BACK TO
TOP
Τρέχουσες Προκηρύξεις

Παράταση μέχρι 23 Νοεμβρίου για το Μέτρο της «Συνεργασίας»

Μέχρι τις 23 Νοεμβρίου παρατείνονται οι αιτήσεις για το πρώτο μέρος του Μέτρου 16 «Συνεργασία» που αφορά τη σύσταση Επιχειρησιακών Ομάδων αγροτών και άλλων φορέων.

omades_2

Γιώργος Κοντονής

1
0

Δείτε εδώ την απόφαση παράτασης του Μέτρου 16

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χωρίζεται ουσιαστικά σε 2 μέρη:

Το πρώτο αφορά τη σύσταση μίας Επιχειρησιακής Ομάδας οποιασδήποτε νομικής μορφής με μέλη αγροτικούς συντελεστές (τουλάχιστον έναν) και άλλους φορείς, με σκοπό να κατεβάσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο που θα έχει να κάνει με την υλοποίηση ενός πρότζεκτ που το θεωρούν «καινοτόμο». Για παράδειγµα, εφόσον σε µία περιοχή υπάρχει πρόβληµα µε εντοµολογικές προσβολές και µία εταιρεία αγροεφοδίων µπορεί να το αντιµετωπίσει µε µία εναλλακτική-πειραµατική µέθοδο ή ένα καινοτόµο προϊόν, τότε µπορεί να στηθεί µία Επιχειρησιακή Οµάδα αγροτών-εταιρείας αγροεφοδίων-Πανεπιστηµίου, για την αντιµετώπισή του.

Για τη σύσταση της Επιχειρησιακής Ομάδας η ενίσχυση είναι εφάπαξ και ορίζεται στα 5.000 ευρώ.

Το δεύτερο μέρος αφορά την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου. Εδώ, επιδοτούνται 100% αγροεφόδια, μεροκόματα, αποσβέσεις παγίων κ.α αναλώσιμα. Παράλληλα προβλέπεται και ενίσχυση για πάγια στοιχεία όπως είναι η αγορά και εγκατάσταση καινούριου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού και ειδικότερα εξοπλισμού ζωικής και φυτικής παραγωγής (εκτός των αυτοκινούμενων μηχανημάτων, πχ τρακτέρ) ή η Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων, θερμοκηπίων, δικτυοκηπίων που προέκυψαν ως απαραίτητες από την υλοποίηση του πιλοτικού έργου και τη λειτουργία της γεωργικής εκμετάλλευσης με την προϋπόθεση ότι δεν θεωρούνται αναλώσιμες επενδύσεις. Εδώ η ενίσχυση υπολογίζεται από τον σχετικό πίνακα των Σχεδίων Βελτίωσης, προσαυξημένη κατά 20%. Το ίδιο ισχύει και για μερικές δαπάνες που καλύπτονται από το Μέτρο της Μεταποίησης.

Ο προϋπολογισμός του Μέτρου «16» αναμένεται να φτάσει τα 60 εκατ. ευρώ.

Δείτε εδώ την προκήρυξη του Μέτρου 16

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία