Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τρύπια Βάρκα

trupia_barka1

Κάτι από...µηχανοπαρέα θυµίζει η επέλεση που καταγγέλλουν οι γεωτεχνικοί του δηµοσίου, λέγοντας πως ακούγονται φωνές που αναφέρονται σε ιδιώτες φυτοϋγειονοµικούς ελεγκτές και κτηνιάτρους εκτροφής. Κάποια λέει «κέντρα και παράκεντρα» αντί να προσπαθούν να παράξουν χρήµα και πραγµατικές ιδιωτικές επενδύσεις για τη χώρα επιχειρούν να γίνουν «χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη».

trupia_barka1

Με τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του εξελίσσεται κι αυτός ο γύρος των αγροτικών κινητοποιήσεων µε τους επικεφαλής των µπλόκων να θεωρούν, όχι άδικα, ότι η κυβ...

trupia_barka1

Ανάµεσα στα πολλά, που επικαλέστηκε ο υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης, στη λογοµαχία στη Βουλή µε αφορµή την επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης ΠΑΣΟΚ-∆ΗΜΑΡ και τα de minimis στους κτηνοτρόφους που για ετήσια απώλεια 35 ευρώ ετησίως για το αιγοπρόβειο γάλα, τους δίνονται 5 ευρώ και αυτά ως µέτρο ανακούφισης µέχρι να αποδώσουν οι έλεγχοι στην αγορά. «Ούτε καν την παραποµπή του θέµατος στην Επιτροπή Ανταγωνισµού κάνατε για να κρατήσετε έστω τα προσχήµατα», είπε.

trupia_barka1

Ο πολύπαθος κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας, µπορεί η Κοµισιόν να τον έχει «κρυφό καµάρι», όπως προκύπτει από σχόλιο της µε αφορµή το ρεπορτάζ της Agrenda περί πριµ εξόδου, µετρά τα τελευταία χρόνια χιλιάδες «λουκέτα» και χωρίς φράγκο.

trupia_barka1

Ο κάµπος ανάστατος µε το φαινόµενο των ανοιχτών τιµών στο βαµβάκι, ειδικά όταν τα πράγµατα πάνε καλά, θέµα που χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» και ο υπουργός της πλατείας και οι συν αυτώ. Μένει να αποδειχτεί αν θα προχωρήσει το project που προωθεί µε τον θεσσαλό υφυπουργό για θεσµοθέτηση των προπωλήσεων µε συµφωνηµένη τιµή.

trupia_barka1

Το θέµα της κατάργησης των ιστορικών δικαιωµάτων ζυµώνεται από καιρό στα ευρωπαϊκά φόρα. Οι τελικές αποφάσεις της Κοµισιόν θα επισφραγιστούν σε µία από τις συνόδους επί των διαπραγµατεύσεων για τα νοµικά κείµενα της ΚΑΠ ανοίγοντας επί της ουσίας το αγροτικό επάγγελµα.

trupia_barka1

Καλά, αν το πετύχει αυτό ο υπουργός της πλατείας θα είναι για Γκίνες. Ποιο; Να φέρει στα µέτρα του τις αποφάσεις της Κοµισιόν για την ΚΑΠ. «Νοµίζω ότι είµαστε στην ίδια πλευρά ώστε η τελική διαµόρφωση των κανονισµών να είναι προς όφελος των Ελλλήνων παραγωγών», δήλωσε µετά την επίσκεψη Χόγκαν στη Βάθη.

trupia_barka1

Στα Καλάβρυτα, οι αναφορές Τσίπρα για de minimis µόνο στους ορεινούς, έφεραν την αντίδραση του Μάξιµου (έδωσα τη µάχη στο γάλα), ο οποίος ζήτησε παρεµβάσεις επί της ουσίας για αναχαίτιση των ελληνοποιήσεων στο αιγοπρόβειο γάλα που έχουν «κόψει» την τιµή του.

trupia_barka1
03 Δεκεμβρίου

Ο Ριχάρδος με τα ΚΕΑ

Καλές οι προθέσεις του υφυπουργού Βασίλη για την χάραξη εθνικής στρατηγικής για το βαµβάκι, µόνο να µην µείνουµε στα της σύστασης της Οµάδας Εργασίας, στη θεωρία, και εν τέλει στο Μουσείο του Κατή, και χάσουµε το...δάσος.

trupia_barka1

∆ιάβασα µε προσοχή τις εξαγγελίες του καθ’ ύλην αρµόδιου γενικού γραµµατέα για τον «Ψηφιακό Μετασχηµατισµό του Γεωργικού Τοµέα» και τη χαρά που θα πάρουν περί τους 450.000 αγρότες, µόλις ολοκληρώσει το έργο µε τους 6.500 τηλεµετρικούς σταθµούς σε όλη τη χώρα. ∆εν ξέρω γιατί, αµέσως µου ήρθε στο νου, η ταλαιπωρία που υφίστανται οι τότε κυβερνητικοί αξιωµατούχοι, µηδέ του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σηµίτη εξαιρουµένου, για την υπόθεση του C4i. Πολύ φοβάµαι ότι µπροστά στο deal µε τα «µπαστουνάκια» το C4i θα µοιάζει αστείο!

trupia_barka1

Επειδή η Ελλάδα έχει µικρό αγροτικό κλήρο θέλει, λέει, και πολλούς δορυφόρους για να µπορεί να συντονιστεί στα νέα τεχνολογικά δεδοµένα.

trupia_barka1

Αυτά είναι. Fast and furious οι ελεγκτικές αρχές της Βάθη - που να πάρουν και το νέο αυτοκινητικό στόλο (leasing) - οι οποίες µπλόκαραν την εισαγωγή 15 φορτίων ρυζιού προέλευσης τρίτων χωρών, που έφεραν υπολείµµατα φυτοπροστατευτικών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια (MRLs) στην Ε.Ε. Τα αποτελέσµατα των ελέγχων, αναφέρει, η «σεµνή» ανακοίνωση του υπουργείου της πλατείας είναι όχι για να «τροµοκρατήσουν το καταναλωτικό κοινό, αλλά για την ολοκληρωµένη ενηµέρωσή του»...

trupia_barka1

Η γραφειοκρατία ή η γνωστή µηχανοδηγία έφερε τα γνωστά προβήµατα µε τις πληρωµές των αγροτών; Τι κι αν 66.000 δικαιούχοι δεν είδαν σεντ στους λογαριασµούς τους. Οι δικαιολογίες αρµοδίων έτοιµες: ΑΤΑΚ, δασικοί χάρτες, µη ταυτοποιηµένα αγροτεµάχια κλπ, κλπ. Το 70% της βασικής ενίσχυσης, ουδείς φαίνεται πάντως να το προσέγγισε και ας είχε δώσει το ΟΚ και ο Χόγκαν.

trupia_barka1

Η υφυπουργός Ολυµπία σωστά λέει ότι το υπουργείο δεν µπορεί να διαµορφώσει τις τιµές του γάλακτος, µπορεί όµως να κάνει και έχει ξεκινήσει εκτεταµένους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα και η νέα Υπουργική απόφαση για το γάλα θα είναι το πρώτο βήµα προς αυτή την κατεύθυνση. Την ίδια ώρα η βουλευτής Παναγιώτα, υποστηρίζει ότι κανένας µέχρι τώρα νόµος δεν έχει ανακόψει την καταστροφική πορεία στο γάλα και τη φέτα και ως εκ τούτου προτείνει «ποσοστώσεις» ως ότου εξοµαλυνθεί η κατάσταση. Το θέµα είναι ότι θα εξοµαλυνθεί ή θα αποτελειωθεί... ο κλάδος.

trupia_barka1
15 Οκτωβρίου

Κουτούλησε σε τοίχο

Τι να πει κι ο Πιτσιόρλας για την ΕΒΖ; Τα ‘πε όλα ο Φέκερ που βρήκε «τοίχο». Ο αναπληρωτής υπουργός Βιοµηχανίας πάντως γνωστοποίησε ότι µέσα στο µήνα θα ξεκαθαρίσει η εικόνα για το αν θα προχωρήσει η επένδυση, καθώς υπάρχει µία καταρχήν συµφωνία µε επενδυτικό σχήµα και προστασία από πιστωτές ως το ∆εκέµβριο.

trupia_barka1

Το ότι ο αγροτικός κόσµος βρισκόταν στα βαµβακοχώραφα καθώς αυτές τις µέρες δουλεύουν στο φουλ οι µηχανές για τη συγκοµιδή της παραγωγής, σίγουρα είναι ένας από τους λόγους που η συνάντηση των συνεταιριστών στα Φάρσαλα δεν είχε το... πέρασµα που θα περίµενε ο αειθαλής πρόεδρος Νικήτας.

trupia_barka1

Εντάξει το έχει εµπεδώσει ο αγροτικός κόσµος ότι δεν έχει να περιµένει οικονοµικά «πακέτα». Το θέµα είναι ότι κάθε φορά του έρχεται η... λυπητερή.

Τρύπια βάρκα 356

Σαν τα πουκάμισα, φωνάζει ο Λάκωνας πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών ότι αλλάζουν τους κωδικούς με τους απορριπτόμενους από τις πληρωμές. Μάλιστα, διερωτάται με βάση απάντηση που του έχει σταλεί από τους αρμοδίους τι είναι αυτό που τους δίνει τόσο μεγάλη σιγουριά ώστε να προαναγγέλλουν γράφοντας «στην επόμενη αξιολόγηση πληρωμής θα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα για τα οποία θα χρησιμοποιηθεί νεότερος διασταυρωτικός και θα υπάρξει διαφοροποίηση του ευρήματος;».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία