Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

της Πιάτσας

zaria

Στο περίµενε είναι ακόµα οι παραγωγοί βιοµηχανικής ντοµάτας όλης της χώρας που υπέστησαν ζηµιές το φετινό καλοκαίρι από τις βροχοπτώσεις. Παρά τις υποσχέσεις το...

zaria

Ασχολείσαι µε τις υδατοκαλλιέργειες; Ρώτησε ο υπουργός της πλατείας, χαριτολογώντας εµφανώς, κτηνοτρόφο από τη Θεσσαλία σε κάποιο από τα πηγαδάκια µετά τη συνάν...

zaria

Χωρίς χαρτογραφικό υπόβαθρο είναι ο ΕΛΓΑ. Εν έτη 2018 και ενώ υποτίθεται ότι η τεχνολογία έχει µπει στη ζωή µας, το κράτος και συγκεκριµένα ο οργανισµός αγροτικ...

zaria
15 Οκτωβρίου

Κεφαλονιά over...

Απλήρωτοι µαθαίνουµε ότι είναι ακόµα στην Κεφαλονιά πολλοί αγρότες για τα Βιολογικά του 2014. Αν και οι συνάδελφοί τους από την υπόλοιπη Ελλάδα έχουν πληρωθεί εδώ και καιρό οι Κεφαλονίτες έχουν µείνει πίσω χωρίς να λαµβάνουν καµία πειστική απάντηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

zaria

Ανησυχίες δεν υπάρχουν µόνο για το τσεκ, αφού πάνω κάτω η πληρωµή θα γίνει µέσα στον Οκτώβρη. Μεγάλη αγωνία εκφράζουν όσο περνάει ο καιρός και για τις πληρωµές που αφορούν τη δηµοσιονοµική πειθαρχία.

zaria

Προσχηµατική χαρακτηρίζουν οι κτηνοτρόφοι τη διαβούλευση σχετικά µε τη νέα οριοθέτηση περιοχών µε φυσικούς περιορισµούς (εκτός των ορεινών), που µάλιστα πρέπει να ολοκληρωθεί µέσα σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο σχεδόν 15 ηµερών µόνο.

zaria

Η µείωση στις ασφαλιστικές εισφορές στην 4ετία, που εξήγγειλαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, όχι µόνο δεν είναι προς όφελος των παραγωγών, αλλά δεν καλύπτει ούτε καν τις απώλειες από τη µείωση της έκπτωσης του φόρου, δηλαδή το αφορολόγητο, φωνάζουν οι αγρότες, έτσι για να γνωρίζουν οι πολιτικοί ότι δεν τρώνε κουτόχορτο!

zaria

Γενναιόδωρη και φιλαγροτική ακούστηκε η ποµπώδης εξαγγελία Τσίπρα από το βήμα της ∆ΕΘ για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους συνεταιρισμένους αγρότες. ∆εν λέµε αντικατοπτρίζει τις κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρουσες κυβερνητικές προθέσεις για στήριξη του συνεταιριστικού γίγνεσθαι, ωστόσο ακουµπά σε λίγους! Πρόκειται για μέτρο που αφορά τους αγρότες του κανονικού καθεστώτος κι όπως λένε φίλοι της Agrenda, η πλειονότητα των αγροτών υπάγεται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ και απαλλάσσεται ήδη από το τέλος αυτό!

Είναι καλός ο νέος νόμος

Από τα µέσα Ιουλίου είχε υπογράψει ο Χουλιαράκης της απόφαση µε την οποία εγκρίθηκαν 60 εκατ. για ανειληµµένες υποχρεώσεις στα παλιά αγροπεριβαλλοντικά! Αυτό το ξέραµε, αυτό που περίµεναν οι δικαιούχοι όµως ήταν να δουν το χρώµα του χρήµατος!

Είναι καλός ο νέος νόμος

Για το Σεπτέμβριο δεν προβλέπεται τίποτα σοβαρό σε πίστωση, λένε τώρα από τον Οργανισμό Πληρωμών, που κοιτούν να δουν τι θα γίνει με την προκαταβολή του τσεκ! Η χαρτούρα και οι έλεγχοι μπόλικοι, το πράσινο φως από τον Χόγκαν για πληρωμές νωρίτερα έχει δοθεί, μένει τώρα στη νέα πολιτική ηγεσία της πλατείας Βάθη, να το τρέξει προς όφελος των αγροτών. Όσο για Απονιτροποίηση και παλιές εξισωτικές μετά την ενιαία, για Νοέμβριο δείχνουν τώρα στη Μεσογείων.

Είναι καλός ο νέος νόμος

Δεν τους άφησαν φέτος να ευχαριστηθούν το καλοκαίρι εκεί στον Οργανισµό Πληρωµών! Έπεσε δουλειά πολλή! Από τη µία είναι το τσεκ που έρχεται φέτος νωρίτερα και θα πέσουν µε τα µούτρα. Από την άλλη κάτι εγκρίσεις πίστωσης που ξεκόλλησαν παλιές υποχρεώσεις έπρεπε να τρέξουν, γιατί πάνε χρόνια που τα περιµένουν οι δικαιούχοι αγρότες.

Είναι καλός ο νέος νόμος

Ότι ο καιρός «πείραξε» φέτος πολύ τις καλλιέργειες, το ξέραµε! Ότι ο ΕΛΓΑ τα περισσότερα δεν θα τα αποζηµιώσει το µάθαµε στην πράξη! Τώρα αρχίζουν να δείχνουν µία µία και οι πληγές. Πρώτα τα ροδάκινα και τα πυρηνόκαρπα, µετά η βιοµηχανική ντοµάτα και τα υπαίθρια κηπευτικά, ακολούθησαν σταφύλια και σύκα και τώρα ακούγονται τα κακά µαντάτα για πράσινη ελιά Χαλκιδικής και ρόδι… Και που ‘σαι ακόµα, λένε οι γεωπόνοι, που εφιστούν την προσοχή των παραγωγών στις ασθένειες και τους µύκητες που ο καιρός στρώνει το έδαφος για να αναπτυχθούν….

Είναι καλός ο νέος νόμος

Άδειες καλοκαιρινές σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις… Αναμενόμενο, Αύγουστος γαρ… Στον Οργανισμό Πληρωμών, όμως, πάνω απ’ όλα η δουλειά! Είπαν για τους επιλαχόντες Νέους Αγρότες, μπήκαν ήδη τα πρώτα χρήματα!

Είναι καλός ο νέος νόμος

Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται, λέει ο λαός και ένα «τρανό» παράδειγμα είναι αυτό της βιομηχανικής ντομάτας. Οι έντονες και μεγάλης διάρκειας βροχές πολλές, οι ζημιές ακόμα περισσότερες, τα εργοστάσια άρχισαν τις παραλαβές νωρίτερα μήπως σώσουν ποσότητες και δε σαπίσει το προϊόν μέσα στα χωράφια!

Είναι καλός ο νέος νόμος

Χάρηκαν, η αλήθεια είναι, οι επιλαχόντες Νέοι, που επιτέλους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα όπως τους είχε τάξει εδώ και μήνες μέχρι και ο πρωθυπουργός! Βέβαια, στην ερώτηση για το πότε θα αρχίσουν οι πιστώσεις από τον Οργανισμό Πληρωμών, τους προσγειώνουν ελαφρά…

Είναι καλός ο νέος νόμος

Να κοιτάξουν να εξοφλήσουν τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ καλούσε το τελευταίο διάστημα ο Οργανισμός αγρότες και κτηνοτρόφους γιατί δόθηκε μια παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου κι άλλη δεν έχει, τους έλεγε! Αν θέλετε να αποζημιωθείτε, αλλιώς… Βέβαια, τώρα, που βρήκαν τα σκούρα, έδωσαν τελικά κι άλλη παράταση, μήπως μαζέψουν τίποτα χρήματα, γιατί οι ζημιές είναι πολλές…

Είναι καλός ο νέος νόμος

Αυτός ο Χουλιαράκης έχει αφήσει «κρεμασμένους» στο ακουστικό χιλιάδες αγρότες που περιμένουν τα υπόλοιπα από τα παλιά βιολογικά…. Τρία χρόνια πίσω πάνε τα χρωστούμενα κι ενώ από τον Οργανισμό Πληρωμών δηλώνουν έτοιμοι, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν έχει υπογράψει ακόμα τη σχετική έγκριση πίστωσης 60 εκατ. ευρώ… Βέβαια, να πούμε ότι μόλις πέσει το χρήμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα δοθεί εντολή στις κατά τόπους ΔΑΟΚ να στέλνουν λίστες δικαιούχων και μέσα σε 3-4 μέρες οι λογαριασμοί θα πιστώνονται! Αμ πώς!

Είναι καλός ο νέος νόμος

Μπήκαν αυτά τα περιβόητα υπόλοιπα για να κλείσουν οι εκκρεµότητες της ενιαίας ενίσχυσης του 207, αλλά όλο και κάτι περίσσεψε πάλι.. Για τη συνδεδεµένη στο βαµβάκι τους έβαλαν, σου λέει, να κάνουν συµπληρωµατική δήλωση µε µεταφερόµενα κιλά ανά οικογένεια ώστε να πιάσουν το πλαφόν και να µη χαθεί η ειδική ενίσχυση!

Είναι καλός ο νέος νόμος

Τρία χρόνια περιμένουν αυτή την περιβόητη νέα προκήρυξη για τις Δασώσεις οι αγρότες, που εν τω μεταξύ έχουν και εκκρεμότητες από απλήρωτα για το παλιό πρόγραμμα! Πριν λίγες μέρες από τη Χαλκίδα, οι ιθύνοντες δήλωσαν ότι τα πράγματα προχωρούν. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες «εμπλοκές». Οι διαχειριστικές, σου λέει, περιμένουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και το υπουργείο Περιβάλλοντος άγνωστο ποιον περιμένει…. Πάντως, εγκρίθηκαν 5 εκατ. ευρώ για τα παλιά της Δάσωσης, που σημαίνει ότι σιγά σιγά θα μπαίνουν λεφτά…

Είναι καλός ο νέος νόμος

Άντε να γίνει και η πληρωµή της επόµενης εβδοµάδας, να κλείσουν οι εκκρεµότητες της φετινής ενιαίας ενίσχυσης, να περάσουν στα υπόλοιπα που κρατούν χρόνια και χρόνια, γιατί µέχρι τον Οκτώβρη πρέπει να έχει νοικοκυρευτεί το σύστηµα… Αφενός το ζητούν οι θεσµοί και αφετέρου ξεκινούν τα τρεξίµατα για τις ενισχύσεις του 2018…

Είναι καλός ο νέος νόμος

Είδε κι απόειδε η ΔΕΗ και αποφάσισε να προχωρήσει σε παύση εκπροσώπησης για τους ΟΕΒ με υπέρογκα χρέη, τα οποία και δεν ρυθμίζουν. Μάλιστα, ο πρόεδρος και διευθύνων της εταιρείας τονίζει ότι οι μεγάλες οφειλές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας δεν οφείλονται σε αδυναμία πληρωμής αλλά σε στρατηγική αθέτησης των υποχρεώσεών τους. Σε αυτές, εν τω μεταξύ, τις περιοχές δείχνει πρώτη την Αιτωλοακαρνανία….

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία