Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Νέος χάρτης επιδοτήσεων σε αγροτικές επενδύσεις μέσα από Αναπτυξιακό

Με αυξηµένα κατά 5-25% ποσοστά εγκρίθηκε ο χάρτης χορήγησης περιφερειακών ενισχύσεων της Ελλάδας για την περίοδο 2022-2027, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

16-17_pin_9

Γιώργος Κοντονής

8324
4

Ο νέος χάρτης επιδοτήσεων  σε αγροτικές επενδύσεις  μέσα από τον Αναπτυξιακό

Τα νέα ποσοστά φτάνουν δυνητικά έως 60% για τις µεγάλες επιχειρήσεις, 70% για τις µεσαίες και 80% για τις µικρές επιχειρήσεις, ποσοστά που θα ισχύσουν για τον νέο Αναπτυξιακό Νόµο που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τις ερχόµενες ηµέρες.

Επιλέξιµες για περιφερειακές επενδυτικές ενισχύσεις είναι οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, ∆υτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, ∆υτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Στις συγκεκριµένες Περιφέρειες οι µέγιστες εντάσεις ενίσχυσης καθορίζονται, ανάλογα µε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, µεταξύ 30-50% για τις µεγάλες επιχειρήσεις.Όσον αφορά στην Αττική, καθορίζονται ως µέγιστες εντάσεις ενίσχυσης για τις µεγάλες επιχειρήσεις -στον ∆υτικό Τοµέα Αθηνών το 15%, -στην Ανατολική Αττική, τη ∆υτική Αττική και σε Πειραιά/Νήσους το 25%. Σε όλες τις ανωτέρω περιοχές, οι µέγιστες εντάσεις ενίσχυσης αυξάνονται -κατά 10 εκατοστιαίες µονάδες για επενδύσεις που πραγµατοποιούνται από µεσαίες επιχειρήσεις -και κατά 20 εκατοστιαίες µονάδες για επενδύσεις µικρών επιχειρήσεων, για τις αρχικές επενδύσεις τους µε επιλέξιµες δαπάνες έως 50 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, µόλις τεθεί σε εφαρµογή το Αναπτυξιακό Σχέδιο ∆ίκαιης Μετάβασης στο πλαίσιο του Κανονισµού για το Ταµείο ∆ίκαιης Μετάβασης, η Ελλάδα θα κοινοποιήσει, όπως έχει τη δυνατότητα, στην Επιτροπή τροποποίηση του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων µε προσαύξηση 10% επί της µέγιστης έντασης ενίσχυσης για τις µελλοντικές περιοχές ∆ίκαιης Μετάβασης.

Πάντως αξίζει να σηµειωθεί εδώ πως µπορεί ο Αναπτυξιακός Νόµος να ψηφιστεί εντός του µήνα αυτό δεν σηµαίνει όµως πως οι σχετικές προκηρύξεις θα βγουν άµεσα στον αέρα. Μάλιστα, κάποιες εκτιµήσεις κάνουν λόγο για έναν πρώτο κύκλο προκηρύξεων το νωρίτερο µέσα στο ερχόµενο καλοκαίρι.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

17-01-2022 14:57Ευάγγελος Χριστακοπουλος

Με τον αναπτυξιακό που τρέχει τώρα τι θα γινει;θα πετάξουν εμάς που βάλαμε ότι θέλουμε ελκυστήρα;Και με τι γνώμονα;Το ΦΕΚ δεν έγραφε ότι απαγορεύονται οι ελκυστηρες.

Απάντηση

15-01-2022 11:30Dimitris dimoulis

Λοιπον για τους λιγους που θα διαβασουν το αρθρο αναφερομαι . Μην κανετε καμια μλκια και μπειτε . Γιατι; πχ. Αν απο τα 100000€ που θα χρειαστειτε για την επενδυση σας ,για πολυ μοκρη επιχειρηση ας πουμε, τα 20000 πρεπει να ειναι ιδιων κεφαλαιων το 20% δλδ πρεπει να το βαλετε εσεις. Θα σας το πει κ η τραπεζα . Και επειδη τυχαινει να εχω επιχειρηση στην ιταλια το επιτοκιο εκει ειναι 0,2% και οχι 7-11% οπως εδω. Αν ηθελαν πραγματικα να βοηθησουν τον πρωτογενη θα επρεπε να ηταν σε ποσοστο κατω των 2% . Για τους λιγους που θα το διαβασουν αναφερομαι με καθε καλη διαθεση

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία