BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Πρώτο βήμα μεταποίησης με μονάδες boutique και επιδότηση αναπτυξιακού

Ένα µικρό τυροκοµείο µε αυτοµατοποιηµένη γραµµή παραγωγής το κόστος του οποίου υπολογίζεται στα 150.000 ευρώ, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγµα από τις επενδύσεις στις οποίες προσφέρει επιδότηση µέχρι 55% επί των δαπανών, ο Αναπτυξιακός Νόµος για ατοµικές αγροτικές επιχειρήσεις.

18--19b_2

90
0

Με βάση το διαμορφωμένο πλαίσιο της εν λόγω προκήρυξης τα επενδυτικά σχέδια των ατοµικών επιχειρήσεων για να γίνονται δεκτά θα πρέπει να ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ. Ωστόσο, για πιο µικρές επενδύσεις από 50.000 ευρώ και πάνω παρέχεται η δυνατότητα µόνο σε οµάδες και οργανώσεις παραγωγών να κινηθούν σε επίπεδο «Οικοτεχνίας».

Φυσικά τα τυροκοµεία είναι µόλις µία από τις κατηγορίες των µεταποιητικών αγροτικών µονάδων που ενισχύονται, στις οποίες περιλαµβάνονται µεταξύ άλλων: τα ελαιοτριβεία, τα γαλακτοκοµεία, τα ξηροκαρπάδικα, τα οινοποιεία, οι επιχειρήσεις επεξεργασίας νέων-εναλλακτικών-καινοτόµων καλλιεργειών (ιπποφαές, αρώνια, γκότζι µπέρι, κρανιά, αλόη κ.λπ.), οι µονάδες επεξεργασίας ξηράς δρόγης για αρωµατικά και φαρµακευτικά φυτά κ.α. Νέα προσθήκη είναι και οι µονάδες που µπορούν να φτιαχτούν για την παρασκευή προϊόντων τσαγιού.

Ποσοστά ενίσχυσης

Αναλυτικότερα, τα ποσοστά ενίσχυσης για τις επενδύσεις στον πρωτογενή τοµέα χωρίζονται ανάλογα το µέγεθος της επιχείρησης και την Περιφέρεια:

Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Στερεά Ελλάδα, ∆υτική Μακεδονία: 35% για µεσαίες, 45% για µικρές επιχειρήσεις.

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, ∆υτική Ελλάδα, Πελοπόννησος: 45% για µεσαίες, 50% για µικρές επιχειρήσεις.

Νότιο Αιγαίο: 30% για µεσαίες, 40% για µικρές επιχειρήσεις.

Βόρειο Αιγαίο: 45% για µεσαίες, 55% για µεγάλες επιχειρήσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία