Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τρίμματα

panagos01_4_2

Οι καιροί που ζούµε είναι περίεργοι, ωστόσο, αυτό δεν είναι λόγος… να νοµιµοποιηθεί ο κατήφορος.

panagos01_4_2

Στην εκδήλωση της Τράπεζας Πειραιώς µε αφορµή το βιβλίο «Ο αγροτικός τοµέας στην Ελλάδα – 200 χρόνια ιστορίας» αν µη τι άλλο, ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός, ήταν διαβασµένος.

panagos01_4_2
04 Οκτωβρίου

Για τα πανηγύρια

Θα πλέξω µενεξέδες και µυρτιές και νάρκισσους, και κρίνα γελαστά θα πλέξω, θα πλέξω υάκινθους και άσπρα τριαντάφυλλα που τόσο αγαπάει εκείνη, θα πλέξω στεφάνι το µέτωπο να στολίζει και τα ολόχρυσα µαλλιά της, θα πλέξω µενεξέδες και µυρτιές και νάρκισσους και κρίνα γελαστά θα πλέξω.

panagos01_4_2
27 Σεπτεμβρίου

Με το πάσο του

Ως γνωστόν η προηγούµενη κυβέρνηση, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στην τελευταία της φάση, στήριξε παντοιοτρόπως το σάπιο σύστηµα του ΟΠΕΚΕΠΕ και τα σχέδια του τεχνικού του συµβούλου για επέκταση των υπηρεσιών του στον αγροτικό χώρο.

panagos01_4_2

Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι η αγορά έχει για όλα τις λύσεις, ωστόσο, χωρίς την επιβολή κάποιων κανόνων στους όρους του παιχνιδιού η κατάσταση είναι εύκολο να εκτραπεί, επιφέροντας βαριά πλήγματα στους συντελεστές της.

panagos01_4_2

Είθισται ο Σεπτέµβριος να είναι ο µήνας που σηµατοδοτεί την έναρξη της νέας οικονοµικής χρονιάς. Η µεγάλη διεθνής έκθεση της Θεσσαλονίκης και οι πρωθυπουργικές οµιλίες, η προετοιµασία του προϋπολογισµού και της οικονοµικής πολιτικής για τη νέα χρονιά, δίνουν έναν τόνο διαφορετικό και συνήθως αισιόδοξο.

panagos01_4
06 Σεπτεμβρίου

Ράλι στα εμπορεύματα

Προφανώς και υπάρχουν αφορµές γι’ αυτό που γίνεται µε τις τιµές των αγροτικών προϊόντων και γενικότερα τα χρηµατιστήρια εµπορευµάτων διεθνώς.

panagos01

Ο Ρώσος υπουργός Άµυνας Σεργκέι Σοϊγκού, προβλέπει το τέλος της ανθρωπότητας λόγω ασυγκράτητου, όπως λέει, καταναλωτισµού και η γνώµη µου είναι πως έχει δίκιο.

panagos01

«Όταν υπάρχουν καταστροφικές πυρκαγιές και χάνονται σπίτια και περιουσίες… κάθε διαγωνισµός οργανισµού ή υπουργείου θα πρέπει να διακρίνεται από κρυστάλλινη διαύγεια!». σ.σ. Κι αυτό γιατί τα έργα πρέπει να τα παίρνει ο καµπούρης! Τον υπόλοιπο καιρό, εννοείται, τα έργα πρέπει να τα παίρνει πάλι ο καµπούρης!

panagos01

Δεν υπάρχει αµφιβολία ότι η πολιτική εκτυλίσσεται παράλληλα µε την επικοινωνία. Το κακό αρχίζει από τη στιγµή που η πολιτική ταυτίζεται µε την επικοινωνία.

panagos01

Αν µη τι άλλο ο προερχόµενος από παλιό πολιτικό τζάκι Έλληνας υπουργός, όφειλε να το γνωρίζει και να έχει φροντίσει για την εκπροσώπηση του από µέλος της πολιτικής ηγεσίας

panagos01

Ιστορικά, µε βάση τις δηµοσκοπήσεις, οι υπουργοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στους δηµοφιλείς και σ’ εκείνους που συγκεντρώνουν χαµηλά ποσοστά δηµοτικότητας.

panagos01

Είναι η δεύτερη φορά που τα καλά νέα για τους κτηνοτρόφους ζυµώνονται στην Κατερίνη. Την πρώτη ήταν το Φθινόπωρο του 2019 όταν µπήκαν οι βάσεις για αύξηση των τιµών στο αιγοπρόβειο γάλα. Μέσα στο µήνα και παρά τις αντιρρήσεις του... κουβέρνου, προχωράει η πανελλαδική συνέλευση των κτηνοτρόφων που θα εξετάσει τη «ληστεία του αιώνα» και τις τιµές των ζωοτροφών.

panagos01

Επειδή στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να καλύψουν τις επαναλαµβανόµενες παρανοµίες τους δεν κοιτάνε τι έγραφαν στα έγγραφα που δώσαµε στην δηµοσιότητα, ψάχνουν να σωθούν µε περιστατικά ασφάλειας.

panagos01

Μέχρι πόσες παρατάσεις µπορούν να δοθούν στις θητείες των διοικήσεων των συνεταιρισµών; Κι αυτό, µόνο και µόνο για να είναι οι πρόεδροι υποχρεωµένοι στον υπουργό που παρατείνει τις θητείες τους! Γελούσαµε κάποτε µε το αειθαλές προεδρείο της ΠΕΝΑ (Νέοι Αγρότες). Που να ξέραµε ότι µε πρόσχηµα την πανδηµία θα γίνονταν «µόνιµοι» και οι πρόεδροι των θεσµοθετηµένων συνεταιριστικών οργανώσεων!

panagos01
22 Ιουνίου

Οι ευπατρίδες

Υπάρχουν πολλών ειδών πολιτικοί. Εκείνοι που έχουν υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, έρχονται για να προσφέρουν και όχι να αποκοµίσουν οφέλη από την ενασχόλησή τους µε το σπορ και όταν ο τοµέας τον οποίο υπηρετούν έχει προβλήµατα, χάνουν τον ύπνο τους.

panagos01

Οι υπουργοί και οι πολιτικές ηγεσίες κρίνονται από τη δυνατότητά τους να λύνουν προβλήµατα και την ευχέρειά τους να χαράσσουν πολιτικές. Όλα τ’ άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Φτηνά φτιασιδώµατα, προσπάθειες να αγνοηθεί η πραγµατικότητα και να κρυφτούν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, κούφια λόγια και τακτικές µαυρογιαλούρων µε µόνο ζητούµενο την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου.

panagos01

το µέλλον των δραστηριοποιούµενων στον αγροτικό τοµέα προµηνύεται λαµπρό. Αυτό που χρειάζεται, είναι να έχουν τα µάτια τους και τα αυτιά τους ανοιχτά. Το παιχνίδι των αγροτικών επιχειρήσεων τα επόµενα χρόνια δεν θα κριθεί στο χωράφι. Ή µάλλον δεν θα κριθεί µόνο στο χωράφι. Θα κριθεί στη δυνατότητα των καθοδηγητών τους να δουν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και τα χρηµατοδοτικά προγράµµατα. Να δουν τις τεχνολογικές και όχι µόνο εξελίξεις και να τις ενσωµατώσουν µε τη βοήθεια των προγραµµάτων στη δουλειά τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ