Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τρίμματα

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2_2_8

Στην απέξω

25 Σεπτεμβρίου

Ο κατακλυσµός στη Θεσσαλία δεν είναι παρά µια ακόµα αφορµή. Τα προβλήµατα της ελληνικής γεωργίας είναι τεράστια και πολλών ετών.

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2_2_7

Όλα ξαναζεσταµένα

18 Σεπτεμβρίου

Όσο θολό ήταν το ποτάµι που έπνιξε τον θεσσαλικό κάµπο, άλλο τόσο θολές είναι οι εξαγγελίες περί οικονοµικής στήριξης των πληγέντων και ειδικά των αγροτών.

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2_2_6

Τρεχάτε χωριανοί

11 Σεπτεμβρίου

Αν δεν ήταν τόσο βαριά η νόσος του πολιτικού συστήµατος, θα µπορούσε αυτή η θεοµηνία να αποτελέσει την αφετηρία για µια νέα προσέγγιση στα θέµατα της αγροτικής πολιτικής. Το χρειάζονται οι αγρότες, το χρειάζονται οι κοινωνίες της υπαίθρου, το έχει πραγµατικά ανάγκη και η χώρα. Όµως, µε τόσα που έχουν δει τα µάτια µου, πολύ φοβάµαι ότι και αυτή τη φορά οι υποσχέσεις θα µείνουν λόγια.

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2_2_5

Μεγαλώνει η χασούρα

04 Σεπτεμβρίου

Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών εκµεταλλεύσεων έρχεται από την εκλογίκευση των δαπανών λειτουργίας και τη διεύρυνση των εσόδων.

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2_2_3

Tο αγροτικό πρόβληµα στην Ελλάδα είναι πολύ µεγαλύτερο απ’ αυτό που αντιλαµβάνονται οι ίδιοι οι αγρότες (δύναµη αδράνειας) και βεβαίως απ’ αυτό που πιστεύουν οι φέροντες την πολιτική ευθύνη για τη διαχείριση των πραγµάτων περί τα αγροτικά.

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2_2_2_2_2_2

Ταξιδάκια αναψυχής

14 Αυγούστου

Όταν ηγετικά στελέχη της ΕΘΕΑΣ, ταξιδεύουν ξανά και ξανά τον τελευταίο χρόνο Βιετνάµ και Ταϊλάνδη για να οργανώσουν (λέει) τις µετακλήσεις εργατών γης από τις παραπάνω χώρες στην Ελλάδα, καταλαβαίνετε που πάει… περίπατο το συνεταιριστικό κίνηµα.

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2_2_2_2_2

Οι περιπτώσεις των συνεταιρισµών που έχουν αποµείνει και µπορούν να παίξουν έναν ρόλο, δίνοντας το δικό τους στίγµα στην αγορά είναι λίγες.

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2_2_2_2

Aρκετοί είναι αυτοί που µε ρωτούν το τελευταίο διάστηµα, τι θα µπορούσε να περιµένει ο αγροτικός κόσµος από τον Αυγενάκη.

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2_2_2

Ράβε - ξήλωνε

24 Ιουλίου

Πέρα από την επίλυση των θεµάτων τρέχουσας διαχείρισης (πληρωµές, αποζηµιώσεις, διευθετήσεις κ.α.) συµπεριλαµβανοµένων φυσικά και των επιλογών διορισµού στελεχών και διοικήσεων σε δηµόσιους φορείς και οργανισµούς, η υπόθεση της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας χρειάζεται και άλλα πράγµατα.

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2_2

Είδα µία χώρα ξωτικιά στ’ ανήσυχο όνειρό µου: πόσ’ όµορφη δε θα το πει ποτέ καµιά ψυχή. Το νου µου πήρε κι άφησα το φτωχικό χωριό µου κι έκανα τάµα µόνο εκεί ν’ αράξω, µόνο εκεί. -Λάµπρος Πορφύρας

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2

Αν γινόταν να µετρήσουµε σ’ αυτή τη φάση το δείκτη ευτυχίας των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον τοµέα της αγροτικής παραγωγής, πολύ φοβάµαι ότι τα ευρήµατα θα ήταν απογοητευτικά.

Πanagos_trimmata_3_2_2

Ιτιά η κλαίουσα

19 Ιουνίου

Αν µας δίδαξαν κάτι οι τελευταίες εκλογές είναι ότι… κανένας δεν θέλει τον κλαψιάρη. Ένας κλαψιάρης γίνεται βαρετός. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για χαρακτήρες που είναι απόλυτοι και αποφασιστικοί, που θέλουν κάτι πολύ και που κάνουν αυτό που χρειάζεται για να το πετύχουν.

Πanagos_trimmata_3_2

Το 1993, µε αφορµή τη συζήτηση που γίνονταν εκείνη την εποχή για το όνοµα της Π.Γ.∆.Μ., ο τότε πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δήλωνε ότι «το όνοµα που θα λάβει η γειτονική χώρα δεν είχε µεγάλη σηµασία, γιατί κανείς δεν θα το θυµάται σε 10 χρόνια». Όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, µάλλον είχε δίκιο. Έκτοτε πολλοί υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες, ως λαός, έχουν κοντή µνήµη!

Πanagos_trimmata_3

«Ο λογαριασµός που κάνεις στο σπίτι δεν βγαίνει στο παζάρι» λέει ο σοφός λαός µας και γι’ αυτό η µεγάλη βεβαιότητα που πολλοί εκφράζουν είτε για τις αγορές είτε για τις εκλογές συνοδεύεται από το ανάλογο ρίσκο. Αυτό που µε σιγουριά µπορούµε να πούµε είναι ότι τους αγρότες τους ενδιαφέρουν σ’ αυτή τη φάση περισσότερο οι αγορές, παρά οι εκλογές. Αν λοιπόν δεν πάει καλά το πρώτο και εν προκειµένω η αγορά σιτηρών, τότε κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για το δεύτερο, µε ό,τι αυτό µπορεί να σηµαίνει µέχρι τις 25 Ιουνίου.

Πanagos_trimmata_2

Όσοι είχαν επενδύσει στο ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ήταν το πρόβληµα των εκλογών, λόγω της µεταφοράς τους στο gov.gr τελικά έπεσαν έξω.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ