Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τρύπια Βάρκα

trupia_barka1_11

Χρόνια, είπε η Γερµανίδα πρόεδρος του Συµβουλίου Υπουργών Γεωργίας, είχαν να ξενυχτήσουν οι υπουργοί για την ΚΑΠ, η οποία αν περάσει όπως τη θέλουν κάποιες χώρες, θα οδηγήσει αναµφίβολα σε αγρότες δύο ταχυτήτων. Τους µυηµένους δηλαδή σε θέµατα γεωργίας ακριβείας και τους υπόλοιπους...

trupia_barka1_11

Μέχρι να ’ρθει το 7χίλιαρο, που δεν θα είναι οριζοντίως, γιατί αν είναι για όλους θα πρέπει να είναι της τάξης των 150 ευρώ ανά αγρότη, θα έχει µεσολαβήσει ένα δεύτερο ίσως και τρίτο κύµα πανδηµίας (όπως παρατηρούν οι ίδιοι οι αγρότες).

trupia_barka1_11

Σιγά µην περίµενε ο Μαυρουδής τον Χόγκαν για να του πει ποια είναι τα νοµικά εργαλεία που έχει για να βγάλει de minimis. Όχι τίποτα άλλο, γιατί πλήγωσε και τον Λάκωνα πρώην ένοικο της Βάθη, που βασίζονταν στην απαντητική επιστολή του πρώην Επιτρόπου, για στήριξη στους ελαιοκαλλιεργητές.

trupia_barka1_11

Τώρα «ποιος, τι, που» θα επωφεληθεί ακριβώς από τα 31 εκατ. στην αιγοπροβατοτροφία δεν προσδιόρισε ο Μαυρουδής κατά τη διήµερη περιοδεία του στη ∆υτική Μακεδονία. Ο φάκελος πάντως λένε πως έφυγε γρήγορα για Βρυξέλλες.

trupia_barka1_11

Μπορεί το Πολυετές της επόµενης 7ετίας να µην έχει καθοριστεί, ούτε οι δαπάνες για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, εντούτοις αυτό που καθίσταται σαφές µε βάση το περίγραµµα «Από το Αγρόκτηµα στο Πιάτο» αγγλιστί «Farm to Fork», και υπό το όραµα για ένα βιώσιµο σύστηµα τροφίµων είναι ότι: η άσκηση του αγροτικού επαγγέλµατος γίνεται πλέον πολύ ακριβό σπορ.

trupia_barka1_11

Αλήθεια, γιατί πρέπει σε κάθε ανακοίνωση του υπουργού της πλατείας να υπάρχει η αρχική υπενθύµιση ότι όλα γίνονται στην κατεύθυνση διαρκούς και έµπρακτης στήριξης....του κάθε κλάδου του πρωτογενούς τοµέα;

trupia_barka1_11

«Κύριοι της Κυβέρνησης όχι ενισχύσεις στις ελληνοποιήσεις. Κόψτε το δεσµό και στείλτε τους στο παρασκήνιο.

trupia_barka1_11

Το θέµα της έλλειψης εργατικών χεριών αν µη τι άλλο καίει τους ανθρώπους του πρωτογενούς τοµέα, µε τους εµπλεκοµένους να εστιάζουν στην δοκιµασµένη «δεξαµενή» των Αλβανών αγρεργατών.

trupia_barka1_11

Έκδηλη είναι η αγωνία πολλών παραγωγών τούτη την περίοδο, για το αν θα διασφαλιστεί 100% ότι δεν θα υπάρξει πρόβληµα στην αγορά σε σχέση µε τις εισροές, καθώς επίκειται η έναρξη της σποράς σε µια σειρά από καλλιέργειες και δεν θα ήθελαν να βρεθούν ξεκρέµαστοι, ως προς την προµήθεια σπόρων, λιπασµάτων και φυτοπροστατευτικών.

trupia_barka1_11

Πως να µην γυρίσει το µάτι των µπλοκατζήδων µε αυτά που άκουσαν από τον Μαυρουδή να λέει σε τηλεοπτικό δίκτυο για τα µέτρα ανακούφισης (λέµε τώρα) των αγροτών από την πανδηµική κρίση ήτοι, καταβολή δύο µήνες αργότερα της εισφοράς ΕΦΚΑ και παράταση του ΟΣ∆Ε.

trupia_barka1_11

Τον «από μηχανής Θεό» των αρχαίων ελληνικών τραγωδιών αναμένει και η σύγχρονη τραγωδία της ελληνικής τευτλοκαλλιέργειας μπας και σωθεί η παρτίδα για να μην κλείσει άδοξα ο κύκλος της καλλιέργειας.

trupia_barka1_11

Το νοµοσχέδιο για τους συνεταιρισµούς θα φανεί τι εν τέλει αλλαγές θα περάσει µετά τις διαφωνίες που έχει εγείρει το άρθρο που αφορά το ποσοστό συµµετοχής των ιδιωτών σε αυτούς.

trupia_barka1_11

Έξαλλοι οι τευτλοπαραγωγοί σε Ηµαθία, Πέλλα, Πιερία, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη µε το σχέδιο σβησίµατος των φουγάρων της ΕΒΖ στο Πλατύ και την µετατροπή της µονάδας σε αποθήκη.

trupia_barka1_11

«Επιταχύνουµε πάρα πολύ στον χώρο της αγροτικής ανάπτυξης όλα τα θεσµικά εργαλεία τα οποία έχουµε και ταυτόχρονα προσπαθούµε να δώσουµε στους παραγωγούς µας κάθε δυνατότητα, προκειµένου να µεγιστοποιήσουν και να αυξήσουν το εισόδηµά τους, κυρίως µέσα από τις θεσµικές ρυθµιστικές παρεµβάσεις» δήλωσε στην διάρκεια πρόσφατης περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία ο Μαυρουδής.

trupia_barka1_11

Επειδή «συνέτρεξαν γεγονότα εξαιρετικής περίστασης» όσον αφορά τη λειτουργία της πολύπαθης ΕΒΖ, όπως λέει σχετική απόφαση των υπουργών της πλατείας, δικαιολογείται η καταβολή συνδεδεµένης ενίσχυσης στα τεύτλα. Του χρόνου τι γεγονότα θα συντρέχουν;

trupia_barka1_11

Με «αστερίσκους» μαθαίνουμε πως ενέκρινε τελικώς το Γραφείο Διανοητικής ιδιοκτησίας της Ε.Ε., στο Αλικάντε της Ισπανίας το αίτημα που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος στα τέλη Νοεμβρίου για την κατοχύρωση του νέου συλλογικού σήματος προστασίας των ελληνικών επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών που φέρουν τον προσδιορισμό «Μακεδονικός», ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση με τα αντίστοιχα της Βορείου Μακεδονίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία