BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο τρακτέρ χωρίς μπαταρία της John Deere

Χωρίς να κάνει χρήση των αναλώσιμων μπαταριών, η John Deere λάνσαρε τη δικής της εκδοχή στην ηλεκτροκίνηση των τρακτέρ. Το αυτόνομο John Deere παίρνει ρεύμα με σχεδόν παραδοσιακό τρόπο και η εταιρεία δίνει απαντήσεις για αυτό.

deere-autonomous

Βασίλης Σοφός

31
1

Η ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για τα τρακτέρ της νέας γενιάς είναι στα άμεσα πλάνα της John Deere, επενδύοντας σε πρότζεκτ για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Η ιστοσελίδα Electrive.com αποκάλυψε ένα τέτοιο παράδειγμα βιώσιμης λύσης, αφού το τρακτέρ που φαίνεται στις φωτογραφίες λειτουργεί με καλώδιο και όχι με μπαταρία.

Είναι όμως και αυτόνομο, δηλαδή δεν χρειάζεται καθόλου οδηγό για τον χειρισμό του. Το εύλογο ερώτημα που έχει να κάνει με την εργονομία που προσφέρει το καλώδιο απαντάται εύκολα αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό αναδιπλώνεται αυτόματα, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα κατά την εργασία.



Οι δοκιμές του εν λόγω τρακτέρ έγιναν στο Kaiserslautern (Γερμανία), εκεί όπου στεγάζεται το κέντρο καινοτομίας της John Deere. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω του κεντρικού ηλεκτρικού δικτύου, με το καλώδιο να έχει μήκος ενός χιλιομέτρου.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας έχει ισχύ 100kW και όπως αναφέρει η John Deere δεν λειτουργεί με μπαταρία αλλά μόνο με καλώδιο.

Μέσω ενός τηλεχειριστηρίου, ο χειριστής μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή το τρακτέρ, αν και, σύμφωνα με την εταιρεία, σχεδόν όλα γίνονται αυτόματα.

Αυτό που δεν γίνεται αυτόματα είναι η τοποθέτηση του τρακτέρ στο χώρο φύλαξης, επομένως η επέμβαση του χειριστή είναι απαραίτητη σε αυτή τη περίπτωση.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

20-12-2018 09:28{Παναγιώτης}

Δώσε στον Γερμανό έναν Έλληνα να σου δώσει τηλεκατευθυνόμενο με φωτοβολταϊκά, να παντρευτεί ο Ήλιος του σύμπαντος με τα μαγνητικά πεδία της Γης, να τρίβει ο Ιάπωνας τα μάτια του και να δώσει ο Θεός προκοπή στον Κόσμο!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία