Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ταξίδι-ρεκόρ Γκίνες με χλοοκοπτική John Deere

Σύμμαχος στο ταξίδι ήταν το χλοοκοπτικό John Deere X950R, που με 24 ίππους και χωρίς το πίσω σύστημα συλλογής έκανε ρεκόρ

John_Deere_Mow_record

Βασίλης Σοφός

17
0

Εργάζεται ως αξιωματικός σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Αγγλίας, δύο σημαντικά κίνητρα όμως τον οδήγησαν σε ένα ασυνήθιστο ρεκόρ.

Ο λόγος για τον Άντι Μάξφιλντ από την Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος με ένα στοκ (μη τροποποιημένο) χλοοκοπτικό της John Deere κατάφερε να αναγνωριστεί ως ο άνθρωπος που μπήκε στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, αφού διήνυσε με το μηχάνημα του γκαζόν 874 μίλια σε 5 ημέρες.

Η ιστορία προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κόσμου και πλέον παρουσιάζεται στο Βρετανικό Μουσείο χλοοκοπτικών μηχανημάτων στο Σάουθπορτ. Η προσπάθεια έγινε πριν ένα χρόνο ακριβώς και όπως είπαμε, το ταξίδι του Μάξφιλντ διήρκησε 5 μέρες, 8 ώρες και 36 λεπτά ακριβώς, χρόνος που τον τοποθετεί επίσημα στο βιβλίο Γκίνες, όντας ο ταχύτερος σε ταξίδι με χλοοκοπτική.

Το κίνητρο του Άγγλου είναι λίγο πιο συγκινητικό πάντως, καθώς ήθελε να προσφέρει τα χρήματα από το ρεκόρ στη κοινωνία με Αλτσχάιμερ μετά τη διάγνωση του πατέρα του με την ίδια ασθένεια.

Ο αρχικός στόχος του Άντι ήταν να συγκεντρώσει 1000 λίρες για τη κοινότητα με αλτσχάιμερ. «Μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 9000 λίρες και προσπαθώ να φτάσω στο στόχος μας που είναι οι 10000 λίρες μέχρι το τέλος του 2018», δήλωσε ο Άντι. «Διατηρούμε προς το παρόν τη σελίδα JustGiving μέχρι τότε».

Ο φιλέσπλαχνος και τρελός ταυτόχρονα Άγγλος νοιώθει ήδη πολύ περήφανος που η προσπάθειά του έφτασε να καταγραφεί ως ρεκόρ. Σε αυτό, όπως δηλώνει, βοήθησαν μεταξύ άλλων η υποστήριξη που είχε τόσο από την οικογένειά του όσο και από την εταιρεία John Deere, καθώς όλη η προσπάθεια έγινε με ένα από τα μεγάλα μοντέλα χλοοκοπτικού της εταιρείας.

Η John Deere ενσωμάτωσε ένα σύστημα παρακολούθησης στο μηχάνημα με σκοπό να εξασφαλίσει ότι όλα θα «κυλίσουν ομαλώς» και έτσι μπορούσε να έχει τον έλεγχο κατά τη διάρκεια όλης αυτής της επιχείρησης. Το συγκεκριμένο σύστημα μάλιστα είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται σε μεγαλύτερα γεωργικά μηχανήματα για καθοδήγηση και παρακολούθηση στη γεωργία ακριβείας.

Το κέντρο επιχειρήσεων της John Deere κατάφερε εν τέλει να παρακολουθήσει ολόκληρο το ταξίδι του Άντι μέσα από το λογισμικό JDLink. Τα δεδομένα που βγήκαν χρησιμοποιήθηκαν βεβαίως και για την καταγραφή του χρόνου του ταξιδιού, το οποίο όπως αποδείχθηκε μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες.

Το ταξίδι είχε αίσιο τέλος, όμως δυστυχώς ο μόνος που δεν ένοιωσε τη χαρά ήταν ο πατέρας του Άντι, που έχασε τη μάχη με την άνοια λίγο καιρό πριν αναγνωριστεί το ρεκόρ του γιου του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία