Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τρύπια Βάρκα

ΤΡΥΠΙΑ_ΒΑΡΚΑ_6

Πίστη ότι η νέα τετραετία υπό την ηγεσία της Νέας ∆ηµοκρατίας θα είναι καλύτερη από την προηγουµένη φαίνεται να έχει και ο αγροτικός τοµέας, ο οποίος µε βάση τα δηµοσκοπικά ευρήµατα των exit polls οι αγρότες και κτηνοτρόφοι έδωσαν ψήφο στη Ν∆ σε ποσοστό 47,5% µε το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στο 13% και το ΣΥΡΙΖΑ στο 10%.

ΤΡΥΠΙΑ_ΒΑΡΚΑ

«Άλλο είναι το αρνάκι γάλακτος, άλλο το σταβλίσιο και άλλο το εισαγόµενο», λένε οι εκπρόσωποι των κρεοπωλών και των κτηνοτρόφων, σε ανακοίνωσή τους.

image_19_2__1__2_2_2_2

«Οφείλουμε να γεμίσουμε τις πλατείες με τρακτέρ και εφόσον είμαστε πολλοί και αποφασισμένοι θα βαδίσουμε στο δρόμου του αγώνα που ξέρουμε», είπε ο Ρίζος Μαρούδα...

image_19_2__1__2_2_2

 Περισσεύει ο θυµός στους καλλιεργητές επιτραπέζιας πράσινης ελιάς Χαλκιδικής µε τις τιµές που έβγαλαν οι µεγάλοι παίκτες του κλάδου της µεταποίησης.

image_19_2__1__2_2_2

Για επιταγές ακρίβειας ακούει και ο αγροτικός κόσµος, που περιµένει έστω και στη ∆ΕΘ, µια κάποια επι της ουσίας παροχή που θα αµβλύνει τα τεράστια κόστη ενέργειας και εφοδίων που τον ταλανίζουν.

image_19_2__1__2_2

Ο νέος υπουργός της πλατείας φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά πόσο «ηλεκτρική» είναι η καρέκλα που έχει, κάτι που έχει αποδειχθεί µε αρκετούς από τους προκατόχους του.

image_19_2__1__2

Έξω από τα δόντια τα λένε οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης µε επιστολή τους στον υπουργό της πλατείας για τις συνδεδεµένες βόειου κρέατος της νέας περιόδου, οι οποίες όπως καταγγέλλουν ευνοούν τους λίγους µεγαλοπαχυντές εισαγόµενου ζωικού κεφαλαίου.

image_19_2__1__2

Ηλεκτρονική «πύλη» καταγγελιών για τους πολίτες άνοιξε το υπουργείο της πλατείας για θέµατα αρµοδιοτήτων του.

image_19_2

Στη Λαµία προ καιρού, ο Λιβανός ανέτρεψε χωρίς καµιά εξήγηση όλη τη δουλειά δύο ετών µιας οµάδας εµπειρογνωµόνων για την ΚΑΠ 2021-2027. Τι είπε λίγοι το κατάλαβαν, τους το εξηγούµε.

image_19_2

Στη λογική του «τρεχάτε ποδαράκια µου…», πρέπει να κινηθούν οι συλλογικότητες του αγροτικού τοµέα, αν θέλουν να αξιοποιήσουν τους πόρους, που προορίζονται για το χώρο, από το Ταµείο Ανάκαµψης.

image_19

Σε αναβρασµό, παρότι η επικαιρότητα… µονοπολείται από τα ζητήµατα της πανδηµίας, βρίσκεται ο αγροτικός κόσµος που βλέπει την ηγεσία του υπουργείου της πλατείας να επιχειρεί µε λύσεις εν είδη «µπαλώµατος» να διορθώσει ζητήµατα που αφορούν την κακοδιαχείριση µε το Εθνικό Απόθεµα.

trupia_barka1_11_2_2_2

Το «ταρακούνηµα» στις τοπικές κοινωνίες από το…κανόνι µεγατόνων που έσκασε από επιχείρηση συγκέντρωσης και εµπορίας δηµητριακών, παραγωγής ζωοτροφών και πώλησης αγροεφοδίων, µε έδρα στο Ζαγκλιβέρι είναι πολύ µεγάλο.

trupia_barka1_11_2_2

Κάποιον υπεύθυνο από την κυβέρνηση ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Καστοριάς Μακεδνός για να δοθούν εξηγήσεις για τον τρόπο κατανοµής των δικαιωµάτων ενίσχυσης του Εθνικό Αποθέµατος, βάσει της εκδοθείσας ΚΥΑ, και της µεταγενέστερης Υπουργικής Απόφασης, γιατί οι αναφορές του Σπήλιου δεν πείθουν. Τουναντίον, εξαγριώνουν.

trupia_barka1_11_2

Σεντόνια ολόκληρα, σελίδες επί σελίδων, έχει αφιερώσει η Agrenda, για το…γλέντι επιτήδειων µε το Εθνικό Απόθεµα, σε βάρος γνήσιων παραγωγικών συντελεστών.

trupia_barka1_11

Θέλει τελικά τόλμη, να περιοδεύεις ανά την Ελλάδα και σε ζέοντα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο να μην λες τίποτα, ή απλά να περιορίζεται σε εκθέσεις ιδεών και στα δύσκολα να αποδίδεις ευθύνες στους άλλους.

trupia_barka1_11

Για συµπεριφορά που παραπέµπει σε «παιδιά και αποπαίδια», µιλούν οι κερασοπαραγωγοί Πιερίας, από την αντιµετώπιση που τυγχάνουν τα αιτήµατά τους προς τον ΕΛΓΑ για αποζηµιώσεις.

trupia_barka1_11

«Για ακόµη µια φορά ο περίφηµος και αναντικατάστατος συνεργάτης του ΟΠΕΚΕΠΕ (Τεχνικό Σύµβουλο τον ονοµάζουν), µας υπενθυµίζει την απαραίτητη παρουσία του για τον Οργανισµό», λένε οι εργαζόµενοι στη ∆οµοκού, κάνοντας λόγο για επιβολή ενός άτυπου κληρονοµικού δικαιώµατος...πάνω σε ένα δηµόσιο φορέα

«Τα βοσκοτόπια απ’ το Κολωνάκι στον Γράµµο θα τελειώσουν. Το Εθνικό Απόθεµα θα πρέπει να µοιράζεται µε διαφάνεια.[...] Όσες προσφυγές κι αν γίνουν, όσοι εκβιασµοί κι αν προκύψουν, όσες καθυστερήσεις κι αν τεθούν, δεν υπάρχει επιστροφή στο χθες. Θα επανέλθει η κανονικότητα στις διαγωνιστικές διαδικασίες επ’ ωφελεία του δηµόσιου συµφέροντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία