Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τρύπια Βάρκα

trupia_barka1

Με τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του εξελίσσεται κι αυτός ο γύρος των αγροτικών κινητοποιήσεων µε τους επικεφαλής των µπλόκων να θεωρούν, όχι άδικα, ότι η κυβέρνηση υπεκφεύγει στα θέµατα που την απασχολούν και τον αρµόδιο υπουργό να τους «στοχοποιεί» ως αρνητές διαλόγου.

trupia_barka1

Καλές οι προθέσεις του υφυπουργού Βασίλη για την χάραξη εθνικής στρατηγικής για το βαµβάκι, µόνο να µην µείνουµε στα της σύστασης της Οµάδας Εργασίας, στη θεωρί...

trupia_barka1

∆ιάβασα µε προσοχή τις εξαγγελίες του καθ’ ύλην αρµόδιου γενικού γραµµατέα για τον «Ψηφιακό Μετασχηµατισµό του Γεωργικού Τοµέα» και τη χαρά που θα πάρουν περί τους 450.000 αγρότες, µόλις ολοκληρώσει το έργο µε τους 6.500 τηλεµετρικούς σταθµούς σε όλη τη χώρα. ∆εν ξέρω γιατί, αµέσως µου ήρθε στο νου, η ταλαιπωρία που υφίστανται οι τότε κυβερνητικοί αξιωµατούχοι, µηδέ του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σηµίτη εξαιρουµένου, για την υπόθεση του C4i. Πολύ φοβάµαι ότι µπροστά στο deal µε τα «µπαστουνάκια» το C4i θα µοιάζει αστείο!

trupia_barka1

Επειδή η Ελλάδα έχει µικρό αγροτικό κλήρο θέλει, λέει, και πολλούς δορυφόρους για να µπορεί να συντονιστεί στα νέα τεχνολογικά δεδοµένα.

trupia_barka1

Αυτά είναι. Fast and furious οι ελεγκτικές αρχές της Βάθη - που να πάρουν και το νέο αυτοκινητικό στόλο (leasing) - οι οποίες µπλόκαραν την εισαγωγή 15 φορτίων ρυζιού προέλευσης τρίτων χωρών, που έφεραν υπολείµµατα φυτοπροστατευτικών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια (MRLs) στην Ε.Ε. Τα αποτελέσµατα των ελέγχων, αναφέρει, η «σεµνή» ανακοίνωση του υπουργείου της πλατείας είναι όχι για να «τροµοκρατήσουν το καταναλωτικό κοινό, αλλά για την ολοκληρωµένη ενηµέρωσή του»...

trupia_barka1

Η γραφειοκρατία ή η γνωστή µηχανοδηγία έφερε τα γνωστά προβήµατα µε τις πληρωµές των αγροτών; Τι κι αν 66.000 δικαιούχοι δεν είδαν σεντ στους λογαριασµούς τους. Οι δικαιολογίες αρµοδίων έτοιµες: ΑΤΑΚ, δασικοί χάρτες, µη ταυτοποιηµένα αγροτεµάχια κλπ, κλπ. Το 70% της βασικής ενίσχυσης, ουδείς φαίνεται πάντως να το προσέγγισε και ας είχε δώσει το ΟΚ και ο Χόγκαν.

trupia_barka1

Η υφυπουργός Ολυµπία σωστά λέει ότι το υπουργείο δεν µπορεί να διαµορφώσει τις τιµές του γάλακτος, µπορεί όµως να κάνει και έχει ξεκινήσει εκτεταµένους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα και η νέα Υπουργική απόφαση για το γάλα θα είναι το πρώτο βήµα προς αυτή την κατεύθυνση. Την ίδια ώρα η βουλευτής Παναγιώτα, υποστηρίζει ότι κανένας µέχρι τώρα νόµος δεν έχει ανακόψει την καταστροφική πορεία στο γάλα και τη φέτα και ως εκ τούτου προτείνει «ποσοστώσεις» ως ότου εξοµαλυνθεί η κατάσταση. Το θέµα είναι ότι θα εξοµαλυνθεί ή θα αποτελειωθεί... ο κλάδος.

trupia_barka1
15 Οκτωβρίου

Κουτούλησε σε τοίχο

Τι να πει κι ο Πιτσιόρλας για την ΕΒΖ; Τα ‘πε όλα ο Φέκερ που βρήκε «τοίχο». Ο αναπληρωτής υπουργός Βιοµηχανίας πάντως γνωστοποίησε ότι µέσα στο µήνα θα ξεκαθαρίσει η εικόνα για το αν θα προχωρήσει η επένδυση, καθώς υπάρχει µία καταρχήν συµφωνία µε επενδυτικό σχήµα και προστασία από πιστωτές ως το ∆εκέµβριο.

trupia_barka1

Το ότι ο αγροτικός κόσµος βρισκόταν στα βαµβακοχώραφα καθώς αυτές τις µέρες δουλεύουν στο φουλ οι µηχανές για τη συγκοµιδή της παραγωγής, σίγουρα είναι ένας από τους λόγους που η συνάντηση των συνεταιριστών στα Φάρσαλα δεν είχε το... πέρασµα που θα περίµενε ο αειθαλής πρόεδρος Νικήτας.

trupia_barka1

Εντάξει το έχει εµπεδώσει ο αγροτικός κόσµος ότι δεν έχει να περιµένει οικονοµικά «πακέτα». Το θέµα είναι ότι κάθε φορά του έρχεται η... λυπητερή.

Τρύπια βάρκα 356

Σαν τα πουκάμισα, φωνάζει ο Λάκωνας πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών ότι αλλάζουν τους κωδικούς με τους απορριπτόμενους από τις πληρωμές. Μάλιστα, διερωτάται με βάση απάντηση που του έχει σταλεί από τους αρμοδίους τι είναι αυτό που τους δίνει τόσο μεγάλη σιγουριά ώστε να προαναγγέλλουν γράφοντας «στην επόμενη αξιολόγηση πληρωμής θα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα για τα οποία θα χρησιμοποιηθεί νεότερος διασταυρωτικός και θα υπάρξει διαφοροποίηση του ευρήματος;».

Τρύπια βάρκα 356

Παίρνουν και ξαναπαίρνουν αγρότες µε σταφύλια κι άλλα κηπευτικά που επλήγησαν από άκαιρες βροχοπτώσεις να µάθουν τι γίνεται από το µέτωπο του ΕΛΓΑ, και των εκτιµήσεων, κι αν θα περάσει κανένα κλιµάκιο από τον τόπο τους. Αν έχουν κάποιον πολιτευτή στον οργανισµό, µπορεί και να βγει το δροµολόγιο...

Τρύπια βάρκα 356

Οφθαλµοφανέστατος από την πρώτη στιγµή αποφάνθηκε ο Βαγγέλης ότι ήταν ο συντονισµός των αρµοδιών αρχών για την κατάσβεση της φωτιάς στη γενέτειρά του την Εύβοια. Ως εκ τούτου και οι ζηµιές αγροτικού χαρακτήρα θα τακτοποιηθούν άµεσα. Εκεί που ο συντονισµός δεν ήταν οφθαλµοφανέστατος, τι έχει να πει ο υπουργός της πλατείας;

Τρύπια βάρκα 356

Κατόπιν εορτής προφήτες. Θεσμικοί και μη φορείς μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική καταθέτουν απόψεις, θέσεις, προτάσεις για το τι έπρεπε και τι πρέπει να γίνει. Και ο Μάμαλης των γεωτεχνικών στο 10λογο προτάσεων για τις δασικές πυρκαγιές, προκρίνει τη δημιουργία Ενιαίου Κέντρου Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών. Το Κέντρο θα έχει κάθετη οργάνωση, αυτονομία, δικούς του πόρους και προϋπολογισμό, ενώ θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και θα υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό. Την ευθύνη ποιος θα την έχει;

Τρύπια βάρκα 356

Αλήθεια ο δασολόγος υπουργός της πλατείας, ούτε µία λέξη για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, για να µην πούµε για το υπόλοιπο επιτελείο του. Θα µου πεις τι να πει για ένα θέµα που κυριολεκτικά «καίει, γι’ αυτό καλύτερα έξω... απ’ το κάδρο. Έτσι, κι εκείνος έπιασε, ως πιο safe επιλογή, τα αντιχαλαζικά και τις αποζηµιώσεις στα ροδάκινα, ενώ οι εταίροι του κάτι για γεωργικές σχολές, και ενεργειακές κοινότητες. Βέβαια στην ιστοσελίδα του υπουργείου, για το θέµα υπάρχει παραποµπή στο... παχυλό πακέτο της κυβέρνησης προς τους πληγέντες.

Τρύπια βάρκα 356

«Όταν μιλάμε εδώ, στη Βουλή, δεν πρέπει να το «βάζουμε στα πόδια» όταν γίνεται κουβέντα. Χθες (Πέμπτη 5 Ιουλίου) ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην τρίτη ομιλία του Πρωθυπουργού, έφυγε. Εδώ, λένε μια κουβέντα και φεύγουν. Τι κατάσταση είναι αυτή;

Τρύπια βάρκα 356

Τι κι αν οι πληγέντες παραγωγοί για τις ζηµιές από τις θεοµηνίες κινητοποιούνται και πραγµατοποιούν συµβολικές καταλήψεις έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ, ζητώντας έγκαιρες εκτιµήσεις και αποζηµιώσεις; Ο οργανισµός κινείται στη λογική του ό,τι βρέξει ας κατεβάσει... Ακόµη, δεν µάθαµε τι απέγιναν εκείνες οι πολυθρύλητες αναλογιστικές µελέτες για την αναµόρφωση του. Θα µου πεις να ‘ταν µόνο αυτό που φταίει... Στον Παλαµά Καρδίτσας πάντως οι µπλοκατζήδες οργανώνονται.

Τρύπια βάρκα 356

«Αγαπητέ Φιλ, Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Κατανοούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους γεωργούς μας», είπε ο Βαγγέλης απευθυνόμενος στον επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ στην πρόσφατη σύνοδο στο Λουξεμβούργο θέτοντας τους προβληματισμούς του για το νέο μοντέλο διαχείρισης της ΚΑΠ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία