Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τρύπια Βάρκα

trupia_barka1

Στα Καλάβρυτα, οι αναφορές Τσίπρα για de minimis µόνο στους ορεινούς, έφεραν την αντίδραση του Μάξιµου (έδωσα τη µάχη στο γάλα), ο οποίος ζήτησε παρεµβάσεις επί της ουσίας για αναχαίτιση των ελληνοποιήσεων στο αιγοπρόβειο γάλα που έχουν «κόψει» την τιµή του.

trupia_barka1
15 Οκτωβρίου

Κουτούλησε σε τοίχο

Τι να πει κι ο Πιτσιόρλας για την ΕΒΖ; Τα ‘πε όλα ο Φέκερ που βρήκε «τοίχο». Ο αναπληρωτής υπουργός Βιοµηχανίας πάντως γνωστοποίησε ότι µέσα στο µήνα θα ξεκαθαρίσει η εικόνα για το αν θα προχωρήσει η επένδυση, καθώς υπάρχει µία καταρχήν συµφωνία µε επενδυτικό σχήµα και προστασία από πιστωτές ως το ∆εκέµβριο.

trupia_barka1

Το ότι ο αγροτικός κόσµος βρισκόταν στα βαµβακοχώραφα καθώς αυτές τις µέρες δουλεύουν στο φουλ οι µηχανές για τη συγκοµιδή της παραγωγής, σίγουρα είναι ένας από τους λόγους που η συνάντηση των συνεταιριστών στα Φάρσαλα δεν είχε το... πέρασµα που θα περίµενε ο αειθαλής πρόεδρος Νικήτας.

trupia_barka1

Εντάξει το έχει εµπεδώσει ο αγροτικός κόσµος ότι δεν έχει να περιµένει οικονοµικά «πακέτα». Το θέµα είναι ότι κάθε φορά του έρχεται η... λυπητερή.

Τρύπια βάρκα 356

Σαν τα πουκάμισα, φωνάζει ο Λάκωνας πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών ότι αλλάζουν τους κωδικούς με τους απορριπτόμενους από τις πληρωμές. Μάλιστα, διερωτάται με βάση απάντηση που του έχει σταλεί από τους αρμοδίους τι είναι αυτό που τους δίνει τόσο μεγάλη σιγουριά ώστε να προαναγγέλλουν γράφοντας «στην επόμενη αξιολόγηση πληρωμής θα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα για τα οποία θα χρησιμοποιηθεί νεότερος διασταυρωτικός και θα υπάρξει διαφοροποίηση του ευρήματος;».

Τρύπια βάρκα 356

Παίρνουν και ξαναπαίρνουν αγρότες µε σταφύλια κι άλλα κηπευτικά που επλήγησαν από άκαιρες βροχοπτώσεις να µάθουν τι γίνεται από το µέτωπο του ΕΛΓΑ, και των εκτιµήσεων, κι αν θα περάσει κανένα κλιµάκιο από τον τόπο τους. Αν έχουν κάποιον πολιτευτή στον οργανισµό, µπορεί και να βγει το δροµολόγιο...

Τρύπια βάρκα 356

Οφθαλµοφανέστατος από την πρώτη στιγµή αποφάνθηκε ο Βαγγέλης ότι ήταν ο συντονισµός των αρµοδιών αρχών για την κατάσβεση της φωτιάς στη γενέτειρά του την Εύβοια. Ως εκ τούτου και οι ζηµιές αγροτικού χαρακτήρα θα τακτοποιηθούν άµεσα. Εκεί που ο συντονισµός δεν ήταν οφθαλµοφανέστατος, τι έχει να πει ο υπουργός της πλατείας;

Τρύπια βάρκα 356

Κατόπιν εορτής προφήτες. Θεσμικοί και μη φορείς μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική καταθέτουν απόψεις, θέσεις, προτάσεις για το τι έπρεπε και τι πρέπει να γίνει. Και ο Μάμαλης των γεωτεχνικών στο 10λογο προτάσεων για τις δασικές πυρκαγιές, προκρίνει τη δημιουργία Ενιαίου Κέντρου Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών. Το Κέντρο θα έχει κάθετη οργάνωση, αυτονομία, δικούς του πόρους και προϋπολογισμό, ενώ θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και θα υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό. Την ευθύνη ποιος θα την έχει;

Τρύπια βάρκα 356

Αλήθεια ο δασολόγος υπουργός της πλατείας, ούτε µία λέξη για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, για να µην πούµε για το υπόλοιπο επιτελείο του. Θα µου πεις τι να πει για ένα θέµα που κυριολεκτικά «καίει, γι’ αυτό καλύτερα έξω... απ’ το κάδρο. Έτσι, κι εκείνος έπιασε, ως πιο safe επιλογή, τα αντιχαλαζικά και τις αποζηµιώσεις στα ροδάκινα, ενώ οι εταίροι του κάτι για γεωργικές σχολές, και ενεργειακές κοινότητες. Βέβαια στην ιστοσελίδα του υπουργείου, για το θέµα υπάρχει παραποµπή στο... παχυλό πακέτο της κυβέρνησης προς τους πληγέντες.

Τρύπια βάρκα 356

«Όταν μιλάμε εδώ, στη Βουλή, δεν πρέπει να το «βάζουμε στα πόδια» όταν γίνεται κουβέντα. Χθες (Πέμπτη 5 Ιουλίου) ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην τρίτη ομιλία του Πρωθυπουργού, έφυγε. Εδώ, λένε μια κουβέντα και φεύγουν. Τι κατάσταση είναι αυτή;

Τρύπια βάρκα 356

Τι κι αν οι πληγέντες παραγωγοί για τις ζηµιές από τις θεοµηνίες κινητοποιούνται και πραγµατοποιούν συµβολικές καταλήψεις έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ, ζητώντας έγκαιρες εκτιµήσεις και αποζηµιώσεις; Ο οργανισµός κινείται στη λογική του ό,τι βρέξει ας κατεβάσει... Ακόµη, δεν µάθαµε τι απέγιναν εκείνες οι πολυθρύλητες αναλογιστικές µελέτες για την αναµόρφωση του. Θα µου πεις να ‘ταν µόνο αυτό που φταίει... Στον Παλαµά Καρδίτσας πάντως οι µπλοκατζήδες οργανώνονται.

Τρύπια βάρκα 356

«Αγαπητέ Φιλ, Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Κατανοούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους γεωργούς μας», είπε ο Βαγγέλης απευθυνόμενος στον επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ στην πρόσφατη σύνοδο στο Λουξεμβούργο θέτοντας τους προβληματισμούς του για το νέο μοντέλο διαχείρισης της ΚΑΠ.

Τρύπια βάρκα 356

Κι εκεί που είχαμε ξεχάσει την πολυθρύλητη υπόθεση του εξωδικαστικού και της πλατφόρμας που δεν ανοίγει λόγω ΟΓΑ, να σου και ο υφυπουργός της πλατείας που πήγε στη Μεσσαρά και σαν να μην είχε τίποτα άλλο να πει στους αγρότες που τα φέρνουν δύσκολα, κότσαρε μια ακόμη νέα ημερομηνία. Στις 20 Ιούνη, θα ξεκινήσει λέει η διαδικασία της ρύθμισης «κόκκινων δανείων» επί εποχής ΑΤΕ..., με τους αγρότες να αμφιβάλλουν για τα αποτελέσματα της.

Τρύπια βάρκα 356

Στη Λάρισα τι συµβαίνει µε τις Πύλες; Πάνε κι έρχονται τα εξώδικα για τις δηλώσεις ΟΣ∆Ε, που βγάζουν καλό µεροκάµατο, προς θεού όχι... κέρδος για κάποιους. Θέλει και το Επιµελητήριο Λάρισας να µπει στο κλαµπ των διαχειριστών, εγείροντας αντιδράσεις από τους φορείς Α, που φοβούνται ότι ο ανταγωνισµός θα ρίξει τις τιµές των δηλώσεων.

Τρύπια βάρκα 356

Αφού υποσχέθηκε ο Βαγγέλης στους εκπρόσωπους της ασπρόμαυρης ότι θα φτιάξει φάκελος για την παρασκευή γιαουρτιού από ελληνικές πρώτες ύλες, θα εξετάσει ζητήματα για άδειες σταύλων εντός οικισμών, αυξημένη συνδεδεμένη, επενδυτικά κίνητρα, συμμετοχή στο ΔΣ του ΕΛΓΟ, εμείς ότι κι αν πούμε περισσεύει...

Τρύπια βάρκα 356

Στην πλατεία Βάθη πάντως θεωρούν πως µετά τη συνέντευξη στον 6ο και τις... καρατοµήσεις στην οδό Νιρβάνα λύθηκαν τα θέµατα στο αιγοπρόβειο γάλα και τη Φέτα. Βέβαια, πότε κι αν θα τρέξουν οι εξαγγελίες του Βαγγέλη, είναι ένα θέµα και ήδη οι κτηνοτρόφοι Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας ετοιµάζονται για συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Τρύπια βάρκα 356

Την πρότασή της για έναν προϋπολογισμό ύψους 1,135 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί μόλις στο 1,11% του ΑΕΠ των 27 κρατών- μελών παρουσίασε την επομένη της Πρωτομαγιάς η Κομισιόν.

Τρύπια βάρκα 356

«Αν θέλατε να γίνονται έλεγχοι δεν θα ενσωματώνατε στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο στον ΕΛΓΟ Δήμητρα τον ΕΛΟΓΑΚ και μάλιστα με διοίκηση εξ’ ολοκλήρου με δημοσίους υπαλλήλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία