Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

της Πιάτσας

zaria_15

Το επόµενο δεκαήµερο είναι των πληρωµών αναµφίβολα. Από τη µία περιµένουµε την προκαταβολή του τσεκ και από την άλλη την προκαταβολή των αποζηµιώσεων για τις ζη...

zaria_15
05 Οκτωβρίου

Οκτώβριος πληρωμών

Άρχισαν οι συνεδριάσεις και οι διαβουλεύσεις για την αποζηµίωση των πληγέντων από το πέρασµα του Ιανού. Με εντολή πρωθυπουργού για ενίσχυση του ταµείου του ΕΛΓΑ, όλα µοιάζουν να κινούνται πολύ γρήγορα. Τώρα το βάρος και οι διαρροές αφορούν τα ποσά της αποζηµίωσης. Για τη ζηµιά στα βαµβάκια του θεσσαλικού κάµπου οι πρώτες ενδείξεις για τιµές από 130 µέχρι 150 ευρώ το στρέµµα.

zaria_15
29 Σεπτεμβρίου

Ακάλυπτες επιταγές

«No money, no honey», που λένε και οι φίλοι µας οι Αγγλοσάξονες. Σε αυτό το συµπέρασµα κατέληξαν οι εκπρόσωποι των συνεταιριστικών οργανώσεων που συναντήθηκαν την περασµένη ∆ευτέρα στην Κατερίνη µε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

zaria_15
21 Σεπτεμβρίου

check in πληρωμών

Μέσιασε και ο Σεπτέµβριος και τώρα κάτι άρχισε να «κινείται» στο µέτωπο των πληρωµών των αγροτών, µετά τη θερινή ανάπαυλα! Σχεδόν 6 µήνες µετά τις πρώτες ζηµιές, άνοιξε επιτέλους η πλατφόρµα για τις αιτήσεις των αιγοπροβατοτρόφων.

zaria_15
14 Σεπτεμβρίου

Έξι χρόνια για 30 ευρώ

Πέρασαν πάνω από 6 χρόνια και τελικά ο Βορίδης, σου λέει, το έλυσε το θέµα µε τις απλήρωτες αποζηµιώσεις για τον καταρροϊκό του 2014 στους κτηνοτρόφους του Τυρνάβου.

zaria_15

Τελειωµό δεν έχει το ζήτηµα της ειδικής ενίσχυσης των αιγοπροβατοτρόφων. Από τα περασµένο Πάσχα κι ακόµα σέρνεται. Κι εκεί που οι δικαιούχοι πήραν να χαρούν που υπεγράφη τελικά από τις αρµόδιες οικονοµικές διευθύνσεις το ποσό που τους αναλογεί, διαπίστωσαν ότι κι αυτό είναι λειψό. Ανοίγει, πάντως, είπε ο Βορίδης το σύστηµα για τις αιτήσεις.

zaria_15

Ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει τους αγρότες που επλήγησαν από τις καιρικές συνθήκες σε Φλώρινα, Πρέσπες και Καστοριά ανάλογα με τα όσα προβλέπει ο νόμος», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

zaria

∆εν φτάνει που οι αιγοπροβατοτρόφοι είναι ο κλάδος µε την πιο σοβαρή ζηµιά λόγω κορωνοϊού, δεν φτάνει που περιµένουν µια στήριξη εδώ και πάνω από πέντε µήνες, για τον επόµενο µήνα δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα. Γιατί; Γιατί πρέπει πρώτα να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση. Το σύστηµα όµως δεν έχει ανοίξει γι’ αυτούς ακόµα. Μετά το «σκανδαλώδες» ότι πρώτοι πληρώθηκαν και µάλιστα τόσο σύντοµα οι ανθοπαραγωγοί, τώρα σειρά πήραν για αιτήσεις οι παραγωγοί σπαραγγιών και λαϊκών αγορών.

zaria

Ζηµιές µετράνε χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από την επέλαση της κακοκαιρία Θάλεια, µε τους επόπτες του ΕΛΓΑ, λένε οι κατά τόπους δήµαρχοι, να σπεύδουν στα σηµεία για µια πρώτη αυτοψία.

zaria_15
10 Αυγούστου

Ξανά αποκλεισμένοι

Ότι οι αγρότες εξαιρούνται µέχρι και σήµερα από την ευεργετική διάταξη για έκπτωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές, σαν µέτρο ανακούφισης λόγω κορωνοϊού, το ξέρουµε.

zaria_15
03 Αυγούστου

Ουδείς ασχολήθηκε

Ούτε ένας δεν µπήκε στον κόπο από τους κρατούντες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να βγει και να ανακοινώσει πόσα αναλογούν επακριβώς στους Έλληνες αγρότες από τη νέα ΚΑΠ που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής. Θα µου πείτε µήπως κατάλαβαν και οι ίδιοι; Πόσες θα είναι οι άµεσες ενισχύσεις; Θα υπάρξει µείωση στα δικαιώµατα;

zaria_15

Χάθηκε, ως φαίνεται και η τελευταία ελπίδα των παραγωγών. Η βαβούρα, σου λέει, που θα φέρει η προκαταβολή του τσεκ νωρίτερα θα είναι µεγαλύτερη από το όφελος για τους αγρότες, οπότε επιστρέφουµε στον Οκτώβριο, κατά το σύνηθες.

zaria_15

Πόση υποµονή ακόµα να κάνουν αυτοί οι «άτυχοι» οι αιγοπροβατοτρόφοι. ∆εν φτάνει που έχασαν εµπορικά το Πάσχα, δεν φτάνει που τους έβγαλαν την ψυχή µέχρι να αποφασίσουν αν δικαιούνται να πάρουν χρήµατα και πόσα θα είναι αυτά, τώρα δεν τους τα δίνουν κιόλας.

zaria_15

Μέχρι τον πρωθυπουργό χρειάστηκε να επιστρατεύσουν εκεί στη Μεσογείων για να καταφέρουν να πληρώσουν το υπόλοιπο 35% των περσινών ζηµιών στους δικαιούχους παραγωγούς.

zaria_15

Ξεµπέρδεψαν µε τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον αγροτικό κόσµο εκεί στη ∆οµοκού και από ότι φαίνεται τώρα θα φύγουν για µπάνια! Εντάξει η εξόφληση των βιολογικών, εντάξει και τα υπόλοιπα της ενιαίας από την περσινή χρονιά, τώρα οι αγρότες δεν έχουν τίποτα άλλο να περιµένουν, παρά µόνο αυτά που τους έταξαν λόγω κορωνοϊού.

zaria_15

Βρήκαν τον τρόπο, σου λέει, στον ΕΛΓΑ και οι εκτιµήσεις πλέον θα γίνονται ηλεκτρονικά από τους γεωπόνους και µάλιστα στο χωράφι.

zaria_15

Μην περιµένετε άλλο πρόγραµµα για Νέους Αγρότες, τουλάχιστον µέχρι το τέλος της χρονιάς, λένε οι µελετητές. Το τελευταίο πρόγραµµα ήταν το 2016, µε τις πρώτες εντάξεις το επόµενο έτος.

zaria_15

Έπειτα από ενδελεχή έλεγχο, λένε από τη Βάθη, αποφασίστηκε επιχορήγηση 31 εκατ. ευρώ για τους αιγοπροβατοτρόφους, αλλά οι αντιδράσεις των παραγωγών δεν σταµατούν. Και µάλιστα δικαιολογηµένα.

zaria_15

Πίκρα, απογοήτευση αλλά και αγανάκτηση στους αιγοπροβατοτρόφους. Η έκτακτη ενίσχυση ακόµα να µπει….

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία