BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Μετά το Πάσχα έρχεται το εργαλείο της φθηνής δανειοδότησης ΜμΕ

Στην ενεργοποίηση του νέου Ταμείο Χαρτοφυλακίου «Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ» (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ) που θα διοχετεύσει πόρους 2,2 δισ. ευρώ στην αγορά καθώς θα προσφέρει εγγυήσεις δανείων και επιδοτήσεις επιτοκίου, θα προχωρήσει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB).

photo_2_ceo

393
1

Όπως δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της HDB, Ισμήνη Παπακυρίλλου σε συνεντεύξεις της στο πλαίσιο του DelphiForum στον Γιάννη Κουτσομύτη και στη Ρομίνα Νικηφόρου από CNN Greece «h Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα εργάζεται εντατικά, ώστε μετά το Πάσχα να βγει το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που θα διοχετεύσει πόρους 2,2 δισ. ευρώ στην αγορά».

Εξηγώντας την λειτουργία του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ η κυρία Παπακυρίλλου πρόσθεσε ότι, «αποτελεί ένα ταμείο- ομπρέλα: Ταμείο Δανείων και Ταμείο Εγγυήσεων και παρέχει τη δυνατότητα λήψης είτε επενδυτικού δανείου είτε δανείου κεφαλαίου κίνησης».

Η κα. Παπακυρίλλου υπογράμμισε ιδιαίτερα τη στήριξη των νεοσύστατων επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, καθώς παρέχει δάνεια ειδικού σκοπού στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν λιγότερο από 5 έτη.

«Αξιοποιούμε εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, δημιουργώντας στοχευμένα και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία, με μειωμένα ή επιδοτούμενα επιτόκια, χαμηλές ή και μηδενικές εξασφαλίσεις που διοχετεύονται στην αγορά μέσω των εμπορικών τραπεζών. Βασική μας στόχευση είναι να διευρύνουμε τον αριθμό των ΜμΕ που θα έχουν πρόσβαση στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Διαδραματίζουμε δηλαδή καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς μέσω της στήριξής μας συμβάλλουμε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς της», ανέφερε επιπλέον.

Επιπλέον, η Ισμήνη Παπακυρίλλου αναφέρθηκε στα προγράμματα που ενισχύουν την «πράσινη» μετάβαση και ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων, στη βάση της στόχευσης της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για ενίσχυση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων:

-Το Ταμείο Ψηφιακής Αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 175 εκ. ευρώ και

-Το Ταμείο Πράσινων Συγχρηματοδοτούμενων Δανείων, συνολικού προϋπολογισμού 415 εκ. ευρώ.

«Η ψηφιακή και «πράσινη» μετάβαση μπορεί να μεταμορφώσει το επιχειρείν, γι’ αυτό η HDB παρέχει τα εργαλεία που βοηθούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα προς επίτευξη του στόχου αυτού», υπογράμμισε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. 

«Σε μια περίοδο υψηλών επιτοκίων, οι ευνοϊκοί όροι των χρηματοδοτικών εργαλείων της HDB δίνουν την ευκαιρία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπουν στον κύκλο χρηματοδότησης. Στην HDB ακούμε την αγορά και παρέχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία