Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με ιπποδυνάμεις υπεραυτοκινήτων τα πιο ισχυρά τρακτέρ του κόσμου

Έχουν τρομερή επιτάχυνση, έλκουν με άνεση, οργώνουν και το πιο δύσκολο χωράφι χωρίς να παραπονιούνται. Οι απαιτητικές εργασίες θέλουν και ισχυρά μηχανήματα. Ο ηλεκτρονικός ιστότοπος Machineseeker.co.uk για αναζήτηση μεταχειρισμένων γεωργικών μηχανημάτων δημιούργησε μία λίστα με τα πιο ισχυρά τρακτέρ του κόσμου, τα οποία βέβαια δε περιορίζονται στη χρήση τους, αφού κάνουν όλες τις δουλειές με απόλυτη άνεση.

new_holland_T9700

Βασίλης Σοφός

241
1

Τα τρακτέρ αυτά πολλοί τα ονομάζουν μπουλντόγκ και ο χαρακτηρισμός σίγουρα δικαιολογείται, αν λάβουμε υπόψη τις ικανότητές τους. Πρώτο στη λίστα βρίσκεται το Case των 692 ίππων,  με τα υπόλοιπα μηχανήματα να διαθέτουν ελάχιστα μικρότερη ισχύ, χωρίς να υστερούν κατά την εργασία. Το Case ζυγίζει 23 τόνους και το ρεζερβουάρ των 500 γαλονιών έχει χωρητικότητα ίση με 15 γεμάτες μπανιέρες. Μάλιστα το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πετύχει νέο ρεκόρ στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα(NTTL) των Ηνωμένων Πολιτειών, δίνοντας «τροφή» για έρευνα στους αρμόδιους.

Οι δοκιμές του Case Steiger 620 (όμοιο με το ερπυστριοφόρο μοντέλο Quadtrac 620) έδειξαν μάλιστα ότι πρόκειται για το μηχάνημα με την μεγαλύτερη ελκτική ικανότητα σε όλο τον κόσμο.

Τα νέα ρεκόρ που προσθέτουν άλλη μία πρωτιά στο μοντέλο της Case έχουν να κάνουν με την οικονομία καυσίμου κατά την ρυμούλκηση, την ισχύ της ράβδου ζεύξης και την μέγιστη έλξη. Σε κάθε μία κατηγορία από τις παραπάνω, το  Steiger 620 ξεπέρασε όλα τα υπόλοιπα ισχυρά τρακτέρ της λίστας.

Ακριβώς από κάτω τοποθετείται το New Holland T9.700 με 682 άλογα, μόλις 10  λιγότερα από το Case. Σε αντίθεση με το τελευταίο που έχει ερπύστριες, το New Holland διαθέτει 8 γιγαντιαίων διαστάσεων ελαστικά.

Τρίτο στη λίστα κατατάσσεται το Steiger/Quadtrac 600, ένα διαφορετικό μοντέλο πάλι όμως από την εταιρεία Case. Έχει ισχύ 670 άλογα και βάρος 21 τόνους, με το ρεζερβουάρ να μπορεί να φιλοξενήσει 1880 λίτρα πετρελαίου.

Ίδια ιπποδύναμη έχει και το John Deere 9620RX, που είναι τρεις τόνους βαρύτερο από το τρίτο τρακτέρ της λίστας.«Με τις εντυπωσιακές ροπές που προσφέρουν όλα τα τρακτέρ, έχουν την ικανότητα να έλκουν βαριά ρυμουλκούμενα και άροτρα σε όποιο έδαφος και αν εργάζονται», δήλωσε ο Θόρστεν Μούσχλερ, ιδρυτής του ιστότοπου Machineseeker.co.uk.

Ο ίδιος έκανε λόγο για την ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση των τρακτέρ, τα οποία υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες, λειτουργώντας αποτελεσματικά στο χωράφι και δίνοντας στον χειριστή ρόλο παρατηρητή. Στα τρακτέρ παλαιότερης τεχνολογίας όλα αυτά τα συστήματα μπορούν να προσαρμόζονται και να βελτιώνουν τις δυνατότητες που είχε πριν το ίδιο τρακτέρ».

Παρακάτω παρατίθεται η λίστα με τα δέκα ισχυρότερα τρακτέρ με βάση την ιπποδύναμή τους.


 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

31-10-2018 10:51Λεωνίδας

Τρακτερόβλαχοι

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία