Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τρύπια Βάρκα

trupia_barka1_11

Επιµένει να τα βάζει µε τα... φαντάσµατα ο Μάξιµος (έδωσα τη µάχη στο γάλα), ζητώντας ακό- µη απαντήσεις (επίκαιρη ερώτηση στη Βου- λή) για το τι έκαναν προ 20ετίας τα 60 εκατ. ευρώ κρατικές επιχορηγήσεις µέσω ΕΛΓΑ, οι «κλειστές» σήµερα αγροτοσυνεταιριστι- κές-συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ- ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥ∆ΑΣΕ. Μάλιστα, το 2017 πραγµα- τοποιήθηκε µια εκταµίευση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για επιχορήγηση της ΠΑ- ΣΕΓΕΣ...

trupia_barka1_11

Αλήθεια, γιατί πρέπει σε κάθε ανακοίνωση του υπουργού της πλατείας να υπάρχει η αρχική υπενθύµιση ότι όλα γίνονται στην κατεύθυνση διαρκούς και έµπρακτης στήριξ...

trupia_barka1_11

Έκδηλη είναι η αγωνία πολλών παραγωγών τούτη την περίοδο, για το αν θα διασφαλιστεί 100% ότι δεν θα υπάρξει πρόβληµα στην αγορά σε σχέση µε τις εισροές, καθώς επίκειται η έναρξη της σποράς σε µια σειρά από καλλιέργειες και δεν θα ήθελαν να βρεθούν ξεκρέµαστοι, ως προς την προµήθεια σπόρων, λιπασµάτων και φυτοπροστατευτικών.

trupia_barka1_11

Πως να µην γυρίσει το µάτι των µπλοκατζήδων µε αυτά που άκουσαν από τον Μαυρουδή να λέει σε τηλεοπτικό δίκτυο για τα µέτρα ανακούφισης (λέµε τώρα) των αγροτών από την πανδηµική κρίση ήτοι, καταβολή δύο µήνες αργότερα της εισφοράς ΕΦΚΑ και παράταση του ΟΣ∆Ε.

trupia_barka1_11

Τον «από μηχανής Θεό» των αρχαίων ελληνικών τραγωδιών αναμένει και η σύγχρονη τραγωδία της ελληνικής τευτλοκαλλιέργειας μπας και σωθεί η παρτίδα για να μην κλείσει άδοξα ο κύκλος της καλλιέργειας.

trupia_barka1_11

Το νοµοσχέδιο για τους συνεταιρισµούς θα φανεί τι εν τέλει αλλαγές θα περάσει µετά τις διαφωνίες που έχει εγείρει το άρθρο που αφορά το ποσοστό συµµετοχής των ιδιωτών σε αυτούς.

trupia_barka1_11

Έξαλλοι οι τευτλοπαραγωγοί σε Ηµαθία, Πέλλα, Πιερία, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη µε το σχέδιο σβησίµατος των φουγάρων της ΕΒΖ στο Πλατύ και την µετατροπή της µονάδας σε αποθήκη.

trupia_barka1_11

«Επιταχύνουµε πάρα πολύ στον χώρο της αγροτικής ανάπτυξης όλα τα θεσµικά εργαλεία τα οποία έχουµε και ταυτόχρονα προσπαθούµε να δώσουµε στους παραγωγούς µας κάθε δυνατότητα, προκειµένου να µεγιστοποιήσουν και να αυξήσουν το εισόδηµά τους, κυρίως µέσα από τις θεσµικές ρυθµιστικές παρεµβάσεις» δήλωσε στην διάρκεια πρόσφατης περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία ο Μαυρουδής.

trupia_barka1_11

Επειδή «συνέτρεξαν γεγονότα εξαιρετικής περίστασης» όσον αφορά τη λειτουργία της πολύπαθης ΕΒΖ, όπως λέει σχετική απόφαση των υπουργών της πλατείας, δικαιολογείται η καταβολή συνδεδεµένης ενίσχυσης στα τεύτλα. Του χρόνου τι γεγονότα θα συντρέχουν;

trupia_barka1_11

Με «αστερίσκους» μαθαίνουμε πως ενέκρινε τελικώς το Γραφείο Διανοητικής ιδιοκτησίας της Ε.Ε., στο Αλικάντε της Ισπανίας το αίτημα που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος στα τέλη Νοεμβρίου για την κατοχύρωση του νέου συλλογικού σήματος προστασίας των ελληνικών επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών που φέρουν τον προσδιορισμό «Μακεδονικός», ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση με τα αντίστοιχα της Βορείου Μακεδονίας.

Τρύπια βάρκα 356

Το ότι η ελληνική γεωργία θα µπορούσε να είναι η µπουτίκ των αγορών, είναι γνωστό, όχι µόνο λόγω της πλούσιας βιοποικιλότητάς της, αλλά και του µικρού µεγέθους της που απέχει από τη βιοµηχανοποιηµένη, εντατική αγροτική παραγωγή άλλων χωρών.

trupia_barka1_11

Χωρίς προηγούµενο είναι ο εµπαιγµός, η ταλαιπωρία και η οικονοµική αφαίµαξη που υφίστανται οι αγρότες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, της ∆υτικής Μακεδονίας.

trupia_barka1_10

Αν είναι κάτι από το οποίο έχουν… χορτάσει οι καπνοπαραγωγοί στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι τα ψέµατα. Όπως έλεγε στη στήλη ο πολύπειρος Πασχάλης Κατσάρας, πρόεδρος του ΑΣ «Σαµσούς» στην Πιερία, «ακούµε ψέµατα από παντού. Αυτό που συµβαίνει είναι φοβερό».

trupia_barka1_9

Το είδαµε κι αυτό, ο υπουργός να επιβεβαιώνει τον εαυτό του: «Απόλυτη επιβεβαίωση των πρόσφατων δηλώσεων του, Μάκη Βορίδη αποτελεί η επικείµενη πίστωση, από αργά το απόγευµα της Πέµπτης 24/10/2019, στους λογαριασµούς των δικαιούχων, του 70% της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019. Ο κ. Βορίδης είχε δηλώσει ότι στόχος των υπηρεσιών του υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν η πίστωση αυτή «να είναι διαθέσιµη πριν από την εθνική µας εορτή και αργία της 28ης Οκτωβρίου», κάτι το οποίο επαληθεύεται πλήρως», λέει η εµπνευσµένη ανακοίνωση του υπουργείου της πλατείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία