Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

της Πιάτσας

ιγξ__1__2_2_2__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2

Όλο και κάτι κινείται στο µέτωπο των πληρωµών των αγροτών, αλλά είναι ψιλά, που αφορούν εκκρεµότητες και ζητήµατα που τακτοποιούνται. Κάπως έτσι θα τσουλήσει το επόµενο διάστηµα και µέχρι τον Σεπτέµβριο, καλοκαιράκι γαρ.

ιγξ__1__2_2_2__1__2_2_2_2_2_2

«Μαζεύει ο χρόνος», ούτε δέκα εργάσιμες δεν έμειναν στους αρμόδιους τόσο από τα περιφερειακά όσο και από τα κεντρικά της Δομοκού προκειμένου να ολοκληρωθούν οι...

ιγξ__1__2_2_2__1__2_2_2_2

Έχουν τόσα στο µυαλό τους φέτος οι αγρότες, µε την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής και τα έξοδα που τρέχουν και τα έσοδα που δεν φτάνουν, που «βαρέθηκαν»

ιγξ__1__2_2_2__1__2_2_2

Υπό το μηδέν

21 Μαρτίου

Ήγγικεν επιτέλους η ώρα των πληρωµών και πάλι κάπου σκοντάφτει το ζήτηµα.

ιγξ__1__2_2_2__1__2_2

Φτάσαµε στα µέσα σχεδόν Μαρτίου, το κόστος της ενέργειας συνεχίζει σε υψηλά επίπεδα, το κόστος παραγωγής λέει ο αγροτικός κόσµος θα πάρει την ανιούσα, νέα µέτρα ενίσχυσης έρχονται το επόµενο διάστηµα και ξαναχιόνισε κιόλας.

ιγξ__1__2_2_2__1_

Τρεις εβδοµάδες ήδη έχουν στον δρόµο οι αγρότες των µπλόκων, δίνοντας µάχη για το απλό, για να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να θρέψουν την οικογένειά τους.

ιγξ__1__2_2_2

Κι ενώ ο αγροτικός κόσµος βράζει µε όλα αυτά που συµβαίνουν, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης -σου λέει- ζήτησε χρόνο να ενηµερωθεί διεξοδικά για τα προβλήµατα των αγροτών.

ιγξ__1__2_2_2

Απογοητευµένοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι µε τις τελευταίες πληρωµές, δεν ήλπιζαν και τώρα σε κάτι καλύτερο, αλλά µετά την αποποµπή Λιβανού – για τον οποίο καθόλου δεν στεναχωρήθηκαν όπως οι ίδιοι λένε– δεν ξέρουν που θα έρθουν τα πράγµατα.

ιγξ__1__2_2

«∆εν µπορώ να κάνω και πολλά», είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός της πλατείας Σπήλιος στην αντιπροσωπεία αγροτών µε την οποία συναντήθηκε στις αρχές της εβδοµάδας.

ιγξ__1__2_2

Είναι η πανδηµία, είναι η τεράστια αύξηση στο κόστος της ενέργειας και των πρώτων υλών και κατ’ επέκταση στο κόστος παραγωγής, είναι και οι πληρωµές που τα τελευταία χρόνια δεν βγαίνουν ποτέ σωστά, είναι και οι δυσκολίες που πάντα αντιµετώπιζαν οι άνθρωποι της πρωτογενούς παραγωγής, ήρθε τώρα και η κακοκαιρία και δεν ξέρουν τι να γίνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

ιγξ__1__2

Ζητείται Ελπίς...

24 Ιανουαρίου

Σιωπή προς το παρόν από το µέτωπο των αγροτικών πληρωµών.

ιγξ__1_

Μπορεί να έληξε η σύµβαση του µηχανογράφου µε τον Οργανισµό Πληρωµών στις 31 του ∆εκέµβρη, ωστόσο στις υποχρεώσεις του – λέει η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ- είναι «όλη η διαδικασία συλλογής, αποσφαλµάτωσης και τροποποίησης των αιτήσεων», που σηµαίνει ότι αφορά και τη διόρθωση προφανών σφαλµάτων µέσω διοικητικών πράξεων και υποβολής εκπρόθεσµων Ε.Α.Ε. οι οποίες επιτρέπονται έως 31/01/2022.

ιγξ

Χαλαρός προβλέπεται ο µήνας όσον αφορά τις πληρωµές των αγροτών, αφού οι µεγάλες και «επιτυχηµένες» όπως οι ίδιοι οι αρµόδιοι λένε, πιστώσεις έκλεισαν πριν τα Χριστούγεννα.

zaria_15_3_2_2_2_2__1__2_2_2__1_

Όπως λέμε κάλαντα!

03 Ιανουαρίου

Με µεγάλη χαρά ανακοίνωσε το υπουργείο της πλατείας ότι την παραµονή των Χριστουγέννων καταβλήθηκαν 1,173 δις ευρώ για τους αγρότες.

zaria_15_3_2_2_2_2__1__2_2_2

Λίγα 24ωρα έμειναν γι ατην εξόφληση του τσεκ και οι φόβοι των αγροτών για το τι αυτή θα φέρει όλο και μεγαλώνουν.

zaria_15_3_2_2_2_2__1__2_2

Πάντα δηµιουργούνταν προβλήµατα µε τις πληρωµές του αγροτικού κόσµου, πάντα υπήρχαν παραπονούµενοι, πάντα κάποιοι έπαιρναν λιγότερα χρήµατα «άδικα», αλλά αυτό που συµβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια είναι πρωτόγνωρο, λένε οι παραγωγοί.

zaria_15_3_2_2_2_2__1__2

Άλλο ένα «ξενέρωµα» για τον αγροτικό κόσµο η πληρωµή της προκαταβολής των προγραµµάτων!

zaria_15_3_2_2_2_2__1_

Μια διαφορετική λύση φαίνεται πως βρήκαν εκεί στη ∆οµοκού για τις πληρωµές των Προγραµµάτων και µάλλον συµφέρει και τους αγρότες και τους υπεύθυνους.

zaria_15_3_2_2_2_2

Και κάπου εκεί, αφού νύχτωσε, βράδυ Σαββάτου βγήκε µια ανακοίνωση από την πλατεία Βάθη σχετικά µε τις περιβόητες πληρωµές του Οκτωβρίου και το νέο κύκλο διορθωτικών δηλώσεων στις οποίες αναγκάζονται οι παραγωγοί, προκειµένου να γίνουν οι διορθώσεις, για τις οποίες συχνά πυκνά ξεκαθαρίζεται ότι δεν ευθύνονται οι επιτελείς του υπουργείου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία