BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Το δεν πληρώνω, εδώ πληρώνεται!

Σε αυτή τη ∆ΕΘ, η λέξη αγρότης ήταν όπως φάνηκε, τζιζ! Σαν να µην ήθελαν να ειπωθεί γιατί παρέπεµπε στα κακώς κείµενα της συµµορίας της ∆οµοκού και πέριξ.

1001-trupia-varka_2_2_3_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2

14
0

Πέρα από τα γνωστά περί παθογενειών, και µετάβασης στην ΑΑ∆Ε από το 2026…και βλέπουµε, τίποτα το συνταρακτικό για τους επαγγελµατίες του αγροτικού χώρου και το µοντέλο αγροτικής παραγωγής που έχει ανάγκη ο τόπος. Ενδιαφέρον έχει µόνο η επισήµανση ότι ενδέχεται το θέµα του ΑΤΑΚ να επιλυθεί, έστω και προσωρινά µε αντικατάσταση από τον ΚΑΕΚ, δηλαδή τον αριθµό που χορηγεί στα ακίνητα το Εθνικό Κτηµατολόγιο. Εκτός ατζέντας και το θέµα των πληρωµών ενισχύσεων άνω των 600 εκατ. ευρώ που εκκρεµούν εδώ και µήνες.

Γενικά πάντως και παρά τις ερωτήσεις που τέθηκαν, ο πρωθυπουργός απέφυγε προσεκτικά οποιαδήποτε νέα δέσµευση έναντι των αγροτών. ∆ουλειά της κυβέρνησης, είπε, είναι να προσφέρει στους αγρότες φθηνή ενέργεια, όπως κάναµε ήδη µε τη µείωση της τιµής στο αγροτικό ρεύµα και επάρκεια σε νερό, ένα θέµα δύσκολο, για το οποίο γίνονται µεγάλες προσπάθειες. Τα υπόλοιπα ,τόνισε, είναι υπόθεση των αγροτών. Να κάνουν οµάδες, να κάνουν συνεταιρισµούς, να καινοτοµούν, να επιλέγουν τις σωστές καλλιέργειες.    Tα πάντα όλα έθεσαν στην πρόσφατη συνάντησή τους µε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης οι Εθεήτες, η οποία προηγήθηκε της ∆ΕΘ. Όχι βέβαια ότι ακούστηκε κάτι µετά, από τα πρωθυπουργικά χείλη, για τον αγροτικό κόσµο. Πάντως έχω την αίσθηση ότι το ραντεβού αφορούσε κυρίως το ζήτηµα της σηµασία της εγγραφής της στην Copa-Cogeca. Τουτέστιν, ανάληψη χρηµατοδότησης και λοιπών…κωλυµάτων.

Σε µία ακόµη παρέµβαση του το θεσµικό όργανο, χτυπά καµπανάκι για τα Επιχειρησιακά Προγράµµατα Ελαιόλαδου. Σε επιστολή προς τον υπουργό της πλατείας επισηµαίνει τις µεγάλες καθυστερήσεις στην έγκριση και υλοποίηση των προγραµµάτων, την ανάγκη ιδίας χρηµατοδότησης από τους Συνεταιρισµούς, καθώς και τον άµεσο κίνδυνο απώλειας της εκκαθάρισης του πρώτου έτους και της Ενωσιακής χρηµατοδότησης για τα επόµενα έτη, λόγω της πρόσφατης τροποποίησης του προγράµµατος. «Σύµφωνα µε τα στοιχεία, που προωθούν σε εµάς οι ΕΟΦ µέλη µας, το ζήτηµα αυτό αγγίζει σχεδόν το 90% των προγραµµάτων ΟΕΦ που υλοποιούνται αυτήν την  στιγµή και τους εκθέτει εάν δεν αντιµετωπισθεί σε σοβαρές οικονοµικές συνέπειες που δεν φέρουν ευθύνη», αναφέρει η οργάνωση. 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία