Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τρύπια Βάρκα

trupia_barka1

Μνηµείο κοροϊδίας, τα περί πετυχηµένης εµπλοκής και παρακαταθήκης στην υπόθεση «δηλώσεις ΟΣ∆Ε», µε τους εργολάβους να θεωρούν ότι µια δουλειά που µπορεί να κάνει µόνος του ο αγρότης δεν µπορεί να γίνει, ούτε την επόµενη προγραµµατική περίοδο, ως εκ τούτου... απαραίτητος ο Συντονιστής. Τόσο ευφυείς τους θεωρεί... που κατα τα λοιπά µιλάνε όλοι για την ευφυή γεωργία, µε µη ευφυείς για µία δήλωση, αγρότες.

trupia_barka1

Ο πρώην υπουργός της πλατείας, θυµάται τις προεκλογικές παροχές στους αγρότες λίγο πριν τις κάλπες του 2015, κάνοντας λόγο για την έκτακτη κρατική ενίσχυση 60 ε...

trupia_barka1

∆εν ξέρω αλλά η πασχαλιάτικη «ευχαριστήρια επιστολή» των κτηνοτροφικών συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προς τις κεφαλές της Βάθη, ήταν αν µη τι άλλο εµπνευσµένη και δοσµένη µε πολύ χιούµορ. Εξάλλου, η εικονική πραγµατικότητα που παρουσιάζουν οι επικεφαλής της πλατείας ότι όλα βαίνουν καλά στην κτηνοτροφία και τα ζητήµατα τιµών στο γάλα, κρέας, οι ελληνοποιήσεις και άλλα πολλά στίγµατα (βοσκοτόπια, ακατάσχετο κλπ) αποτελούν µακρινό παρελθόν, µόνο σαν όνειρο «στον καναπέ από τις 9» µε πρωταγωνίστρια τη Σκάρλετ Γιοχανσον φαντάζει.

trupia_barka1

Μεγάλη Τρίτη, πάντως µπήκαν όπως γράφαµε και οι πληρωµές µιας σειράς από συνδεδεµένες, υπόλοιπα τσεκ, πριµ βάµβακος, συν αυτούς που είχαν µείνει εκτός, αλλά και δικαιώµατα από το Εθνικό Απόθεµα για να µπορούν όλοι εκ των εχόντων την ευθύνη της διαχείρισης του θέµατος, να εφορµήσουν χωρίς παρατράγουδα στις γενέτειρες τους για το Πάσχα. Εξάλλου, και η κάρτα µε τις ευχές του υπουργείου είχε δώσει το στίγµα της εορταστικής...εξόδου, ενώ και οι διαχειριστές του συστήµατος είχαν λύσει τα θέµατα µε την ενεργοποίηση της Κάρτας του Αγρότη, κι όλα καλά...

trupia_barka1

Κάτι από...µηχανοπαρέα θυµίζει η επέλεση που καταγγέλλουν οι γεωτεχνικοί του δηµοσίου, λέγοντας πως ακούγονται φωνές που αναφέρονται σε ιδιώτες φυτοϋγειονοµικούς ελεγκτές και κτηνιάτρους εκτροφής. Κάποια λέει «κέντρα και παράκεντρα» αντί να προσπαθούν να παράξουν χρήµα και πραγµατικές ιδιωτικές επενδύσεις για τη χώρα επιχειρούν να γίνουν «χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη».

trupia_barka1

«Εδώ και τρία χρόνια ζητάµε αποτελέσµατα των υποτιθέµενων ελέγχων και είναι σαν να φωνάζουµε σε έναν κουφό», λένε οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι που βλέπουν όλα να γυρίζουν σε βάρος τους ακόµη και η πολυθρύλητη ΚΥΑ, που µπάζει από παντού. Ενδεικτικό είναι ότι στα σηµεία εισόδου στη χώρα γίνονται µόνο δειγµατοληπτικοί έλεγχοι µε ηλεκτρονική σάρωση των σχετικών παραστατικών διακίνησης και φορτίων γάλακτος. Κι όλα αυτά µε τη ναυαρχίδα Φέτα ΠΟΠ να πωλείται από αλυσίδες σε τιµές κάτω από 4,5 ευρώ το κιλό και στην Νιρβάνας...νιρβάνα!

trupia_barka1

Να καµφθούν ορόσηµα και πολλαπλές διοικητικές απαιτήσεις στα στρατηγικά ζήτησαν µε τροπολογίες που κατέθεσε η προεδρία πολλοί υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ, υπό τον φόβο διακοπής των ταµειακών ορών της επερχόµενης ΚΑΠ. Μάλιστα, στην παρέµβασή του ο Επίτροπος Χόγκαν φαίνεται να τους «έκλεισε το µάτι» λέγοντας τους ότι οι υπηρεσίες του έχουν λάβει... σήµα και ειδοποιούν τις εθνικές αρχές να µην πολυανησυχούν µε τις πρόσθετες απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων...

trupia_barka1

«Μια βασική διαφοροποίηση, που φέρνει η νέα φιλοσοφία στην ΚΑΠ είναι τα στρατηγικά σχέδια. Θα πρέπει να είναι σαφείς οι στόχοι και τα οικονοµικά σχέδια», λέει ο Σταύρος. Μόνο που δεν έχουν ακόµη προκηρυχθεί οι µελέτες. Λεπτοµέρειες!

trupia_barka1

Θα γίνει πραγµατικά χαµός λέει η Οµοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων & Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, αν ο ΕΛΓΟ ∆ήµητρα πάει να κυνηγήσει µόνο τους «εύκολους» παραβατικούς κτηνοτρόφους, αφήνοντας στην... ησυχία τυροκόµους και γαλακτοβιοµηχανίες που από το 2017 δεν έχουν δηλώσει ούτε ένα κιλό αιγοπρόβειο γάλα. «Τι φοβάστε και δεν κάνετε κάτι; Εδώ και τρία χρόνια ισχυρίζεστε ότι κάνετε ελέγχους αλλά δεν έχουµε δει κανένα αποτέλεσµα», ρωτάνε.

trupia_barka1

Μάταιες και οι προσδοκίες που καλλιεργούσε η Ολυµπία στη Zootecnhia ότι εξετάζονται µέτρα µε το Οικονοµικών για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο. Ούτε µία κουβέντα από την Παπανάτσιου στην πρόσφατη συνάντηση στην πλατεία µε τους µπλοκατζήδες. Κατά τα λοιπά οι λύσεις που έρχονται ευνοούν τους εµπόρους, νοµιµοποιούν τους «ενδιάµεσους» στο γάλα, ενώ τους παραγωγούς τους κάνουν ακόµη πιο µικρούς στην τρύπα του ζουρνά και αυτό το γνωρίζουν, οι έχοντες την ευθύνη.

trupia_barka1

Ο Βάγκος καλά τα λέει οι αγρότες όταν βγαίνουν στους δρόµους, στοχεύουν να αναδείξουν τα προβλήµατα τους και να φέρουν στο τραπέζι του διαλόγου τα θέµατα που τους απασχολούν. Τώρα, αν κάποιοι χρωµατίζουν πολιτικά τα προβλήµατα, µόνο κακό κάνει και τίποτα άλλο, αφού οι όποιες παροχές που δίνονται σκόρπια, υπό πίεση µπλόκων, είναι σαν να πέφτουν σε ένα τρύπιο κουβά και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν εκατέρωθεν και οι δύο πλευρές.

trupia_barka1
11 Φεβρουαρίου

Μια πινέζα Βερολινέζα

Με τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του εξελίσσεται κι αυτός ο γύρος των αγροτικών κινητοποιήσεων µε τους επικεφαλής των µπλόκων να θεωρούν, όχι άδικα, ότι η κυβέρνηση υπεκφεύγει στα θέµατα που την απασχολούν και τον αρµόδιο υπουργό να τους «στοχοποιεί» ως αρνητές διαλόγου.

trupia_barka1

Ανάµεσα στα πολλά, που επικαλέστηκε ο υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης, στη λογοµαχία στη Βουλή µε αφορµή την επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης ΠΑΣΟΚ-∆ΗΜΑΡ και τα de minimis στους κτηνοτρόφους που για ετήσια απώλεια 35 ευρώ ετησίως για το αιγοπρόβειο γάλα, τους δίνονται 5 ευρώ και αυτά ως µέτρο ανακούφισης µέχρι να αποδώσουν οι έλεγχοι στην αγορά. «Ούτε καν την παραποµπή του θέµατος στην Επιτροπή Ανταγωνισµού κάνατε για να κρατήσετε έστω τα προσχήµατα», είπε.

trupia_barka1

Ο πολύπαθος κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας, µπορεί η Κοµισιόν να τον έχει «κρυφό καµάρι», όπως προκύπτει από σχόλιο της µε αφορµή το ρεπορτάζ της Agrenda περί πριµ εξόδου, µετρά τα τελευταία χρόνια χιλιάδες «λουκέτα» και χωρίς φράγκο.

trupia_barka1

Ο κάµπος ανάστατος µε το φαινόµενο των ανοιχτών τιµών στο βαµβάκι, ειδικά όταν τα πράγµατα πάνε καλά, θέµα που χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» και ο υπουργός της πλατείας και οι συν αυτώ. Μένει να αποδειχτεί αν θα προχωρήσει το project που προωθεί µε τον θεσσαλό υφυπουργό για θεσµοθέτηση των προπωλήσεων µε συµφωνηµένη τιµή.

trupia_barka1

Το θέµα της κατάργησης των ιστορικών δικαιωµάτων ζυµώνεται από καιρό στα ευρωπαϊκά φόρα. Οι τελικές αποφάσεις της Κοµισιόν θα επισφραγιστούν σε µία από τις συνόδους επί των διαπραγµατεύσεων για τα νοµικά κείµενα της ΚΑΠ ανοίγοντας επί της ουσίας το αγροτικό επάγγελµα.

trupia_barka1

Καλά, αν το πετύχει αυτό ο υπουργός της πλατείας θα είναι για Γκίνες. Ποιο; Να φέρει στα µέτρα του τις αποφάσεις της Κοµισιόν για την ΚΑΠ. «Νοµίζω ότι είµαστε στην ίδια πλευρά ώστε η τελική διαµόρφωση των κανονισµών να είναι προς όφελος των Ελλλήνων παραγωγών», δήλωσε µετά την επίσκεψη Χόγκαν στη Βάθη.

trupia_barka1

Στα Καλάβρυτα, οι αναφορές Τσίπρα για de minimis µόνο στους ορεινούς, έφεραν την αντίδραση του Μάξιµου (έδωσα τη µάχη στο γάλα), ο οποίος ζήτησε παρεµβάσεις επί της ουσίας για αναχαίτιση των ελληνοποιήσεων στο αιγοπρόβειο γάλα που έχουν «κόψει» την τιµή του.

trupia_barka1
03 Δεκεμβρίου

Ο Ριχάρδος με τα ΚΕΑ

Καλές οι προθέσεις του υφυπουργού Βασίλη για την χάραξη εθνικής στρατηγικής για το βαµβάκι, µόνο να µην µείνουµε στα της σύστασης της Οµάδας Εργασίας, στη θεωρία, και εν τέλει στο Μουσείο του Κατή, και χάσουµε το...δάσος.

trupia_barka1

∆ιάβασα µε προσοχή τις εξαγγελίες του καθ’ ύλην αρµόδιου γενικού γραµµατέα για τον «Ψηφιακό Μετασχηµατισµό του Γεωργικού Τοµέα» και τη χαρά που θα πάρουν περί τους 450.000 αγρότες, µόλις ολοκληρώσει το έργο µε τους 6.500 τηλεµετρικούς σταθµούς σε όλη τη χώρα. ∆εν ξέρω γιατί, αµέσως µου ήρθε στο νου, η ταλαιπωρία που υφίστανται οι τότε κυβερνητικοί αξιωµατούχοι, µηδέ του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σηµίτη εξαιρουµένου, για την υπόθεση του C4i. Πολύ φοβάµαι ότι µπροστά στο deal µε τα «µπαστουνάκια» το C4i θα µοιάζει αστείο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία