BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Τί την ήθελες την εφημερίδα Ρόζα;

Οι… κακές πληρωµές του αγροτικού κόσµου όπως δείχνουν τα έργα και οι ηµέρες στο σάπιο βασίλειο της ∆ανιµαρκείας, έχουν ολόκληρο µηχανισµό από πίσω τους. H Agrenda και το Agronews έχουν χύσει τόνους µελάνι όλα αυτά τα χρόνια, πριν το θέµα φθάσει στην ευρωπαϊκή εισαγγελία.

trypia_varka_4_2

41
0
Τώρα, ο ένας µετα τον άλλον, οι εµπλεκόµενοι κλοτσούν παρακάτω το τενεκεδάκι των ευθυνών. Σου λέει, για τους αγρότες µιλάµε…     «Η ευθύνη δεν είναι… φραπέ», λένε οι γεωτεχνικοί του ∆ηµοσίου σχολιάζοντας την κατάθεση του πρώην γενικού της πλατείας στην Εξεταστική, στη διάρκεια της οποίας όπως λένε, αποποιήθηκε των ευθυνών για τη διαχείριση της κτηνιατρικής βάσης δεδοµένων µετακύλησε τις ευθύνες για την τεράστια αύξηση του αριθµού των ζώων στις Περιφέρειες. «∆εν µπορεί να θεωρούνται «µη σοβαρές» οι δηλώσεις µεγαλοπαραγόντων – παραγωγών τύπου «φραπέ», όταν το αποτέλεσµα ήταν η µη νόµιµη καταβολή εκατοµµυρίων ευρώ κοινοτικών ενισχύσεων. Το σοβαρό της υπόθεσης είναι ότι το Ελληνικό ∆ηµόσιο πλήρωσε κανονικά» τονίζουν. Μάλιστα, καλούν τον πρώην γενικό να επιστρέψει τη βράβευσή του για την.. υποτιθέµενη προσφορά του στους γεωτεχνικούς και την αγροτική παραγωγή

Στα πολλά αναπάντητα ερωτήµατα στην Εξεταστική κι αυτό που τέθηκε στον πρώην υπηρεσιακό υπουργό της πλατείας της περιόδου (Μάϊος -Ιούνιος 2023), δηλαδή πώς εξηγεί το ότι στον ιδιώτη που ανέθεσαν τις αιτήσεις οι παραγωγοί κατέθεταν µόνο αιτήσεις και όχι περαιτέρω στοιχεία (data), µε αποτέλεσµα ο ΟΠΕΚΕΠΕ να µην µπορεί να ελέγξει παρανοµίες. Επ, αυτού ο µάρτυρας δήλωσε άγνοια…Kαι να ‘ταν µόνο αυτό.      Στο ερώτηµα ποιος του έδωσε αυτή την απόφαση ή ποιος την επέβαλε, δεδοµένου ότι ο ίδιος δήλωσε κατά των ιδιωτικών φορέων στον οργανισµό της ∆οµοκού, κατέθεσε ότι ήταν από προηγούµενους και ότι είχε την έγκριση των νοµικών συµβούλων.

Στο ερώτηµα τίνος νοµικοί σύµβουλοι ήταν αυτοί απάντησε ότι ήταν οι νοµικοί σύµβουλοι του υπουργείου της πλατείας. Στο ερώτηµα αν σκοπίµως η ανάθεση έγινε µε δελτίο τύπου και όχι µε υπουργική απόφαση ώστε να µην µπορεί να ασκηθεί ένδικο µέσο, ο µάρτυρας κατέθεσε ότι έτσι του είπαν οι νοµικοί σύµβουλοι του υπουργείου…      Τουτέστιν, όπως στην ανεπανάληπτη ταινία Σακελλάριου [σ.σ το ξυλο βγήκε από τον παράδεισο] «εγώ πρόσεχα την Πολυχρονοπούλου, που πρόσεχε την Ξανθοπούλου, που µίλαγε µε τη Γιαδικιάρογλου»!
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία