Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τρύπια Βάρκα

image_19_2__1__2_2_2_2__1__7

Με χαµηλές τιµές της προηγουµένης 10ετίας µικρός ο λογαριασµός αποζηµιώσεων στον ΕΛΓΑ, επισηµαίνει ο Τάκης µε τα λεµόνια, και δεν έχει κι άδικο.

image_19_2__1__2_2_2_2__1__3

Για τα γνωστά προβλήµατα µε την αγορά συµπυρήνων ροδάκινων (στέκια, χαµηλές τιµές, έλλειψη εργατών γης, κλπ), ουδείς ασχολείται, αφήνουν άπαντες την αγορά να αυ...

image_19_2__1__2_2_2_2__1_

Καλά διαβασµένος πήγε στη σύσκεψη µε τον νέο υφυπουργό της πλατείας ∆ιονύση Σταµενίτη, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.

ΤΡΥΠΙΑ_ΒΑΡΚΑ_7__1_

Καθηµερινά, λένε, προσλαµβάνει ο ΕΛΓΑ συµβασιούχους-εκτιµητές, ενώ θα προκηρύξει και νέες θέσεις έκτακτων υπαλλήλων ώστε να τρέξουν άµεσα τα πορίσµατα για τις αποζηµιώσεις στους πληγέντες αγρότες από τις πρόσφατες νεροποντές και χαλαζοπτώσεις.

ΤΡΥΠΙΑ_ΒΑΡΚΑ_7

Έντεκα πρωτοκλασάτοι συνεταιρισµοί µπαίνουν στο σχήµα της «Συνεταιριστικές ελληνικές εξαγωγές» ή αλλιώς CoGreXpo (Cooperation Greek Exports), που συστήνει η ΕΘΕΑΣ, βάζοντας στο εξαγωγικό της…καλάθι προϊόντα που αντέχουν στο χρόνο και στα πολλά µίλια, όπως ελιές, λάδι, σταφίδα, εσπεριδοειδή.

ΤΡΥΠΙΑ_ΒΑΡΚΑ_6

Πίστη ότι η νέα τετραετία υπό την ηγεσία της Νέας ∆ηµοκρατίας θα είναι καλύτερη από την προηγουµένη φαίνεται να έχει και ο αγροτικός τοµέας, ο οποίος µε βάση τα δηµοσκοπικά ευρήµατα των exit polls οι αγρότες και κτηνοτρόφοι έδωσαν ψήφο στη Ν∆ σε ποσοστό 47,5% µε το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στο 13% και το ΣΥΡΙΖΑ στο 10%.

ΤΡΥΠΙΑ_ΒΑΡΚΑ_5

Η µια απογοήτευση διαδέχεται την άλλη στις τάξεις των παραγωγών δενδρωδών στη Βόρεια Ελλάδα φέτος.

ΤΡΥΠΙΑ_ΒΑΡΚΑ_4

Από ότι φαίνεται, µόνο για τους αγρότες ήχησαν τα καµπανάκια δηµοσιονοµικού εκτροχιασµού ελέω εκλογών αφού, στα προγράµµατα των κοµµάτων εξουσίας δεν υπάρχουν σοβαρές εξαγγελίες για τους αγρότες.

ΤΡΥΠΙΑ_ΒΑΡΚΑ_3

Παράπονο το έχει ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, για το πώς αντιµετωπίζεται η φέτα από τους ιθύνοντες του Προεδρικού Μεγάρου που επιµελούνται τα εδέσµατα στη Γιορτή της ∆ηµοκρατίας.

ΤΡΥΠΙΑ_ΒΑΡΚΑ

«Άλλο είναι το αρνάκι γάλακτος, άλλο το σταβλίσιο και άλλο το εισαγόµενο», λένε οι εκπρόσωποι των κρεοπωλών και των κτηνοτρόφων, σε ανακοίνωσή τους.

image_19_2__1__2_2_2_2__1_

Οριζοντίως και καθέτως και στο τέλος το μάλε-βράσε με τις επιλογές της Βάθη για τα de minimis στον αγροτικό κόσμο.

image_19_2__1__2_2_2_2

«Οφείλουμε να γεμίσουμε τις πλατείες με τρακτέρ και εφόσον είμαστε πολλοί και αποφασισμένοι θα βαδίσουμε στο δρόμου του αγώνα που ξέρουμε», είπε ο Ρίζος Μαρούδας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης σηματωρό για τα μπλόκα. Πρώτη καταγραφή δυνάμεων 22 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι «στρατηγοί» της Νίκαιας. Από την άλλη βέβαια, το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις των αγροτών δεν εμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία για την μαζικότητα αυτών των συναντήσεων, πολλώ δε μάλλον για μια πολυήμερη παραμονή μεγάλου αριθμού τρακτέρ στις εθνικές οδούς. Βεβαία, ο δρόμος προς τις εκλογές μπορεί εν τέλει να ανοίξει ορέξεις προς τις εθνικές…

image_19_2__1__2_2_2

 Περισσεύει ο θυµός στους καλλιεργητές επιτραπέζιας πράσινης ελιάς Χαλκιδικής µε τις τιµές που έβγαλαν οι µεγάλοι παίκτες του κλάδου της µεταποίησης.

image_19_2__1__2_2_2

Για επιταγές ακρίβειας ακούει και ο αγροτικός κόσµος, που περιµένει έστω και στη ∆ΕΘ, µια κάποια επι της ουσίας παροχή που θα αµβλύνει τα τεράστια κόστη ενέργειας και εφοδίων που τον ταλανίζουν.

image_19_2__1__2_2

Ο νέος υπουργός της πλατείας φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά πόσο «ηλεκτρική» είναι η καρέκλα που έχει, κάτι που έχει αποδειχθεί µε αρκετούς από τους προκατόχους του.

image_19_2__1__2

Έξω από τα δόντια τα λένε οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης µε επιστολή τους στον υπουργό της πλατείας για τις συνδεδεµένες βόειου κρέατος της νέας περιόδου, οι οποίες όπως καταγγέλλουν ευνοούν τους λίγους µεγαλοπαχυντές εισαγόµενου ζωικού κεφαλαίου.

image_19_2__1__2

Ηλεκτρονική «πύλη» καταγγελιών για τους πολίτες άνοιξε το υπουργείο της πλατείας για θέµατα αρµοδιοτήτων του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία