Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

της Πιάτσας

zaria_15

Μαζεύτηκαν στην έδρα της Περιφέρειας της Λάρισας τη Μεγάλη Πέµπτη να τα συζητήσουν για τις πρωτόγνωρες ζηµιές από τους πέντε παγετούς. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τα ξεκαθάρισε: Σου λέει, απαιτούνται δαπάνες για τις αποζηµιώσεις οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τον φετινό προϋπολογισµό του ΕΛΓΑ.

zaria_15

Μπορεί µ’ αυτά κι αυτά να άργησαν ενάµιση σχεδόν µήνα να πληρωθούν οι αγρότες τις πρώτες συνδεδεµένες, ωστόσο φαίνεται πως οι βαµβακοπαραγωγοί στάθηκαν λίγο πιο...

zaria_15

Άργησε πάνω από ένα µήνα από το σύνηθες το πρώτο πακέτο των συνδεδεµένων ενισχύσεων και µάλιστα πρωτάκουστο µπήκε µαζί µε την ειδική βάµβακος πριν την παρέλαση...

zaria_15

Περνάνε οι µέρες, δεν ακούγεται τίποτα για πληρωµές! Εντάξει, ο αγροτικός κόσµος έχει καταλάβει ότι κάτι «παίζεται», όπως έχει καταλάβει ότι όλο αυτό βαίνει εις βάρος του!

zaria_15

∆εν πρόλαβαν, σου λέει, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να µελετήσουν καλά τα δεδοµένα ώστε να ξεκινήσουν τη σύγκλιση των ενισχύσεων το 2021, επειδή ο µεταβατικός κανονισµός της ΚΑΠ ψηφίστηκε στις 23 ∆εκεµβρίου.

zaria_15

Ωραίο το κρύο, ωραία τα χιόνια, ωραίος και ο χιονοπόλεµος! Αυτό που θα αφήσει όµως τόσο σε υποδοµές, αγροτικές και µη, όσο και στις καλλιέργειες θα αρχίσει σιγά σιγά να φαίνεται! Μια δύσκολη χρονιά ούτως ή άλλως, λόγω κορωνοϊού και καραντίνας, έρχεται να επιβαρυνθεί µε τις συνέπειες της… Μήδειας!

zaria_15

Πόρους, σου λέει, ψάχνουν στην πλατεία Βάθη, προκειµένου να δοθεί η έκτακτη ενίσχυση στο βαµβάκι! Το είπε ο υπουργός στους Καρδιτσιώτες, ενώ τους έδωσε και τα δίκια τους που φωνάζουν!

zaria_15
08 Φεβρουαρίου

Τηλεμαθήματα Νέων

Έτοιµη να ανοίξει µέσα στις επόµενες ηµέρες ακούγεται ότι είναι η ηλεκτρονική πλατφόρµα για τα αιτήµατα αποπληρωµής των Νέων Αγροτών. Βέβαια, για να υποβάλλει κάποιος από τους 15.572 νέους αίτηση, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του. Εδώ, λοιπόν, αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί οι πληροφορίες λένε ότι σχεδόν οι µισοί δεν έχουν κάνει τα µαθήµατά τους λόγω κορωνοϊού.

zaria_15
01 Φεβρουαρίου

Μπερδεψούρα με το Ε9

Κι εκεί που νοµίζαµε ότι οι πληρωµές του αγροτικού κόσµου είχαν µπει σε καλό δρόµο, τουλάχιστον όσον αφορά τους χρόνους των πιστώσεων, τώρα πάλι δείχνουν να µπλοκάρουν.

zaria_15
25 Ιανουαρίου

Γραμμική μείωση

Από πληρωµές αυτό το διάστηµα δεν παίζει τίποτα. Όσο για τα χρωστούµενα στους αγρότες, χρειάζεται υποµονή! Το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ότι έγινε παρακράτηση 8,5% της βασικής ενίσχυσης.

zaria_15

Να παίρνουν χρήµατα αυτοί που πραγµατικά έχουν ανάγκη και όχι να ακολουθούσαµε την τακτική της διανοµής χρηµάτων µε το ελικόπτερο, όπως είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα είχαµε χάσει την εµπιστοσύνη των αγορών. Αυτό είπε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο.

zaria_15

Πριν κλείσει η χρονιά τακτοποιήθηκαν όσα έπρεπε να πληρωθούν στον αγροτικό κόσµο, µε κάποιες τρύπες, αλλά πάντα έτσι γίνεται – µην αλλάξει και το «σύστηµα»- και µε το νέο έτος και τις αλλαγές στην πλατεία Βάθη, οι παραγωγοί ελπίζουν να πάνε όλα καλύτερα! Για την ώρα καλοκαιρία, αλλά ο χειµώνας είναι µπροστά και όλοι λένε ότι θα είναι «βαρύς»!

zaria_15

Έξαλλοι οι αγρότες, και µε τα δίκια τους, µε τις τελευταίες πληρωµές. Εκεί που πίστευαν ότι όλα θα «έτρεχαν» οµαλά για να κάνουν γιορτές οι άνθρωποι χωρίς άλλα παρατράγουδα, εκτός της πανδηµίας…. πάλι κάτι στράβωσε!

zaria_15

Κι εκεί που όλα ήταν κανονισµένα και προγραµµατισµένα για να τρέξει η εξόφληση της βασικής, µαζί µε πρασίνισµα, στο τελευταίο τσεκάρισµα κάπου είδαν ότι δεν τους βγαίνουν τα χρήµατα κι άρχισαν τα παρατράγουδα.....

zaria_15

Ανάσες ρευστότητας φέρνει ο ∆εκέµβριος. Μετά την προκαταβολή των προγραµµάτων, την άλλη βδοµάδα µπαίνει και η εξόφληση της βασικής, µαζί µε το πρασίνισµα, ενώ ακολουθούν εξισωτική, αλλά και τα 30 ευρώ στους ελαιοπαραγωγούς!

zaria_15

Με µια ευχάριστη έκπληξη µπήκε ο ∆εκέµβρης για τον αγροτικό κόσµο. Ξεκίνησαν πρωτοµηνιά οι πληρωµές για την προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών προγραµµάτων και µάλιστα για Βιολογικά και Νιτρικά σε ποσοστό 80%, σίγουρα περισσότερα από πέρυσι.

zaria_15

Καµία λύση δεν διαφαίνεται για επαναφορά της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, το οποίο έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την πολιτική ηγεσία της χώρας µας.

zaria_15

Τα λεφτά από τις ζηµιές της θεοµηνίας του Ιανού µπήκαν, αυτό είναι σίγουρο. Στη Βάθη «κόλλησαν» µε την ατάκα «γενναία προκαταβολή» και µάλιστα µόλις σε διάστηµα 18 ηµερών από τη λήξη υποβολής δηλώσεων ζηµιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία