BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ο έλεγχος έρχεται στο τέλος

Μαρτύριο αυτές οι πληρωµές µέσα στο καλοκαίρι για τους αγρότες. Και όσο περνούν οι µέρες, όλο και κάτι βγαίνει, όλο και κάποιος έλεγχος «σκάει» και όπως πάει το πράγµα, οι πιστώσεις πάνε παραπίσω. Και δεν λέµε, είναι που τα διπλοτσεκάρουν για να είναι η πληρωµή σωστή και τα χρήµατα να φτάσουν σε αυτούς που πραγµατικά τα δικαιούνται. Αλλά, µέσιασε ο Ιούλιος και ακόµα στον έλεγχο είναι, λέει φίλος αγρότης.

tispiatsas__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2

125
0

Στο δια ταύτα, η νέα πρόσκληση βιολογικών για τα φυτικά αργεί ακόµα, κτηνοτροφία και µελισσοκοµία περνούν από κόσκινο και πάνε για Οκτώβριο, µαζί µε τα Οικολογικά Σχήµατα. Αυτό που δεν περίµεναν φέτος ήταν οι απλήρωτες συνδεδεµένες. Τίποτα δεν έγινε ακόµα µε τη διορθωτική που αναµενόταν στο καλαµπόκι, εκτός έχουν µείνει και όσοι περίµεναν τους εµπόρους να ανεβάσουν τιµολόγια για να πληρωθούν. Είναι κλειστή, σου λέει, η σχετική εφαρµογή από τον Οργανισµό Πληρωµών.

Ανοιχτή, εν τω µεταξύ, είναι η εφαρµογή για τις νέες δηλώσεις ΟΣ∆Ε, αλλά τα προβλήµατα παραµένουν τεράστια. Ένα από αυτό, το ΑΤΑΚ. Χωρίς ΑΤΑΚ λένε οι αρµόδιοι – τελοσπάντων- δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθεί κάποιο αγροτεµάχιο. Το θέµα είναι ότι πολλοί δεν έχουν να δηλώσουν ΑΤΑΚ και άρα δεν µπορούν να οριστικοποιήσουν τη δήλωσή τους. Κάτι ψάχνουν να κάνουν για να το λύσουν, αλλά είναι δύσκολα τα πράγµατα! Άσε που η όποια θα πρέπει να προϋποθέτει και το ότι θα πληρωθεί όντως ο δικαιούχος παραγωγός! 

Κι ενώ προχωρούν στα τυφλά οι πληρωµές, ήταν «µη προσβάσιµες οι δύο βασικές ψηφιακές πλατφόρµες του ΟΠΕΚΕΠΕ: η transpay.opekepe.gr, µέσω της οποίας δηµοσιοποιούνται τα ποσά ενίσχυσης που λαµβάνει κάθε δικαιούχος, και η dip.opekepe.gr, που αφορά τη δηµοσιοποίηση των συνολικών πληρωµών του Οργανισµού», λέει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - Κίνηµα Αλλαγής. Η χρονική στιγµή αυτής της διακοπής προκαλεί εύλογα ερωτήµατα, λένε από το κόµµα, µε τον ΟΠΕΚΕΠΕ να απαντά ότι «οφείλεται αποκλειστικά σε τεχνικούς λόγους που σχετίζονται µε εργασίες συντήρησης και αναβάθµισης».

Στη τούρλα του Σαββάτου δηλαδή και ενώ οι Ευρωπαίοι µας έχουν ταράξει στους ελέγχους, από τη ∆οµοκού εξηγούν ότι «οι εργασίες αυτές κρίθηκαν αναγκαίες για την ενίσχυση της σταθερότητας, και της ασφάλειας των πληροφοριακών συστηµάτων, ειδικά σε περίοδο αυξηµένου φορτίου. Παράλληλα εκτελούνται εργασίες ενηµέρωσης των στοιχείων των δυο τελευταίων οικονοµικών ετών όπως προβλέπεται στον κανονισµό (ΕΕ) 2021/2116». ∆ηλαδή τελευταία ώρα και µετά το πέρας της κοινοτικής προθεσµίας περί των εξοφλήσεων της περσινής χρονιάς! Καλό!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία