Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τρύπια Βάρκα

trupia_barka1_11

Για συµπεριφορά που παραπέµπει σε «παιδιά και αποπαίδια», µιλούν οι κερασοπαραγωγοί Πιερίας, από την αντιµετώπιση που τυγχάνουν τα αιτήµατά τους προς τον ΕΛΓΑ για αποζηµιώσεις.

trupia_barka1

Δηλαδή, αν ολοκληρωθούν οι διοικητικοί έλεγχοι, το µόνο προαπαιτούµενο που τίθεται από την Κοµισιόν, θα µπορούσαν οι Έλληνες αγρότες να πάρουν νωρίτερα και στο 80% το τσεκ; Να το πάρουν ολόκληρο, όπως σε άλλες χώρες, δεν παίζει; Πάντως επί του παρόντος ακόµη ασχολούνται µε τα διαδικαστικά.

trupia_barka1_11

Είναι πρώτη φορά µετά από χρόνια, λέει µε στόµφο η ανακοίνωση του υπουργείου της πλατείας. που ο ΕΛΓΑ εξοφλεί σε χρόνο dt οφειλόµενες αποζηµιώσεις. (σ.σ 35% ήτοι 67 εκατ. για ζηµιές του 2019). Πώς όχι; Αφού δεσµεύθηκαν µε πρωθυπουργική εντολή τα εν λόγω ποσά από τον κρατικό προϋπολογισµό. 

Τρύπια βάρκα 356

Μέγα ζήτηµα, η πολυνοµία, η γραφειοκρατία, η πολυδικεία κλπ. περιγράφει η έκθεση Πισσαρίδη που πιάνει το νήµα από την αρχή µπας και µπει κάποιο πετραδάκι ουσιαστικής πολιτικής για την ανάταση της χώρας.

trupia_barka1_11

Επιµένει να τα βάζει µε τα... φαντάσµατα ο Μάξιµος (έδωσα τη µάχη στο γάλα), ζητώντας ακό- µη απαντήσεις (επίκαιρη ερώτηση στη Βου- λή) για το τι έκαναν προ 20ετίας τα 60 εκατ. ευρώ κρατικές επιχορηγήσεις µέσω ΕΛΓΑ, οι «κλειστές» σήµερα αγροτοσυνεταιριστι- κές-συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ- ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥ∆ΑΣΕ. Μάλιστα, το 2017 πραγµα- τοποιήθηκε µια εκταµίευση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για επιχορήγηση της ΠΑ- ΣΕΓΕΣ...

trupia_barka1_11

Μέχρι να ’ρθει το 7χίλιαρο, που δεν θα είναι οριζοντίως, γιατί αν είναι για όλους θα πρέπει να είναι της τάξης των 150 ευρώ ανά αγρότη, θα έχει µεσολαβήσει ένα δεύτερο ίσως και τρίτο κύµα πανδηµίας (όπως παρατηρούν οι ίδιοι οι αγρότες).

trupia_barka1_11

Σιγά µην περίµενε ο Μαυρουδής τον Χόγκαν για να του πει ποια είναι τα νοµικά εργαλεία που έχει για να βγάλει de minimis. Όχι τίποτα άλλο, γιατί πλήγωσε και τον Λάκωνα πρώην ένοικο της Βάθη, που βασίζονταν στην απαντητική επιστολή του πρώην Επιτρόπου, για στήριξη στους ελαιοκαλλιεργητές.

trupia_barka1_11

Τώρα «ποιος, τι, που» θα επωφεληθεί ακριβώς από τα 31 εκατ. στην αιγοπροβατοτροφία δεν προσδιόρισε ο Μαυρουδής κατά τη διήµερη περιοδεία του στη ∆υτική Μακεδονία. Ο φάκελος πάντως λένε πως έφυγε γρήγορα για Βρυξέλλες.

trupia_barka1_11

Μπορεί το Πολυετές της επόµενης 7ετίας να µην έχει καθοριστεί, ούτε οι δαπάνες για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, εντούτοις αυτό που καθίσταται σαφές µε βάση το περίγραµµα «Από το Αγρόκτηµα στο Πιάτο» αγγλιστί «Farm to Fork», και υπό το όραµα για ένα βιώσιµο σύστηµα τροφίµων είναι ότι: η άσκηση του αγροτικού επαγγέλµατος γίνεται πλέον πολύ ακριβό σπορ.

trupia_barka1_11

Αλήθεια, γιατί πρέπει σε κάθε ανακοίνωση του υπουργού της πλατείας να υπάρχει η αρχική υπενθύµιση ότι όλα γίνονται στην κατεύθυνση διαρκούς και έµπρακτης στήριξης....του κάθε κλάδου του πρωτογενούς τοµέα;

trupia_barka1_11

«Κύριοι της Κυβέρνησης όχι ενισχύσεις στις ελληνοποιήσεις. Κόψτε το δεσµό και στείλτε τους στο παρασκήνιο.

trupia_barka1_11

Το θέµα της έλλειψης εργατικών χεριών αν µη τι άλλο καίει τους ανθρώπους του πρωτογενούς τοµέα, µε τους εµπλεκοµένους να εστιάζουν στην δοκιµασµένη «δεξαµενή» των Αλβανών αγρεργατών.

trupia_barka1_11

Έκδηλη είναι η αγωνία πολλών παραγωγών τούτη την περίοδο, για το αν θα διασφαλιστεί 100% ότι δεν θα υπάρξει πρόβληµα στην αγορά σε σχέση µε τις εισροές, καθώς επίκειται η έναρξη της σποράς σε µια σειρά από καλλιέργειες και δεν θα ήθελαν να βρεθούν ξεκρέµαστοι, ως προς την προµήθεια σπόρων, λιπασµάτων και φυτοπροστατευτικών.

trupia_barka1_11

Πως να µην γυρίσει το µάτι των µπλοκατζήδων µε αυτά που άκουσαν από τον Μαυρουδή να λέει σε τηλεοπτικό δίκτυο για τα µέτρα ανακούφισης (λέµε τώρα) των αγροτών από την πανδηµική κρίση ήτοι, καταβολή δύο µήνες αργότερα της εισφοράς ΕΦΚΑ και παράταση του ΟΣ∆Ε.

trupia_barka1_11

Τον «από μηχανής Θεό» των αρχαίων ελληνικών τραγωδιών αναμένει και η σύγχρονη τραγωδία της ελληνικής τευτλοκαλλιέργειας μπας και σωθεί η παρτίδα για να μην κλείσει άδοξα ο κύκλος της καλλιέργειας.

trupia_barka1_11

Το νοµοσχέδιο για τους συνεταιρισµούς θα φανεί τι εν τέλει αλλαγές θα περάσει µετά τις διαφωνίες που έχει εγείρει το άρθρο που αφορά το ποσοστό συµµετοχής των ιδιωτών σε αυτούς.

trupia_barka1_11

Έξαλλοι οι τευτλοπαραγωγοί σε Ηµαθία, Πέλλα, Πιερία, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη µε το σχέδιο σβησίµατος των φουγάρων της ΕΒΖ στο Πλατύ και την µετατροπή της µονάδας σε αποθήκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία