Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτών για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά

Μία νέα σειρά χρηµατοδοτικών λύσεων για τους αγρότες που θέλουν να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκούς σταθµούς, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

19_grafhma_2

16316
5

Πρόκειται για προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικότερα για νέες επενδύσεις για αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθµών έως 500 kWp για πώληση ηλεκτρικής ενέργειας ή για αυτοκατανάλωση (net metering) και για τους δικαιούχους του Μέτρου 4.1.3 «Σχέδια Βελτίωσης για µονάδες ΑΠΕ». Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, η νέα σειρά προϊόντων περιλαµβάνει τη χρηµατοδότηση:

Νέων επενδυτικών σχεδίων για την αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθµών έως 500 kWP 

Αγοράς και εγκατάστασης νέων φωτοβολταϊκών σταθµών κατάλληλων για αυτοπαραγωγή, µε συµψηφισµό ενέργειας (net metering), είτε επιχορηγούµενες επενδύσεις που εντάσσονται στη ∆ράση 4.1.3 του ΠΑΑ 2014–2020 είτε µη. 

Ανανέωσης ή αναβάθµισης υφιστάµενου εξοπλισµού φωτοβολταϊκού σταθµού µε στόχο την αύξηση της απόδοσής τους

Λειτουργικών αναγκών υφιστάµενου φωτοβολταϊκού σταθµού και γεωργικής παραγωγής. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρει:

Χρηματοδότηση για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στον Αγροτικό Τομέα

 Η Τράπεζα Πειραιώς, προσφέρει μια νέα σειρά χρηματοδοτικών λύσεων για τους πελάτες της στον αγροτικό τομέα, που επενδύουν σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες για βιώσιμες επενδύσεις με προστιθέμενη κοινωνική και περιβαλλοντική αξία.

Η νέα σειρά προϊόντων έχει σχεδιαστεί με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες των αγροτών, που επιθυμούν να επενδύσουν σε νέους φωτοβολταϊκούς σταθμούς, για πώληση ηλεκτρικής ενέργειας ή για αυτοκατανάλωση (net metering), καθώς και για εκείνους που επιθυμούν να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση υφιστάμενων φωτοβολταϊκών σταθμών. Με την υλοποίηση των επενδύσεων αυτών οι αγρότες μπορούν να δημιουργήσουν συμπληρωματικά εισοδήματα και να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους.

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει διαχρονικά τις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία, τόσο στον Αγροτικό Τομέα όσο και στις επενδύσεις σε ΑΠΕ. Με τις εξειδικευμένες Διευθύνσεις της, Αγροτικής Τραπεζικής και Sustainable Banking, επιδιώκει την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση των αγροτών και των αγροτικών επιχειρήσεων και την προσφορά της πλέον κατάλληλης λύσης, προσαρμοσμένης στις ανάγκες κάθε πελάτη.

Το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση:

  • Νέων επενδυτικών σχεδίων για την αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών έως 500 kWP
  • Αγοράς και εγκατάστασης νέων φωτοβολταϊκών σταθμών κατάλληλων για αυτοπαραγωγή, με συμψηφισμό ενέργειας (net metering), είτε επιχορηγούμενες επενδύσεις που εντάσσονται στη Δράση 4.1.3 του ΠΑΑ 2014–2020 είτε μη.
  • Ανανέωσης ή αναβάθμισης υφιστάμενου εξοπλισμού φωτοβολταϊκού σταθμού με στόχο την αύξηση της απόδοσής τους
  • Λειτουργικών αναγκών υφιστάμενου φωτοβολταϊκού σταθμού και γεωργικής παραγωγής.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στη σταθερή δέσμευση της Τράπεζας, για την υποστήριξη της περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, στην προσήλωσή της στις Αρχές της Υπεύθυνης Τραπεζικής, αλλά και στην προσπάθειά της για συμβολή στην υλοποίηση των στόχων της χώρας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

26-07-2020 02:08Νινα

Τι εκταση χρειαζεται για τετοια μοναδα ;

Απάντηση

24-07-2020 10:06Κωνσταντινα

Πως μπορω να εχω περετερο ενειμερωση;

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία