Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

της Πιάτσας

zaria_15

Στις Βρυξέλλες το αποφάσισαν και το θέσπισαν ότι φέτος αγρότες και κτηνοτρόφοι θα µπορούν να πάρουν την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης νωρίτερα, ακόµα και από τον επόµενο µήνα.

Αλυσιδωτές οι αντιδράσεις λόγω του κορονοϊού, αναπόφευκτα! Κάποιες από τις υπηρεσίες του υπ...

zaria_15

Περισσότερο χρόνο ζητά και το ΓΕΩΤΕΕ για την υποβολή ενστάσεων στα Σχέδια Βελτίωσης. Καταρχήν, σου λέει, διαπιστώθηκε ότι µεγάλος αριθµός επενδυτικών σχεδίων εί...

zaria_15

Το καλό νέο είναι η επιστροφή στη χώρα µας 279 εκατ. ευρώ από τις δηµοσιονοµικές διορθώσεις (πρόστιµα) που είχαν επιβληθεί στη χώρα µας για την κακή διαχείριση...

zaria_15
10 Φεβρουαρίου

Ψιθυριστά

Κάτι ψιθυρίζεται για πρώτη δόση πληρωµής συνδεδεµένων από τα µέσα του µήνα! Νωρίτερα από ποτέ, τι ταχύτητα είναι αυτή φέτος;

zaria_15

Αισιόδοξα δείχνουν τα µηνύµατα για τη νέα σεζόν στο βαµβάκι, µε τους Αµερικανούς παραγωγούς να µειώνουν τις σπορές του 2020 κατά 20% περίπου, κάτι που «συµφέρει» το ελληνικό προϊόν, την ίδια ώρα που στην Αυστραλία η µείωση στην παραγωγή λόγω ξηρασίας εκτιµάται έως 85%.

zaria_15
07 Ιανουαρίου

Ψιθυριστά παράταση

Έχει κάτι χρόνια η ∆ΕΗ, σου λέει, που ξεκίνησε τη διαδικασία εκκαθάρισης του µητρώου δικαιούχων του αγροτικού τιµολογίου, αλλά λόγω µεγάλου όγκου αιτήσεων, η διαδικασία καθυστερεί πολύ.

zaria_15

Βγήκε και η τελική λίστα µε τους δικαιούχους της εξισωτικής, έτοιµα όλα, λένε οι αρµόδιοι, για την πληρωµή τους! Βέβαια τι έγινε µε τους συνταξιούχους εκτός ΟΓΑ που περιµένουν χρήµατα, ενώ δεν δικαιούνται, κανείς δεν ξέρει ακόµα…

10 Δεκεμβρίου

Τεχνιτή λύση γαρ!

Μια λίστα του ΕΦΚΑ δείχνει να φέρνει τα πάνω κάτω στην επερχόµενη πληρωµή της εξισωτικής, αφού µετράει στους δικαιούχους και συνταξιούχους κύριων ταµείων άλλων από τον ΟΓΑ, οι οποίοι είναι ως γνωστό απορριπτόµενοι!

zaria_15
03 Δεκεμβρίου

Προφορικές εντολές

Μπερδεψούρα µεγάλη µε τις άδειες χρήσης νερού και το πρόγραµµα της Νιτρορύπανσης έφερε τα πάνω κάτω αυτή την εβδοµάδα. Καταρχήν πήγαν τις πληρωµές Παρασκευή.

zaria_15
25 Νοεμβρίου

Οι μελετητές λένε

Μέχρι τέλος του έτους ή αρχές του επόµενου, λένε οι µελετητές, θα έχουν βγει οι λίστες µε τους πρώτους δικαιούχους για τα Σχέδια Βελτίωσης.

zaria_15

Μανίκια πρέπει να σηκώσουν στη Μεσογείων οι νεοαφιχθέντες, αφού µπορεί να διευθετήθηκε η προκαταβολή του τσεκ, αλλά µπροστά έχουν κι άλλα! Και µάλιστα µε πολλά λεφτά!

zaria_14

Με την εξόφληση των επιδοτήσεων τον ∆εκέµβριο θα καταβληθούν στους παραγωγούς τα ποσά, που λανθασµένα δεν τους αποδόθηκαν λόγω της επιβολής ποινών για αµφισβητούµενες δασικές εκτάσεις, δεσµεύτηκε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Καπρέλης στην υφυπουργό Αραµπατζή.

zaria_13
30 Οκτωβρίου

Ας γίνουμε κρασάδες

«Θα γίνουµε λαδάδες ή κρασάδες;». Το ρητορικό αυτό ερώτηµα θέτει ο πολύπειρος ∆ηµήτρης Μανώσης, για να τονίσει τον κίνδυνο που ελλοχεύει γύρω από το ελληνικό ακτινίδιο. Αν και το προϊόν τείνει να δώσει στην Ελλάδα την τρίτη θέση στην παγκόσµια λίστα των παραγωγών ακτινιδίου, η διαχείριση της διάθεσής του είναι... για γέλια και για κλάµατα. «Μεγάλες ποσότητες εξακολουθούν να φεύγουν από τα χωράφια σε bins, το προϊόν χάνει την ταυτότητά του, διότι στο δρόµο ιταλοποιείται, όπως το ελληνικό ελαιόλαδο και χάνει την υπεραξία του», λέει ο βλάχος τιµονιέρης της Ζευς Ακτινίδια

zaria_12
21 Οκτωβρίου

Διαρροή πετρελαίου

∆ιαρρέεται ότι ο πρωθυπουργός στη διανοµή µερίσµατος από τα πλεονάσµατα στο τέλος του έτους, ετοιµάζει να δώσει και την επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες. ΟΚ, αυτό πες θα γίνει, αλλά σε εφαρµογή από το 2020.

zaria_10

Κανένα πρόβληµα δεν υπάρχει ταµειακά, σου λένε, στον ΕΛΓΑ…. Άρα τι την χρειάζεται την αναθεώρηση του προϋπολογισµού, για να πληρώσει 14 εκατ. ευρώ από τις περιβόητες ζηµιές του 2018, ενώ κοντοζυγώνουµε στο 2020;;

zaria_9

Πρόγραµµα εγκατάστασης αγροτικών φωτοβολταϊκών µε χρηµατοδότηση από τραπεζικά ιδρύµατα ή εναλλακτικά από κάποιο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (όπως η  ∆ΕΗ λέγεται ότι εξετάζουν στην πλατεία Βάθη. Μέχρι και ρόλο στο νεοσύστατο Ταµείο Εγγυήσεων µε την «κάβα» των 80 εκατ. ευρώ φαίνεται να συζητούν. Τώρα, τι θα γίνει όταν θα φτάσουν οι αγρότες στο δια ταύτα, δηλαδή στην ώρα να πληρωθούν, τότε….

zaria_8

Από πληρωµές αυτές τις µέρες όχι σπουδαία πράγµατα! Μόνο διορθώσεις και κλείσιµο εκκρεµοτήτων παλιών προγραµµάτων και ενισχύσεων.

zaria_7

Ξεκίνησαν ήδη τα µαθήµατα 150 ωρών για τους Νέους Αγρότες, για να κλείσει κι αυτή η «υποχρέωσή» τους και να µπουν στη σειρά για να λάβουν το υπόλοιπο 30% από το πριµ πρώτης εγκατάστασης. Χάρηκαν οι περίπου 12.325 νέοι στην αρχή, αλλά για να κάνουν αίτηµα πληρωµής πρέπει να έχουν περάσει για τον κάθε δικαιούχο 36 µήνες από την απόφαση ένταξής του.

zaria_4

∆εν είχε απαρτία το ∆ιοικητικό Συµβούλιο, σου λέει, όλο τον Αύγουστο και γι’ αυτό δεν µπορούσαν να περάσουν το αίτηµα για αναθεώρηση του προϋπολογισµού του ΕΛΓΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία