Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

της Πιάτσας

της_πιατσας_18_2

Φτάνουν, σου λέει, από βδοµάδα επιτελείς ευρωπαϊκών ελεγκτικών οργανισµών στη ∆οµοκού για έλεγχο της λειτουργίας του Οργανισµού. Τι να σηµαίνει αυτό άραγε για τους αγρότες; Πάντως, µε τις προκαταβολές στα προγράµµατα φαίνεται πως τα πράγµατα βγήκαν καλά! Παρατράγουδα και απλήρωτοι πάντα υπάρχουν, αλλά το µεγαλύτερο κοµµάτι τσούλησε. Να σκεφτεί κανείς ότι ενστάσεις επί των ελέγχων στις Σπάνιες Φυλές γίνονταν µέχρι τις 30 Νοεµβρίου… Το ζητούµενο είναι αν τελικά αυτές ενσωµατώθηκαν ή ξέµειναν για…. αργότερα.

της_πιατσας_12

Ολοκληρώθηκαν, σου λέει, στις 12 Οκτωβρίου οι πληρωµές των υπολοίπων του ΟΣ∆Ε 2022 της εξισωτικής, της βασικής, του πρασινίσµατος και των νέων γεωργών.

της_πιατσας_10_2_2

Μπήκε ο Οκτώβριος, ο πρώτος µήνας της σεζόν µε µεγάλο πακέτο πληρωµών για τον αγροτικό κόσµο, που περιµένει την προκαταβολή του τσεκ.

της_πιατσας_10_2

Μπαίνει ο Οκτώβριος, περνάνε οι µέρες και παρά το ότι έχει καταστεί προφανής η ανάγκη των παραγωγών για ρευστό και ενισχύσεις – και όχι µόνο των πληµµυροπαθών του Θεσσαλικού κάµπου – σαν δύσκολα τσουλάνε τα πράγµατα!

της_πιατσας_10

Έκανε την προσπάθειά του, δεν λέµε, στις Βρυξέλλες ο υπουργός της πλατείας, αλλά τελικά επέστρεψε µε τη «δυνατότητα» να προχωρήσει σε ανακατανοµές υφιστάµενων κοινοτικών κονδυλίων που είναι στη διάθεση των ελληνικών αρχών, ώστε να αποζηµιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί της Θεσσαλίας. ∆ιπλωµατικά διατυπωµένες οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο Αυγενάκης.

της_πιατσας_9

Το τι έγινε στον θεσσαλικό κάµπο και τι ακόµα έρχεται όχι µόνο στις χιλιάδες αγροτικές εκµεταλλεύσεις και τις αγροτικές οικογένειες, αλλά ως χιονοστιβάδα και στην υπόλοιπη χώρα, δεν φτάνουν τα λόγια να εκφραστεί.

της_πιατσας_8

Κάπου ακούστηκε ότι υπάρχει ένα ενηµερωτικό σηµείωµα των επιτελών της πλατείας Βάθη, που διαµηνύει ότι άλλη παράταση στο ΟΣ∆Ε, µετά τις 11 Σεπτεµβρίου δεν πρόκειται να δοθεί. Και άντε, λένε οι αγρότες, καλό είναι αυτό, γιατί όσο πάνε πίσω οι δηλώσεις, τόσο πίσω θα πηγαίνει και η πληρωµή της προκαταβολής του τσεκ! Υπάρχει όµως ένα θεµατάκι.

της_πιατσας_7

Πιο αργά από τη χελώνα κινούνται οι διαδικασίες για τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ, με τον αγροτικό κόσμο να εκφράζει έντομα τους φόβους του για το χρονοδιάγραμμα που ακολουθείται και κατά συνέπεια το πλάνο τον πληρωμών.

της_πιατσας_6

Στο σημείο μηδέν

28 Αυγούστου

Στο κτίριο της Περιφέρειας στη Λάρισα και στο ∆ηµαρχείο της Καρδίτσας βρέθηκε ο υπουργός της πλατείας και τα είπε ξεκάθαρα.

iatsa__1__2

Λίγες µέρες πριν το δεκαπενταύγουστο και όχι µόνο δεν παίζει τίποτα, κατά τα γνωστά, σε πληρωµές, αλλά αντίθετα µόνο ανατιµήσεις ακούγονται.

της_πιατσας_4_2_2

Η εξόφληση των περσινών εκκρεµοτήτων υποτίθεται έγινε και τώρα εκτός από κάποιες διορθώσεις, οι αρµόδιοι της ∆οµοκού και των περιφερειακών υποκαταστηµάτων του Οργανισµού Πληρωµών πρέπει να καταπιαστούν µε τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης της νέας χρονιάς.

της_πιατσας_4

Για μπάνιο

24 Ιουλίου

Μετά την εξόφληση των εκκρεµοτήτων – που φαίνεται να τους ικανοποίησε αφού έφτασε τα 200 εκατ. ευρώ σχεδόν – και την ανακοίνωση για τις δηλώσεις ΟΣ∆Ε, που αν και µικρός ο αριθµός των οριστικοποιήσεων, φταίει -σου λέει- η έλλειψη εξοικείωσης των γεωργών µε τα νέα σχήµατα του Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ, εκεί στη ∆οµοκού, µάλλον ετοιµάζονται για διακοπές.

της_πιατσας_3

Τόσα χρόνια στις πληρωµές προς τους αγρότες όλο και κάποια καθυστέρηση υπήρχε, όλο και γίνονταν λάθη, για να ακολουθήσουν ενστάσεις και ίσως κάποιοι να έπαιρναν τελικά αυτά που δικαιούνται!

της_πιατσας_2

Λίγα 24ώρα µετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου υπουργού στην πλατεία Βάθη και ο Οργανισµός Πληρωµών βγάζει ανακοίνωση για πληρωµές 200 εκατ. ευρώ σε 630.000 δικαιούχους στις 30 Ιουνίυο.

πιατσα_ζαρια_5_2_2_3

Στο και πέντε

03 Ιουλίου

Στο και πέντε, κατά τα γνωστά, και φέτος οι εξοφλήσεις των εκκρεµοτήτων της περσινής χρονιάς. Κάποιες προσπάθειες που έγιναν µήπως βγουν πληρωµές πριν τις δεύτερες κάλπες, όπως αποδείχθηκε έπεσαν στο κενό. Και οι δικαιούχοι παραγωγοί -συνηθισµένοι πια- στο περίµενε. Ούτε να εκνευριστούν δεν έχουν πια κουράγιο….

πιατσα_ζαρια_5_2_2

Από πληρωµές δε παλεύουν οι αρµόδιοι για την εξόφληση των περσινών µέχρι την ερχόµενη Παρασκευή πριν τις δεύτερες κάλπες για ευνόητους λόγους, αλλά και πρν βγει ο µήνας για να µην «σκάσουν» και τίποτα κοινοτικά πρόστιµα. Εκείνος ο ΕΛΓΑ έχει ξεχαστεί λιγάκι τώρα τελευταία και έχει τόσο καιρό να βγάλει πίστωση…..

πιατσα_ζαρια_5_2

∆υσαρεστηµένοι και µε το δίκιο τους είναι οι δικαιούχοι παραγωγοί την περιβαλλοντικής δράσης Κοµφούζιο, γιατί όχι µόνο έχει καθυστερήσει η πληρωµή τους, αλλά και επειδή δεν υπάρχει καµία επίσηµη ενηµέρωση επ’ αυτού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία