Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

της Πιάτσας

zaria_15

Μόνο τα παγετόπληκτα και οι ξεχασµένες ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού έµειναν προς πληρωµή µέσα στο καλοκαίρι. Άλλωστε, τα υπόλοιπα ήδη τα τακτοποίησαν, οπότε τώρα.... άραγµα!

zaria_15

Πήγε ο Χαρακόπουλος να ζητήσει τα ρέστα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονοµικών για την ενίσχυση στα Crimson που δεν δικαιούνται οι Λαρισσαίοι, ενώ πήραν οι συνά...

zaria_15

Λίγο η τεράστια απογοήτευση των κτηνοτρόφων, που συνοδεύτηκε µε γκρίνια, λίγο τα δηµοσιεύµατα για το «άδικο» της πληρωµής και πολλή η µουρµούρα που έφτασε µέχρι...

zaria_15

Στα σιωπηλά, στα ξαφνικά και χωρίς καµία προηγουµένως ανακοίνωση και προφανώς για να κατευνάσουν τις έντονες διαµαρτυρίες των δικαιούχων πιστώθηκαν οι περιβόητες συνδεδεµένες της ζωικής παραγωγής. Η πληρωµή έγινε γνωστή από µια ανάρτηση στο Fb της υφυπουργού Φωτεινής. Έτσι απλά!

zaria_15

Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσεται το θέµα των πληρωµών, λένε απογοητευµένοι οι αγρότες. Η κάτω βόλτα ξεκίνησε από το αναπάντεχο πετσόκοµµα τον περασµένο ∆εκέµβριο µε την ενιαία ενίσχυση.

zaria_15

Μαζεύτηκαν στην έδρα της Περιφέρειας της Λάρισας τη Μεγάλη Πέµπτη να τα συζητήσουν για τις πρωτόγνωρες ζηµιές από τους πέντε παγετούς. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τα ξεκαθάρισε: Σου λέει, απαιτούνται δαπάνες για τις αποζηµιώσεις οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τον φετινό προϋπολογισµό του ΕΛΓΑ.

zaria_15

Μέσα στο καλοκαίρι θα πληρωθούν, λέει ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, οι αγρότες τις αποζηµιώσεις για τις ζηµιές που υπέστησαν από τον πρόσφατο παγετό και µάλιστα από τον οργανισµό µιλάνε για εξπρές πληρωµές και προκαταβολές από τον Αύγουστο.

Κι εκεί που νόμιζαν οι κτηνοτρόφοι ότι θα πάρουν µια «χρηματική» ανάσα μεγαλοβδόμαδο, τους κοπήκαν τα φτερά ∆εν πρόλαβαν, σου λέει, τεχνικά να τρέξουν οι διαδικασίες για την πληρωμή των συνδεδεμένων στα ζωικά, λόγω εμπλοκής στο μηχανογραφικό σύστημα του ΟΣΔΕ και τελικά θα ξεμείνουν για μετά τις 10 Μαΐου

zaria_15

Από πληρωµές δεν παίζει τίποτα αυτές τις µέρες, µε αγρότες και κτηνοτρόφους να περιµένουν –όπως άλλωστε κάθε φορά- καρτερικά το επόµενο πακέτο των συνδεδεµένων καλώς εχόντων µέσα στη Μεγάλη Εβδοµάδα.

panagos01

Έχουν περάσει τόσοι µήνες κι ακόµα ο υφυπουργός Οικονόµου από τη Βουλή έκανε λόγο για αποκατάσταση αδικίας όσον αφορά την ειδική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού στους ετεροεπαγγελµατίες ελαιοκαλλιεργητές. Γίνεται προσπάθεια από το υπουργείου, σου λέει, να βρεθούν πόροι για όλους όσοι δικαιούνταν αλλά δεν στηρίχθηκαν. Για να δούµε, φτάνει Πάσχα!

zaria_15

Μπορεί µ’ αυτά κι αυτά να άργησαν ενάµιση σχεδόν µήνα να πληρωθούν οι αγρότες τις πρώτες συνδεδεµένες, ωστόσο φαίνεται πως οι βαµβακοπαραγωγοί στάθηκαν λίγο πιο τυχεροί όσον αφορά την ειδική ενίσχυση, εν µέσω µιας εξαιρετικά δύσκολης εµπορικής χρονιάς κι ενώ ακόµα αναµένουν την περιβόητη κορωνοενίσχυση.

zaria_15

Άργησε πάνω από ένα µήνα από το σύνηθες το πρώτο πακέτο των συνδεδεµένων ενισχύσεων και µάλιστα πρωτάκουστο µπήκε µαζί µε την ειδική βάµβακος πριν την παρέλαση της 25ης Μάρτιου. Τουλάχιστον ήρθαν να δώσουν µια «ανάσα» ρευστότητας στον αγροτικό κόσµο, λένε οι φίλοι παραγωγοί.

zaria_15

Μ’ αυτά κι αυτά έχασαν τσάμπα ένα μήνα οι αγρότες, περιμένοντας τις πρώτες συνδεδεμένες ενισχύσεις, όχι τίποτα άλλο, αλλά τα τρακτέρ πήραν μπροστά, οι δουλειές για τις εαρινές σπορές άρχισαν και είχαν ανάγκη από ρευστό Ευτυχώς η Πειραιώς, σου λέει, από 23 Μαρτίου ανοίγει το σύστημα για την έκδοση της κάρτας του αγρότη Άντε, μήπως τσουλήσουν λίγο τα πράγματα!

zaria_15

Περνάνε οι µέρες, δεν ακούγεται τίποτα για πληρωµές! Εντάξει, ο αγροτικός κόσµος έχει καταλάβει ότι κάτι «παίζεται», όπως έχει καταλάβει ότι όλο αυτό βαίνει εις βάρος του!

zaria_15

∆εν πρόλαβαν, σου λέει, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να µελετήσουν καλά τα δεδοµένα ώστε να ξεκινήσουν τη σύγκλιση των ενισχύσεων το 2021, επειδή ο µεταβατικός κανονισµός της ΚΑΠ ψηφίστηκε στις 23 ∆εκεµβρίου.

zaria_15

Ωραίο το κρύο, ωραία τα χιόνια, ωραίος και ο χιονοπόλεµος! Αυτό που θα αφήσει όµως τόσο σε υποδοµές, αγροτικές και µη, όσο και στις καλλιέργειες θα αρχίσει σιγά σιγά να φαίνεται! Μια δύσκολη χρονιά ούτως ή άλλως, λόγω κορωνοϊού και καραντίνας, έρχεται να επιβαρυνθεί µε τις συνέπειες της… Μήδειας!

zaria_15

Πόρους, σου λέει, ψάχνουν στην πλατεία Βάθη, προκειµένου να δοθεί η έκτακτη ενίσχυση στο βαµβάκι! Το είπε ο υπουργός στους Καρδιτσιώτες, ενώ τους έδωσε και τα δίκια τους που φωνάζουν!

zaria_15
08 Φεβρουαρίου

Τηλεμαθήματα Νέων

Έτοιµη να ανοίξει µέσα στις επόµενες ηµέρες ακούγεται ότι είναι η ηλεκτρονική πλατφόρµα για τα αιτήµατα αποπληρωµής των Νέων Αγροτών. Βέβαια, για να υποβάλλει κάποιος από τους 15.572 νέους αίτηση, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του. Εδώ, λοιπόν, αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί οι πληροφορίες λένε ότι σχεδόν οι µισοί δεν έχουν κάνει τα µαθήµατά τους λόγω κορωνοϊού.

zaria_15
01 Φεβρουαρίου

Μπερδεψούρα με το Ε9

Κι εκεί που νοµίζαµε ότι οι πληρωµές του αγροτικού κόσµου είχαν µπει σε καλό δρόµο, τουλάχιστον όσον αφορά τους χρόνους των πιστώσεων, τώρα πάλι δείχνουν να µπλοκάρουν.

zaria_15
25 Ιανουαρίου

Γραμμική μείωση

Από πληρωµές αυτό το διάστηµα δεν παίζει τίποτα. Όσο για τα χρωστούµενα στους αγρότες, χρειάζεται υποµονή! Το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ότι έγινε παρακράτηση 8,5% της βασικής ενίσχυσης.

zaria_15

Να παίρνουν χρήµατα αυτοί που πραγµατικά έχουν ανάγκη και όχι να ακολουθούσαµε την τακτική της διανοµής χρηµάτων µε το ελικόπτερο, όπως είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα είχαµε χάσει την εµπιστοσύνη των αγορών. Αυτό είπε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία