Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τρύπια Βάρκα

trupia_barka1_11

Πως να µην γυρίσει το µάτι των µπλοκατζήδων µε αυτά που άκουσαν από τον Μαυρουδή να λέει σε τηλεοπτικό δίκτυο για τα µέτρα ανακούφισης (λέµε τώρα) των αγροτών από την πανδηµική κρίση ήτοι, καταβολή δύο µήνες αργότερα της εισφοράς ΕΦΚΑ και παράταση του ΟΣ∆Ε.

trupia_barka1_11

Με «αστερίσκους» μαθαίνουμε πως ενέκρινε τελικώς το Γραφείο Διανοητικής ιδιοκτησίας της Ε.Ε., στο Αλικάντε της Ισπανίας το αίτημα που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος στα τέλη Νοεμβρίου για την κατοχύρωση του νέου συλλογικού σήματος προστασίας των ελληνικών επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών που φέρουν τον προσδιορισμό «Μακεδονικός», ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση με τα αντίστοιχα της Βορείου Μακεδονίας.

Τρύπια βάρκα 356

Το ότι η ελληνική γεωργία θα µπορούσε να είναι η µπουτίκ των αγορών, είναι γνωστό, όχι µόνο λόγω της πλούσιας βιοποικιλότητάς της, αλλά και του µικρού µεγέθους της που απέχει από τη βιοµηχανοποιηµένη, εντατική αγροτική παραγωγή άλλων χωρών.

trupia_barka1_11

Χωρίς προηγούµενο είναι ο εµπαιγµός, η ταλαιπωρία και η οικονοµική αφαίµαξη που υφίστανται οι αγρότες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, της ∆υτικής Μακεδονίας.

trupia_barka1_10

Αν είναι κάτι από το οποίο έχουν… χορτάσει οι καπνοπαραγωγοί στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι τα ψέµατα. Όπως έλεγε στη στήλη ο πολύπειρος Πασχάλης Κατσάρας, πρόεδρος του ΑΣ «Σαµσούς» στην Πιερία, «ακούµε ψέµατα από παντού. Αυτό που συµβαίνει είναι φοβερό».

trupia_barka1_9

Το είδαµε κι αυτό, ο υπουργός να επιβεβαιώνει τον εαυτό του: «Απόλυτη επιβεβαίωση των πρόσφατων δηλώσεων του, Μάκη Βορίδη αποτελεί η επικείµενη πίστωση, από αργά το απόγευµα της Πέµπτης 24/10/2019, στους λογαριασµούς των δικαιούχων, του 70% της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019. Ο κ. Βορίδης είχε δηλώσει ότι στόχος των υπηρεσιών του υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν η πίστωση αυτή «να είναι διαθέσιµη πριν από την εθνική µας εορτή και αργία της 28ης Οκτωβρίου», κάτι το οποίο επαληθεύεται πλήρως», λέει η εµπνευσµένη ανακοίνωση του υπουργείου της πλατείας.

trupia_barka1_7

Ατονεί όλο και περισσότερο το δόγµα στην Ευρώπη όλοι για όλους και όλοι για έναν, αφού πλέον ο Τραµπ κατάφερε µε τους δασµούς του ελέω... αεροµαχιών µε την ΕΕ να επιφέρει πλήγµα σε καίρια προϊόντα της.

trupia_barka1_6

Ούτε για την κότα µε τα χρυσά αβγά να µιλούσαµε, µε την επιµονή που δείχνει ο… µεγαλοεπενδυτής Λούκας Φέκερ και η οµάδα των µπιστικών τευτλοπαραγωγών που τον πλαισιώνει µε σθένος, στην προσπάθειά του να εµπλακεί µε την ΕΒΖ.

trupia_barka1_5
23 Σεπτεμβρίου

Οδοιπόρος για τα Σούσα

Με «τέρας» που «του έχει ανοίξει η όρεξη κι όλο τρώει και µεγαλώνει», παροµοίασε ο επικεφαλής Ελλάδας και Κύπρου, του οµίλου της FMC, τα κυκλώµατα διακίνησης «σπασµένων» φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

trupia_barka1_4
16 Σεπτεμβρίου

Εξόριστοι στην Αβδέλλα

«Γοητευµένος» από την ενασχόλησή του µε τον τοµέα της αγροτικής ανάπτυξης, δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, δύο µήνες µετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην πλατεία Βάθη, στο χαιρετισµό του στην 84η ∆ΕΘ.

trupia_barka1_3

Η καταγραφή των ζητηµάτων στον πρωτογενή τοµέα γνωστή από καιρό, εξάλλου το επιβεβαιώνουν και τα υποµνήµατα που στέλνουν οι φορείς στις εκάστοτε κυβερνήσεις λίγο πριν έκαστη ∆ΕΘ.

trupia_barka1_2

∆εν λέω, καλή η φόρα που έχει πάρει το κυβερνητικό σχήµα, όµως πέρα από τις θετικές εντυπώσεις σε επικοινωνιακό επίπεδο, απαιτούνται απτά αποτελέσµατα και σε θεσµικό, ειδικά για τον πολύπαθο αγροτικό τοµέα.    

trupia_barka1

Το αν είναι ηλεκτρική η καρέκλα του δεν ανησυχεί τον υπουργό της πλατείας, που σε πρόσφατη συνέντευξή του εµφανίστηκε πολύ κουλ στην προοπτική αγροτικών κινητοποιήσεων. ∆ουλειά του είπε, «η υπεράσπιση του δηµόσιου συµφέροντος κι όχι επιµέρους κλαδικά ή ταξικά συµφέροντα». Ο αγροτικός κλάδος άραγε σε ποια κατηγορία εµπίπτει;

trupia_barka1

Μνηµείο κοροϊδίας, τα περί πετυχηµένης εµπλοκής και παρακαταθήκης στην υπόθεση «δηλώσεις ΟΣ∆Ε», µε τους εργολάβους να θεωρούν ότι µια δουλειά που µπορεί να κάνει µόνος του ο αγρότης δεν µπορεί να γίνει, ούτε την επόµενη προγραµµατική περίοδο, ως εκ τούτου... απαραίτητος ο Συντονιστής. Τόσο ευφυείς τους θεωρεί... που κατα τα λοιπά µιλάνε όλοι για την ευφυή γεωργία, µε µη ευφυείς για µία δήλωση, αγρότες.

trupia_barka1

Ραντεβού το... ∆εκέµβρη. Σε αντίθεση µε τους τότε κινηµατογράφους, που έκλειναν για τη θερινή σεζόν και προσκαλούσαν τους σινεφίλ να επανέλθουν τον επόµενο Σεπτέµβρη, το σήριαλ που έχει να κάνει µε την πολύκροτη υπόθεση της επί πιστώσει διάθεσης ζάχαρης από την ΕΒΖ, σε πελάτες οι οποίοι στο τέλος, κατά το εισαγγελικό πόρισµα, τη… φέσωσαν, µε 52 εκατ. ευρώ, θα έχει και άλλο επεισόδιο.

trupia_barka1

Στο µέγαρο της πλατείας αλήθεια τι γίνεται; Μετά τις ευρωεκλογές, αναζητούνται οι ένοικοί του. Στο τέλος θα βγει silver alert! Eίπαµε, ανέξοδοι οι απολογισµοί έργου, αλλά τίποτα; Βέβαια, τώρα, υπάρχει η «µάχη της ψήφου» και οσονούπω θα υπάρξουν αποκαλύψεις (λέµε τώρα...), αφού υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασµοί Προγραµµάτων, το βάρος των οποίων βέβαια πέφτει στους γενικούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία