Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τρύπια Βάρκα

trupia_barka1_10

Αν είναι κάτι από το οποίο έχουν… χορτάσει οι καπνοπαραγωγοί στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι τα ψέµατα. Όπως έλεγε στη στήλη ο πολύπειρος Πασχάλη...

trupia_barka1_9

Το είδαµε κι αυτό, ο υπουργός να επιβεβαιώνει τον εαυτό του: «Απόλυτη επιβεβαίωση των πρόσφατων δηλώσεων του, Μάκη Βορίδη αποτελεί η επικείµενη πίστωση, από αργά το απόγευµα της Πέµπτης 24/10/2019, στους λογαριασµούς των δικαιούχων, του 70% της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019. Ο κ. Βορίδης είχε δηλώσει ότι στόχος των υπηρεσιών του υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν η πίστωση αυτή «να είναι διαθέσιµη πριν από την εθνική µας εορτή και αργία της 28ης Οκτωβρίου», κάτι το οποίο επαληθεύεται πλήρως», λέει η εµπνευσµένη ανακοίνωση του υπουργείου της πλατείας.

trupia_barka1_7

Ατονεί όλο και περισσότερο το δόγµα στην Ευρώπη όλοι για όλους και όλοι για έναν, αφού πλέον ο Τραµπ κατάφερε µε τους δασµούς του ελέω... αεροµαχιών µε την ΕΕ να επιφέρει πλήγµα σε καίρια προϊόντα της.

trupia_barka1_6

Ούτε για την κότα µε τα χρυσά αβγά να µιλούσαµε, µε την επιµονή που δείχνει ο… µεγαλοεπενδυτής Λούκας Φέκερ και η οµάδα των µπιστικών τευτλοπαραγωγών που τον πλαισιώνει µε σθένος, στην προσπάθειά του να εµπλακεί µε την ΕΒΖ.

trupia_barka1_5
23 Σεπτεμβρίου

Οδοιπόρος για τα Σούσα

Με «τέρας» που «του έχει ανοίξει η όρεξη κι όλο τρώει και µεγαλώνει», παροµοίασε ο επικεφαλής Ελλάδας και Κύπρου, του οµίλου της FMC, τα κυκλώµατα διακίνησης «σπασµένων» φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

trupia_barka1_4
16 Σεπτεμβρίου

Εξόριστοι στην Αβδέλλα

«Γοητευµένος» από την ενασχόλησή του µε τον τοµέα της αγροτικής ανάπτυξης, δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, δύο µήνες µετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην πλατεία Βάθη, στο χαιρετισµό του στην 84η ∆ΕΘ.

trupia_barka1_3

Η καταγραφή των ζητηµάτων στον πρωτογενή τοµέα γνωστή από καιρό, εξάλλου το επιβεβαιώνουν και τα υποµνήµατα που στέλνουν οι φορείς στις εκάστοτε κυβερνήσεις λίγο πριν έκαστη ∆ΕΘ.

trupia_barka1_2

∆εν λέω, καλή η φόρα που έχει πάρει το κυβερνητικό σχήµα, όµως πέρα από τις θετικές εντυπώσεις σε επικοινωνιακό επίπεδο, απαιτούνται απτά αποτελέσµατα και σε θεσµικό, ειδικά για τον πολύπαθο αγροτικό τοµέα.    

trupia_barka1

Το αν είναι ηλεκτρική η καρέκλα του δεν ανησυχεί τον υπουργό της πλατείας, που σε πρόσφατη συνέντευξή του εµφανίστηκε πολύ κουλ στην προοπτική αγροτικών κινητοποιήσεων. ∆ουλειά του είπε, «η υπεράσπιση του δηµόσιου συµφέροντος κι όχι επιµέρους κλαδικά ή ταξικά συµφέροντα». Ο αγροτικός κλάδος άραγε σε ποια κατηγορία εµπίπτει;

trupia_barka1

Μνηµείο κοροϊδίας, τα περί πετυχηµένης εµπλοκής και παρακαταθήκης στην υπόθεση «δηλώσεις ΟΣ∆Ε», µε τους εργολάβους να θεωρούν ότι µια δουλειά που µπορεί να κάνει µόνος του ο αγρότης δεν µπορεί να γίνει, ούτε την επόµενη προγραµµατική περίοδο, ως εκ τούτου... απαραίτητος ο Συντονιστής. Τόσο ευφυείς τους θεωρεί... που κατα τα λοιπά µιλάνε όλοι για την ευφυή γεωργία, µε µη ευφυείς για µία δήλωση, αγρότες.

trupia_barka1

Ραντεβού το... ∆εκέµβρη. Σε αντίθεση µε τους τότε κινηµατογράφους, που έκλειναν για τη θερινή σεζόν και προσκαλούσαν τους σινεφίλ να επανέλθουν τον επόµενο Σεπτέµβρη, το σήριαλ που έχει να κάνει µε την πολύκροτη υπόθεση της επί πιστώσει διάθεσης ζάχαρης από την ΕΒΖ, σε πελάτες οι οποίοι στο τέλος, κατά το εισαγγελικό πόρισµα, τη… φέσωσαν, µε 52 εκατ. ευρώ, θα έχει και άλλο επεισόδιο.

trupia_barka1

Στο µέγαρο της πλατείας αλήθεια τι γίνεται; Μετά τις ευρωεκλογές, αναζητούνται οι ένοικοί του. Στο τέλος θα βγει silver alert! Eίπαµε, ανέξοδοι οι απολογισµοί έργου, αλλά τίποτα; Βέβαια, τώρα, υπάρχει η «µάχη της ψήφου» και οσονούπω θα υπάρξουν αποκαλύψεις (λέµε τώρα...), αφού υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασµοί Προγραµµάτων, το βάρος των οποίων βέβαια πέφτει στους γενικούς.

trupia_barka1

Είδος υπο εξαφάνιση θα αποτελέσουν, λένε οι ροδακινοπαραγωγοί Πέλλας και Ηµαθίας, σε µία τριετία οι αγροτικές εκµεταλλεύσεις στην ευρύτερη περιοχή µε τα επιτραπέζια να έχουν πέσει στα 15 λεπτά. Ακούστηκε δε από παραγωγούς ότι καραδοκούν ρουµάνικα στέκια για να πάρουν τη σοδειά τους στα 10 λεπτά!

trupia_barka1

Στα πεπραγµένα τους οι µέχρι τώρα έχοντες την ευθύνη για τους ελέγχους στο γάλα, την προστασία της Φέτας και του ελληνικού γιαουρτιού καλό θα είναι να κάνουν τη νήσσαν (κάποιοι ήδη την κάνουν). ∆ιότι, βοά η αγορά για τις πρακτικές που εφαρµόζουν ορισµένες γαλακτοκοµικές επιχειρήσεις σε βάρος των ελλήνων κτηνοτρόφων που κατά τα λοιπά διατείνονται πως είναι στο... πλευρό τους. Οι καταγγελίες δίνουν και παίρνουν (µε χαρτιά όχι µε λόγια), όµως ουδείς παρεµβαίνει για να σταµατήσουν οι λαθροχειρίες, που ως φαίνεται έχουν υποστηριχτές!

trupia_barka1

Όπως στην χρηµατιστηριακή αγορά που προεξοφλεί τις πολιτικές εξελίξεις και κινείται αναλόγως, κάπως έτσι προσλαµβάνουν τα δεδοµένα και οι φορείς της αγροτικής οικονοµίας που στοιχίζονται µε αυτόν που φέρεται να έχει την ορµή του νικητή. Βέβαια, µέχρι να κοπεί το νήµα των εθνικών εκλογών πολλά θα διαµειφθούν και σε πολλές κολοτούµπες... ορκισµένων θα γίνουµε µάρτυρες.

trupia_barka1

Λίγα 24ωρα πριν τις ευρωεκλογές της Κυριακής, που καθώς φαίνεται αποτελούν ορόσηµο, για τις εθνικές, ο υπουργός της πλατείας σε συνέντευξη τύπου εκτός από τις διαχειριστικού τύπου ανακοινώσεις (εξαγγελίες για αρδευτικά, προγράµµατα, πληρωµές κλπ, κλπ), προχώρησε και σε απολογισµό του κυβερνητικού έργου στον αγροτικό τοµέα και τα 11 δις, που έχουν δοθεί ως τώρα (κοινοτικό κατά βάση χρήµα) και για τις αυξήσεις στον προϋπολογισµό της Βιολογικής που κινείται ανάλογα µε τις αντιδράσεις των περιφερειών...

trupia_barka1

Ο πρώην υπουργός της πλατείας, θυµάται τις προεκλογικές παροχές στους αγρότες λίγο πριν τις κάλπες του 2015, κάνοντας λόγο για την έκτακτη κρατική ενίσχυση 60 εκατ. ευρώ που είχε δοθεί µία Παρασκευή και συγκεκριµένη - όπως λέει - τράπεζα που πλήρωνε µέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Βέβαια, τώρα οι κρατικές ενισχύσεις επειδή η εκλογολογία ξεκίνησε νωρίτερα, έχουν δοθεί νωρίτερα, και µένουν κάτι λοιπά µέχρι να ανοίξουν οι κάλπες...

trupia_barka1

∆εν ξέρω αλλά η πασχαλιάτικη «ευχαριστήρια επιστολή» των κτηνοτροφικών συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προς τις κεφαλές της Βάθη, ήταν αν µη τι άλλο εµπνευσµένη και δοσµένη µε πολύ χιούµορ. Εξάλλου, η εικονική πραγµατικότητα που παρουσιάζουν οι επικεφαλής της πλατείας ότι όλα βαίνουν καλά στην κτηνοτροφία και τα ζητήµατα τιµών στο γάλα, κρέας, οι ελληνοποιήσεις και άλλα πολλά στίγµατα (βοσκοτόπια, ακατάσχετο κλπ) αποτελούν µακρινό παρελθόν, µόνο σαν όνειρο «στον καναπέ από τις 9» µε πρωταγωνίστρια τη Σκάρλετ Γιοχανσον φαντάζει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία