Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

της Πιάτσας

zaria_15

Μέσιασε και ο Σεπτέµβριος και τώρα κάτι άρχισε να «κινείται» στο µέτωπο των πληρωµών των αγροτών, µετά τη θερινή ανάπαυλα! Σχεδόν 6 µήνες µετά τις πρώτες ζηµιές, άνοιξε επιτέλους η πλατφόρµα για τις αιτήσεις των αιγοπροβατοτρόφων.

zaria_15

Ότι οι αγρότες εξαιρούνται µέχρι και σήµερα από την ευεργετική διάταξη για έκπτωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές, σαν µέτρο ανακούφισης λόγω κορωνοϊού, το ξέρο...

zaria_15

Ούτε ένας δεν µπήκε στον κόπο από τους κρατούντες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να βγει και να ανακοινώσει πόσα αναλογούν επακριβώς στους Έλληνες αγρότες απ...

zaria_15

Χάθηκε, ως φαίνεται και η τελευταία ελπίδα των παραγωγών. Η βαβούρα, σου λέει, που θα φέρει η προκαταβολή του τσεκ νωρίτερα θα είναι µεγαλύτερη από το όφελος για τους αγρότες, οπότε επιστρέφουµε στον Οκτώβριο, κατά το σύνηθες.

zaria_15

Πόση υποµονή ακόµα να κάνουν αυτοί οι «άτυχοι» οι αιγοπροβατοτρόφοι. ∆εν φτάνει που έχασαν εµπορικά το Πάσχα, δεν φτάνει που τους έβγαλαν την ψυχή µέχρι να αποφασίσουν αν δικαιούνται να πάρουν χρήµατα και πόσα θα είναι αυτά, τώρα δεν τους τα δίνουν κιόλας.

zaria_15

Μέχρι τον πρωθυπουργό χρειάστηκε να επιστρατεύσουν εκεί στη Μεσογείων για να καταφέρουν να πληρώσουν το υπόλοιπο 35% των περσινών ζηµιών στους δικαιούχους παραγωγούς.

zaria_15

Ξεµπέρδεψαν µε τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον αγροτικό κόσµο εκεί στη ∆οµοκού και από ότι φαίνεται τώρα θα φύγουν για µπάνια! Εντάξει η εξόφληση των βιολογικών, εντάξει και τα υπόλοιπα της ενιαίας από την περσινή χρονιά, τώρα οι αγρότες δεν έχουν τίποτα άλλο να περιµένουν, παρά µόνο αυτά που τους έταξαν λόγω κορωνοϊού.

zaria_15

Βρήκαν τον τρόπο, σου λέει, στον ΕΛΓΑ και οι εκτιµήσεις πλέον θα γίνονται ηλεκτρονικά από τους γεωπόνους και µάλιστα στο χωράφι.

zaria_15

Μην περιµένετε άλλο πρόγραµµα για Νέους Αγρότες, τουλάχιστον µέχρι το τέλος της χρονιάς, λένε οι µελετητές. Το τελευταίο πρόγραµµα ήταν το 2016, µε τις πρώτες εντάξεις το επόµενο έτος.

zaria_15

Έπειτα από ενδελεχή έλεγχο, λένε από τη Βάθη, αποφασίστηκε επιχορήγηση 31 εκατ. ευρώ για τους αιγοπροβατοτρόφους, αλλά οι αντιδράσεις των παραγωγών δεν σταµατούν. Και µάλιστα δικαιολογηµένα.

zaria_15

Πίκρα, απογοήτευση αλλά και αγανάκτηση στους αιγοπροβατοτρόφους. Η έκτακτη ενίσχυση ακόµα να µπει….

zaria_15

Μπήκαν νωρίς τον Μάιο οι ζέστες και φαινόταν ότι θα το γυρνούσε ο καιρός!

zaria_15

Άργησαν να πάρουν τα λεφτά τους ένα µήνα από το κανονικό οι βοοτρόφοι και σαν να µην έφτανε αυτό, την ώρα που έφτασαν στο ταµείο τα βρήκαν και λειψά!

zaria_15

∆εν φτάνει που δεν πληρώθηκαν µαζί µε τους αιγοπροβατοτρόφους, όπως γίνεται κάθε χρονιά, τώρα οι βοοτρόφοι καλούνται να περιµένουν άλλες δύο εβδοµάδες, για να πάρουν τη συνδεδεµένη.

zaria_15

Ανακοινώθηκαν πριν το Πάσχα -έτσι για να κάνουν χαρούµενοι Ανάσταση οι παραγωγοί- κάτι de minimis για τεύτλα και θερµοκήπια στα Χανιά, αλλά ακόµα να τα δουν τα λεφτά.

zaria_15
21 Απριλίου

Η σιωπή των αμνών!

Πιστώθηκαν το µεσηµέρι της Μ. ∆ευτέρας το ποιοτικό πριµ στα αιγοπρόβατα και µια σειρά από συνδεδεµένες φυτικής, όπως είχε ενηµερώσει η Agrenda.

zaria_15

Τους µπέρδεψαν πάλι τους αγρότες µε το πότε θα πληρωθεί το περιβόητο ποιοτικό πριµ στα αιγοπρόβατα. Το έψαχναν µέχρι τελευταία ώρα πώς θα το κάνουν, πόσα λεφτά θα δώσουν και πως θα τα δώσουν.

zaria_15

Στις Βρυξέλλες το αποφάσισαν και το θέσπισαν ότι φέτος αγρότες και κτηνοτρόφοι θα µπορούν να πάρουν την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης νωρίτερα, ακόµα και από τον επόµενο µήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία