Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

της Πιάτσας

zaria_15_3_2

Το έλεγαν από νωρίς ότι θα πέσει η τιµή στην κορινθιακή σταφίδα, αλλά αυτά περί ενός ευρώ που ακούγονται από κάποιους εµπόρους είναι αν µη τι άλλο προκλητικό γι...

zaria_15_3

Βγήκε µε θεσµικές αλλαγές το καλοκαίρι, και µάλιστα την τελευταία του µέρα, αν και τον αγροτικό κόσµο δεν τον ενδιαφέρει ποιος είναι πρόεδρος, ποιος υπουργός κα...

zaria_15_2

Το να δίνεις προτεραιότητα σε κάποιες ζηµιές που έφεραν σοβαρά προβλήµατα, έως βιωσιµότητας σε κάποιους κλάδους είναι κατανοητό, λένε όλοι, µεταξύ αυτών και οι...

zaria_15

Υπέθεσαν ότι λόγω της γιορτής της Παναγίας, δεν θα «φανεί» και πολύ η πληρωµή των µόλις 36,5 εκατ. ευρώ για τις αποζηµιώσεις του παγετού της άνοιξης.

zaria_15

Το είχαν πει, γιατί το φοβόντουσαν, οι πληγέντες από τον παγετό αγρότες ότι θα φτάσει φθινόπωρο για να πληρωθούν. Και µε ‘κείνα και τούτα παραµονή της Παναγίας πιστώθηκε η πρώτη δόση των αποζηµιώσεων και µάλιστα µόνο για κάποιες καλλιέργειες και µόνο για βεβαιωµένα υψηλά ποσοστά ζηµιάς. Εν τω µεταξύ ήρθαν και οι φωτιές και ποιος ξέρει τι άλλο έχουµε να περιµένουµε;

zaria_15

Τσάµπα επέµενε ο υπουργός της πλατείας για προκαταβολές αποζηµιώσεων παγετού στο τέλος Ιουλίου. Αν και από την αρχή οι αγρότες ήξεραν ότι αυτό δεν θα έβγαινε! Αφού σε κάποιες περιοχές δεν είχαν καν ξεκινήσει οι εκτιµήσεις των γεωπόνων. Άσε που την περασµένη µόλις εβδοµάδα κλήθηκαν 150 νέοι γεωτεχνικοί για να «τρέξουν» τη δουλειά

zaria_15

Τελευταία ώρα, µεσοβδόµαδα κατατέθηκε στη Βουλή η περιβόητη τροπολογία για να ξεκινήσουν οι αποζηµιώσεις παγετού. Στόχος, να βγει η διαβεβαίωση Λιβανού για πληρωµές τέλος του µήνα.

zaria_15

Μόνο τα παγετόπληκτα και οι ξεχασµένες ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού έµειναν προς πληρωµή µέσα στο καλοκαίρι. Άλλωστε, τα υπόλοιπα ήδη τα τακτοποίησαν, οπότε τώρα.... άραγµα!

zaria_15

Πώς και πώς περίµεναν οι αγρότες την εξόφληση της ενιαίας και των προγραµµάτων και τελικά εξελίχθηκε τόσο «χάλια» όσο και η πληρωµή του ∆εκεµβρίου.

zaria_15
28 Ιουνίου

Καλά νέα τα ΠΣΕΑ;

Έτσι όπως το πάνε, φοβούνται οι αγρότες, για την εξόφληση των χρωστούµενων από την περσινή χρονιά θα µπει και ο Ιούλιος…. Και το θέµα είναι ότι η παρτίδες πληρωµής θα βγουν µε ηµεροµηνία Ιουνίου, προς αποφυγήν κοινοτικών καταλογισµών, αλλά οι δικαιούχοι χρήµατα θα δουν πιο µετά…

zaria_15

ότι µέχρι τέλος του µήνα θα κλείσουν όλες οι εκκρεµότητες της περσινής χρονιάς όσον αφορά τις πληρωµές τόσο της ενιαίας, µαζί µε συνδεδεµένες και ειδικές ενισχύσεις αλλά και των προγραµµάτων διαρρέουν από την πλατεία Βάθη και τη ∆οµοκού.

zaria_15
14 Ιουνίου

Κουκούλωμα

Πήγε ο Χαρακόπουλος να ζητήσει τα ρέστα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονοµικών για την ενίσχυση στα Crimson που δεν δικαιούνται οι Λαρισσαίοι, ενώ πήραν οι συνάδερφοί τους σε Πέλλα και Ηµαθία και…. δεν του βγήκε!

zaria_15

Λίγο η τεράστια απογοήτευση των κτηνοτρόφων, που συνοδεύτηκε µε γκρίνια, λίγο τα δηµοσιεύµατα για το «άδικο» της πληρωµής και πολλή η µουρµούρα που έφτασε µέχρι το µέγαρο Μαξίµου, προσπαθούν να το µαζέψουν όσο γίνεται! Η καλή είδηση είναι ότι άνοιξαν διοικητικές πράξεις για τους κοµµένους αιγοπροβατοτρόφους προκειµένου να πάρουν χρήµατα στην επόµενη πληρωµή.

zaria_15

∆εν τους έφτανε που περίµεναν πάνω από ένα µήνα από το σύνηθες για να πληρωθούν τη συνδεδεµένη που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι, δεν ήταν λίγοι οι αιγοπροβατοτρόφοι που διαπίστωσαν ότι δεν πληρώθηκαν καν γιατί το σύστηµα τους πέταξε έξω λόγω µείωσης των ποσοτήτων γάλακτος. Ποιος φταίει; Άλλαξε, σου λέει, η πολιτική που εφαρµόστηκε φέτος για τη δήλωση του αριθµού ζώων και της ποσότητας γάλακτος.

zaria_15

Στα σιωπηλά, στα ξαφνικά και χωρίς καµία προηγουµένως ανακοίνωση και προφανώς για να κατευνάσουν τις έντονες διαµαρτυρίες των δικαιούχων πιστώθηκαν οι περιβόητες συνδεδεµένες της ζωικής παραγωγής. Η πληρωµή έγινε γνωστή από µια ανάρτηση στο Fb της υφυπουργού Φωτεινής. Έτσι απλά!

zaria_15

Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσεται το θέµα των πληρωµών, λένε απογοητευµένοι οι αγρότες. Η κάτω βόλτα ξεκίνησε από το αναπάντεχο πετσόκοµµα τον περασµένο ∆εκέµβριο µε την ενιαία ενίσχυση.

zaria_15

Μαζεύτηκαν στην έδρα της Περιφέρειας της Λάρισας τη Μεγάλη Πέµπτη να τα συζητήσουν για τις πρωτόγνωρες ζηµιές από τους πέντε παγετούς. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τα ξεκαθάρισε: Σου λέει, απαιτούνται δαπάνες για τις αποζηµιώσεις οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τον φετινό προϋπολογισµό του ΕΛΓΑ.

zaria_15

Μέσα στο καλοκαίρι θα πληρωθούν, λέει ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, οι αγρότες τις αποζηµιώσεις για τις ζηµιές που υπέστησαν από τον πρόσφατο παγετό και µάλιστα από τον οργανισµό µιλάνε για εξπρές πληρωµές και προκαταβολές από τον Αύγουστο.

Κι εκεί που νόμιζαν οι κτηνοτρόφοι ότι θα πάρουν µια «χρηματική» ανάσα μεγαλοβδόμαδο, τους κοπήκαν τα φτερά ∆εν πρόλαβαν, σου λέει, τεχνικά να τρέξουν οι διαδικασίες για την πληρωμή των συνδεδεμένων στα ζωικά, λόγω εμπλοκής στο μηχανογραφικό σύστημα του ΟΣΔΕ και τελικά θα ξεμείνουν για μετά τις 10 Μαΐου

zaria_15

Από πληρωµές δεν παίζει τίποτα αυτές τις µέρες, µε αγρότες και κτηνοτρόφους να περιµένουν –όπως άλλωστε κάθε φορά- καρτερικά το επόµενο πακέτο των συνδεδεµένων καλώς εχόντων µέσα στη Μεγάλη Εβδοµάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία