Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Νέες επενδύσεις στις υδατοκαλλιέργειες και αύξηση της αξίας των εξαγωγών στο 1 δις στο σχέδιο Αραμπατζή

Στην εξασφάλιση «ζωτικού χώρου» για νέες επενδύσεις στις υδατοκαλλιέργειες και την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των περιοχών ολοκληρωμένης ανάπτυξης (ΠΟΑΥ), αναφέρθηκε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στην Αιτωλοακαρνανία.

ARAMPATZIAITOLOAKARNANIA02

447
0

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναγνωρίζει την αξία της υδατοκαλλιέργειας και γενικότερα της αλιείας και την εντάσσει στις στρατηγικές προτεραιότητές της», επισήμανε η κ. Αραμπατζή και επαναβεβαίωσε ότι γνώμονας της πολιτικής της Κυβέρνησης είναι «το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο με στόχους ως το 2030 μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5%, διπλασιασμό της παραγωγής στους 220 χιλιάδες τόνους και αύξηση των εξαγωγών με την αξία τους στο 1 δις ευρώ και την εξωστρέφεια στο 85% - 90%.», σημείωσε.

 

Η ανακοίνωση από την επίσκεψη της κ. Αραμπατζή στην Αιτωλοκαρνανία

«Σήμερα που συζητείται στη Βουλή ο κορυφαίος νόμος κάθε χρόνο, ο προϋπολογισμός, ο οποίος σηματοδοτεί μια νέα εποχή και για την αγροτική οικονομία, εδώ από την Αιτωλοακαρνανία εκπέμπουμε μήνυμα στήριξης των ανθρώπων του μόχθου, στήριξης της ελληνικής παραγωγής, στήριξης ενός από τους πλέον δυναμικούς τομείς της εθνικής οικονομίας, αυτόν της υδατοκαλλιέργειας».

Αυτό τόνισε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, σε δηλώσεις της με την ολοκλήρωση της επίσκεψής της χθες,  στην Αιτωλοακαρνανία, όπου συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη, κ. Μαρία Σαλμά, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των φορέων του πρωτογενούς τομέα της περιοχής ενώ επισκέφθηκε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, ιχθυογεννητικό σταθμό και συσκευαστήριο στον Αστακό και τον Μύτικα.

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναγνωρίζει την αξία της υδατοκαλλιέργειας και γενικότερα της αλιείας και την εντάσσει στις στρατηγικές προτεραιότητές της», επισήμανε η κ. Αραμπατζή και επαναβεβαίωσε ότι γνώμονας της πολιτικής της Κυβέρνησης είναι «το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο με στόχους ως το 2030 μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5%, διπλασιασμό της παραγωγής στους 220 χιλιάδες τόνους και αύξηση των εξαγωγών με την αξία τους στο 1 δις ευρώ και την εξωστρέφεια στο 85% - 90%.

Προς αυτήν την κατεύθυνση αξιολογούμε επιτέλους και αξιοποιούμε το θαλάσσιο χωροταξικό, εξασφαλίζουμε  «ζωτικό χώρο» για νέες επενδύσεις, απλοποιούμε και βελτιστοποιούμε τις διαδικασίες αδειοδότησης των περιοχών ολοκληρωμένης ανάπτυξης (ΠΟΑΥ) και τις αδειοδοτούμε», σημείωσε και επέρριψε ευθύνες στην απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «επέδειξε πρωτοφανή αδιαφορία απέναντι στην αλιεία και ειδικότερα στην υδατοκαλλιέργεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι

-στα αναπτυξιακά – επενδυτικά μέτρα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας – Θάλασσας, η απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων κινούνταν σε μονοψήφιο (!) ποσοστό,

-ενώ από τις 23 αιτήσεις για Περιοχές Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), δηλαδή για τις περιοχές όπου μπορούν να εγκατασταθούν μονάδες κι έτσι να προσελκύσουμε επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, εγκρίθηκε μόνο η μία!

Όλα αυτά ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Δεν θα αφήσουμε αυτόν τον «εθνικό πλούτο» αναξιοποίητο. Η χώρα έχει αλλάξει πλέον εποχή», διαβεβαίωσε η Υφυπουργός προαναγγέλλοντας ευρύ διάλογο με τους ανθρώπους της παραγωγής σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, που προτίθεται να επισκεφθεί.

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία