Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Καινούργια παλέτα ειδικών αγροτικών χρηματοδοτικών εργαλείων

∆ιευρύνεται η δέσµη ειδικών αγροτικών χρηµατοδοτικών εργαλείων σε µια αγορά στεγνή.

2-Fakelos-Trapezes

186
83

Να βρουν την απαραίτητη ρευστότητα ώστε να προχωρήσουν στις καλλιεργητικές δραστηριότητες της νέας χρονιάς και παράλληλα να εξασφαλίσουν την απαιτούµενη ίδια συµµετοχή, έτσι ώστε να είναι σε θέση να «τρέξουν» και τις προβλεπόµενες από το υποβληθέν Σχέδιο Βελτίωσης επενδύσεις, καλούνται αυτή την περίοδο οι αγρότες. Τα µέσα εύρεσης κεφαλαίων είναι περιορισµένα, ενώ οι νέοι όροι πιστώσεων στο εµπόριο των εισροών προσθέτουν στις αγωνίες και τις αβεβαιότητες µε τις οποίες έχει ξεκινήσει η νέα  καλλιεργητική περίοδος και ειδικά η φάση των εαρινών σπορών.  Αρκεί να αναφερθεί ότι η προγραµµατική περίοδος 2014-2020 εισέρχεται στην τελευταία της φάση και οι υποψήφιοι αγρότες επενδυτές δεν ξέρουν ακόµα αν θα εγκριθεί η πρότασή τους, αν και µε ποιες προϋποθέσεις θα εισπράξουν την επιδότηση, αν και σε ποιο βαθµό θα χρηµατοδοτηθούν για την κάλυψη της ίδιας συµµετοχής από τις τράπεζες και ποιο ακριβώς είναι τελικά το ποσό που θα πρέπει να έχουν άµεσα διαθέσιµο για να καλύψουν επαρκώς τη δική τους συµβολή.

Ταυτόχρονα οι εµπορικές τράπεζες έχουν διαµορφώσει ορισµένα εργαλεία, προκειµένου να ανταποκριθούν στα κελεύσµατα των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής και της αγοράς γενικότερα, προβάλλοντας µετ’ επιτάσεως πως αν κάποιο επιχειρηµατικό πλάνο είναι γόνιµο τότε θα µοχλεύσει τα απαραίτητα κεφάλαια. Εδώ έρχονται να προστεθούν οι συµφωνίες που έχουν συνάψει µε τους εισαγωγείς µηχανηµάτων για τη χρηµατοδότηση της αγοράς µηχανολογικού εξοπλισµού, νέου ή µεταχειρισµένου (γεωργικοί ελκυστήρες και παρελκόµενα) µε επενδυτικό δάνειο, µε ευνοϊκούς όρους.

Μία δέσµη τραπεζικών που είναι άµεσα διαθέσιµη στους αγρότες για την ενίσχυση της ρευστότητας είναι:

  • Κάρτα Αγρότη: Με διευρυµένο από πέρισυ το πιστωτικό όριο της εν λόγω κάρτας, µε το λεγόµενο «πρασίνισµα» (30% της άµεσης ενίσχυσης) που συµπεριλαµβάνεται στις εγγυήσεις που δέχονται οι τράπεζες.
  • Ανοικτό ∆άνειο Αγροτών (Α∆Α). Καλύπτει τις ανάγκες της εκµετάλλευσης, µε τη δυνατότητα χορήγησης µεγαλύτερων ποσών προσαρµοσµένων στις εξατοµικευµένες παραγωγικές ανάγκες της.
  • Λογαριασµός Αγροτικών Ενισχύσεων: Πρόκειται για ειδικό έντοκο λογαριασµό για την πίστωση των αγροτικών ενισχύσεων, που εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή απόδοση.
  • Μικροχρηµατοδοτήσεις: Συνεργασία µε ευρωπαϊκούς φορείς όπως το AFI και το Ευρωπαϊκό Ταµείο Στρατηγικών Επενδύσεων για παροχή χρηµατοδοτικής στήριξης που αφορά την πρόσβαση δικαιούχων σε µικροπιστώσεις που µπορούν να φτάσουν τα 25.000 ευρώ.

Παράλληλα προσφέρεται και ένα χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών συµβουλευτικής προς τους αγρότες, ιδιαίτερα όσους αναπτύσσουν εξαγωγικές δραστηριότητες.

 

Προς υπογραφή η ίδρυση του νέου ταµείου χρηµατοδοτικής στήριξης των αγροτών

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της ίδρυσης και λειτουργίας του νέου Ταµείου Αγροτικών εγγυήσεων, οι διαπραγµατεύσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης µε το Ευρωπαϊκό Ταµείο Επενδύσεων, που θα αποτελέσει καθοριστικό εταίρο στην εφαρµογή του εγχειρήµατος, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί κι αποµένει να προσδιοριστεί ο χρόνος υπογραφής της σχετικής συµφωνίας.

«Αν µας πουν ακόµη και µέσα στην εβδοµάδα, εµείς είµαστε έτοιµοι να υπογράψουµε» δήλωσε στην εφηµερίδα Agrenda ο γενικός γραµµατέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαµπος Κασίµης, σηµειώνοντας, ωστόσο, πως «επειδή µεσολαβεί πρώτα το Καθολικό Πάσχα και αµέσως µετά το Ορθόδοξο, πιθανότατα η υπογραφή της συµφωνία θα χρειαστεί να µετατεθεί για το Μάιο».

Λίγο νωρίτερα, από το βήµα του διεθνούς συνεδρίου για το Ροδάκινο, που πραγµατοποιήθηκε στο πλαίσιο της φετινής 5ης έκθεσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών «Freskon», ο κ. Κασίµης υπενθύµιζε πως για τη σύσταση και λειτουργία του νέου Ταµείου το ΥπΑΑΤ θα µετάσχει µε ένα ποσό της τάξης των 80 εκατ. ευρώ, από πόρους του ΠΑΑ της περιόδου 2014-2020. «Μαζί µε τη µόχλευση που θα ενεργοποιήσει το συγκεκριµένο ποσό, τα συνολικά κεφάλαια του Ταµείου θα ξεπεράσουν τα 400 εκατ. ευρώ και θα τεθούν στη διάθεση των αγροτών για τη χρηµατοδότηση της ιδιωτικής συµµετοχής τους στα επενδυτικά  µέτρα», επεσήµανε ο γενικός γραµµατέας του υπουργείου, προσθέτοντας πως «δηµιουργούµε ένα χρηµατοδοτικό εργαλείο, το οποίο θα στηρίζει τα επενδυτικά µέτρα, στη µεταποίηση, στα σχέδια βελτίωσης και αυτά που συνδέονται µε το Leader».

 

 

∆ΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΕΑΝ

Τρέχει αυτή την περίοδο η δράση «Επιχειρηµατική Χρηµατοδότηση» του Ταµείου Επιχειρηµατικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) συνολικού κεφαλαίου χορηγήσεων 915 εκατ. ευρώ που παρέχει επιχειρηµατικά δάνεια µε ευνοϊκό επιτόκιο, καθώς το 40% του χρηµατοδοτικού κεφαλαίου ήτοι κεφάλαια ύψους 366 εκατ. ευρώ διατίθενται άτοκα για τη χρηµατοδότηση µικρο-µεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων. Οι δέκα συνεργαζόµενες τράπεζες συµµετέχουν στο πρόγραµµα µε κεφάλαια ύψους 549 εκατ. ευρώ, συνεισφέροντας το 60% του κεφαλαίου κάθε δανείου. Τα προσφερόµενα δάνεια µπορούν να ξεκινούν από τα 10.000 ευρώ.

Σχόλια (83)
Προσθήκη σχολίου

12-07-2020 12:24Claudia Klein

Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotlight Global Loan Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείων. Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο. Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου. Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου υπήρξε ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους. Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε. Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή. Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο. Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

Απάντηση

10-07-2020 13:12Sir Joel Williams

Χρειάζεστε ένα επείγον οικονομικό πιστωτικό δάνειο; * Πολύ γρήγορη και άμεση μεταφορά στον τραπεζικό σας λογαριασμό * Η αποπληρωμή ξεκινά οκτώ μήνες μετά τη λήψη των χρημάτων τραπεζικός λογαριασμός * Χαμηλό επιτόκιο 2% * Μακροπρόθεσμη αποπληρωμή (1-30 χρόνια) Διάρκεια * Ευέλικτοι όροι δανείου και μηνιαία πληρωμή *. Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη χρηματοδότηση; Μετά την υποβολή της αίτησης δανείου Email: cashfirmarena@gmail.com Τις καλύτερες ευχές Σερ Τζόελ Ουίλιαμς ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΕΤΡΗΤΩΝ Διευθύνων Σύμβουλος Τηλ: +19173830453 Email: cashfirmarena@gmail.com Ιστοσελίδα: cashfirmarena.wordpress.com

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία