BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μετρήσεις εξ αποστάσεως με αισθητήρες Bosch

Τον απόλυτο έλεγχο της καλλιέργειας διασφαλίζουν οι αισθητήρες που παρουσίασε η Bosch Ελλάδας.

Bosch1

Βασίλης Σοφός

65
0

Η έξυπνη γεωργία αποτελεί ένα νέο εγχείρημα για την Bosch, η οποία παρουσίασε την ήδη εφαρμοσμένη από την άνοιξη του τρέχοντος έτους τεχνολογία της για τον τομέα της γεωργίας «Deepfield Connect Field Monitoring Basic», ένα σύστημα αποτελούμενο από αισθητήρες και μια εφαρμογή για το κινητό.



Οι αισθητήρες, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα στο σημείο του χωραφιού που θα υποδείξει ο αγρότης ή ο γεωπόνος, μετρούν διάφορες παραμέτρους όπως θερμοκρασία και υγρασία αέρα καθώς και υγρασία εδάφους. Πιο συγκεκριμένα, το Deepfield Connect Field Monitoring δίνει τη δυνατότητα χρήσης σε καλλιέργειες φράουλας, σε καλλιέργειες σπαραγγιών και άλλες εκτάσεις φρούτων και λαχανικών.



Όλα τα δεδομένα συλλέγονται μέσω του Bosch Cloud, μιας πλατφόρμας που αποστέλλει τα δεδομένα στο τάμπλετ, το κινητό ή τον υπολογιστή, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να πάρει προληπτικά μέτρα απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα (παγετός ή καύσωνας) αλλά και να αναπτύξει νέες πρακτικές προς όφελος βέβαια της καλλιέργειάς του.

Με αυτόν τον τρόπο, ο αγρότης έχει την ευκαιρία να μειώσει τις απώλειες και αυξήσει την ποιότητα της σοδειάς του, άρα αποκτά απευθείας υψηλότερο κέρδος.



Όπως τόνισε και ο Υπεύθυνος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Bosch στη σημερινή παρουσίαση, Απόστολος Θασίτης, «η καινοτομία του συστήματος δεν είναι τόσο η τεχνολογία που φέρει, όσο ο σχεδιασμός του όλου μοντέλου που πρώτον είναι συνδρομητικό και δεύτερον εύκολο στη τοποθέτηση και στη χρήση. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο καλλιεργητής χρειάζεται απλώς να κάνει μια ετήσια συνδρομή, την οποία μπορεί να διακόψει ανα πάσα στιγμή.



Με την συνδρομή ο χρήστης ξέρει ότι θα έχει όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται το χωράφι του, δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα Bosch Cloud και στις εκάστοτε εφαρμογές στα κινητά και την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη που θα του παρέχεται όποτε την χρειαστεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία