Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τρύπια Βάρκα

image_19_2__1__2_2_2_2

«Οφείλουμε να γεμίσουμε τις πλατείες με τρακτέρ και εφόσον είμαστε πολλοί και αποφασισμένοι θα βαδίσουμε στο δρόμου του αγώνα που ξέρουμε», είπε ο Ρίζος Μαρούδας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης σηματωρό για τα μπλόκα. Πρώτη καταγραφή δυνάμεων 22 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι «στρατηγοί» της Νίκαιας. Από την άλλη βέβαια, το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις των αγροτών δεν εμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία για την μαζικότητα αυτών των συναντήσεων, πολλώ δε μάλλον για μια πολυήμερη παραμονή μεγάλου αριθμού τρακτέρ στις εθνικές οδούς. Βεβαία, ο δρόμος προς τις εκλογές μπορεί εν τέλει να ανοίξει ορέξεις προς τις εθνικές…

image_19_2

Στη Λαµία προ καιρού, ο Λιβανός ανέτρεψε χωρίς καµιά εξήγηση όλη τη δουλειά δύο ετών µιας οµάδας εµπειρογνωµόνων για την ΚΑΠ 2021-2027. Τι είπε λίγοι το κατάλαβαν, τους το εξηγούµε.

image_19_2

Στη λογική του «τρεχάτε ποδαράκια µου…», πρέπει να κινηθούν οι συλλογικότητες του αγροτικού τοµέα, αν θέλουν να αξιοποιήσουν τους πόρους, που προορίζονται για το χώρο, από το Ταµείο Ανάκαµψης.

image_19

Σε αναβρασµό, παρότι η επικαιρότητα… µονοπολείται από τα ζητήµατα της πανδηµίας, βρίσκεται ο αγροτικός κόσµος που βλέπει την ηγεσία του υπουργείου της πλατείας να επιχειρεί µε λύσεις εν είδη «µπαλώµατος» να διορθώσει ζητήµατα που αφορούν την κακοδιαχείριση µε το Εθνικό Απόθεµα.

trupia_barka1_11_2_2_2

Το «ταρακούνηµα» στις τοπικές κοινωνίες από το…κανόνι µεγατόνων που έσκασε από επιχείρηση συγκέντρωσης και εµπορίας δηµητριακών, παραγωγής ζωοτροφών και πώλησης αγροεφοδίων, µε έδρα στο Ζαγκλιβέρι είναι πολύ µεγάλο.

trupia_barka1_11_2_2

Κάποιον υπεύθυνο από την κυβέρνηση ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Καστοριάς Μακεδνός για να δοθούν εξηγήσεις για τον τρόπο κατανοµής των δικαιωµάτων ενίσχυσης του Εθνικό Αποθέµατος, βάσει της εκδοθείσας ΚΥΑ, και της µεταγενέστερης Υπουργικής Απόφασης, γιατί οι αναφορές του Σπήλιου δεν πείθουν. Τουναντίον, εξαγριώνουν.

trupia_barka1_11_2

Σεντόνια ολόκληρα, σελίδες επί σελίδων, έχει αφιερώσει η Agrenda, για το…γλέντι επιτήδειων µε το Εθνικό Απόθεµα, σε βάρος γνήσιων παραγωγικών συντελεστών.

trupia_barka1_11

Θέλει τελικά τόλμη, να περιοδεύεις ανά την Ελλάδα και σε ζέοντα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο να μην λες τίποτα, ή απλά να περιορίζεται σε εκθέσεις ιδεών και στα δύσκολα να αποδίδεις ευθύνες στους άλλους.

trupia_barka1_11

Για συµπεριφορά που παραπέµπει σε «παιδιά και αποπαίδια», µιλούν οι κερασοπαραγωγοί Πιερίας, από την αντιµετώπιση που τυγχάνουν τα αιτήµατά τους προς τον ΕΛΓΑ για αποζηµιώσεις.

trupia_barka1_11

«Για ακόµη µια φορά ο περίφηµος και αναντικατάστατος συνεργάτης του ΟΠΕΚΕΠΕ (Τεχνικό Σύµβουλο τον ονοµάζουν), µας υπενθυµίζει την απαραίτητη παρουσία του για τον Οργανισµό», λένε οι εργαζόµενοι στη ∆οµοκού, κάνοντας λόγο για επιβολή ενός άτυπου κληρονοµικού δικαιώµατος...πάνω σε ένα δηµόσιο φορέα

«Τα βοσκοτόπια απ’ το Κολωνάκι στον Γράµµο θα τελειώσουν. Το Εθνικό Απόθεµα θα πρέπει να µοιράζεται µε διαφάνεια.[...] Όσες προσφυγές κι αν γίνουν, όσοι εκβιασµοί κι αν προκύψουν, όσες καθυστερήσεις κι αν τεθούν, δεν υπάρχει επιστροφή στο χθες. Θα επανέλθει η κανονικότητα στις διαγωνιστικές διαδικασίες επ’ ωφελεία του δηµόσιου συµφέροντος.

trupia_barka1_11

Ευάερο και ευήλιο

07 Δεκεμβρίου

Ξύπνησαν οι πολιτικοί… µουστερήδες, είδαν φως και είπαν να µπουν.

trupia_barka1_11

Χρόνια, είπε η Γερµανίδα πρόεδρος του Συµβουλίου Υπουργών Γεωργίας, είχαν να ξενυχτήσουν οι υπουργοί για την ΚΑΠ, η οποία αν περάσει όπως τη θέλουν κάποιες χώρες, θα οδηγήσει αναµφίβολα σε αγρότες δύο ταχυτήτων. Τους µυηµένους δηλαδή σε θέµατα γεωργίας ακριβείας και τους υπόλοιπους...

trupia_barka1_11

Με όλα καταπιάνεται ο Μαυρουδής. Από την πανδηµία και τις µάσκες, µέχρι τα ελληνοτουρκικά και τις καταλήψεις στα σχολεία. Στο περιθώριο, πετάγεται και στα νησιά υπενθυµίζοντας µέτρα στήριξης µέσω κρατικών ενισχύσεων σε κλάδους του πρωτογενή.

trupia_barka1_11

Γιατί δεν έκανε λίγο πιο λιανά ο πρωθυπουργός τις ενδιαφέρουσες, όπως είπε, προτάσεις που ‘χει κάνει το επιτελείο του Μαυρουδή για το Ταµείο Ανάκαµψης; Από ότι άφησε να εννοηθεί τα ζητήµατα της έξυπνης και φιλικής προς το περιβάλλον γεωργίας και του πρωτογενούς τοµέα είναι στο επίκεντρο των δράσεων που µπορούν να χρηµατοδοτηθούν.

trupia_barka1

Δηλαδή, αν ολοκληρωθούν οι διοικητικοί έλεγχοι, το µόνο προαπαιτούµενο που τίθεται από την Κοµισιόν, θα µπορούσαν οι Έλληνες αγρότες να πάρουν νωρίτερα και στο 80% το τσεκ; Να το πάρουν ολόκληρο, όπως σε άλλες χώρες, δεν παίζει; Πάντως επί του παρόντος ακόµη ασχολούνται µε τα διαδικαστικά.

trupia_barka1_11

Είναι πρώτη φορά µετά από χρόνια, λέει µε στόµφο η ανακοίνωση του υπουργείου της πλατείας. που ο ΕΛΓΑ εξοφλεί σε χρόνο dt οφειλόµενες αποζηµιώσεις. (σ.σ 35% ήτοι 67 εκατ. για ζηµιές του 2019). Πώς όχι; Αφού δεσµεύθηκαν µε πρωθυπουργική εντολή τα εν λόγω ποσά από τον κρατικό προϋπολογισµό. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία