BACK TO
TOP
Τεχνολογία

«Συνωστισμός» τρακτέρ στη Lamma

Τις τελευταίες εξελίξεις στο γεωργικό κλάδο με έναν συνωστισμό παρουσιάσεων νέων μοντέλων τρακρέρ θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες της έκθεσης Lamma 2019 που πραγματοποιείται στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.

DEUTZ_FAHR_1

Βασίλης Σοφός

172
0

Τα εκθέματα προέρχονται από μια μεγάλη λίστα κατασκευαστών που είναι εκεί για να δείξουν ό,τι πιο καινούργιο έχει το χαρτοφυλάκιό τους. Ας πάρουμε μια γεύση από τα σταντ των εταιρειών που έχουν ήδη παρκάρει τα νέα τους τρακτέρ:

Τα νέα Valtra της σειράς Α



Στα νέα της μοντέλα η εταιρεία Valtra τοποθέτησε κιβώτιο ταχυτήτων semi-powershift και συγκεκριμένα στα Α104 και Α114 Το νέο κιβώτιο ταχυτήτων περιλαμβάνει 4 επιλογές εύρους με 4 επιλογές powershifts και με συνολικά 16 ταχύτητες μπροστά και 16 πίσω. Τα αναβαθμισμένα τρακτέρ της Valtra επωφελούνται και από ένα καινούργιο μοχλό για τον χειρισμό του φορτωτή, προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια και καλύτερο έλεγχο, λέει ο κατασκευαστής. Μαζί με αυτό, μια νέα ανάρτηση καμπίνας τοποθετήθηκε στα μοντέλα της σειράς για να βελτιώσει τη συνολική άνεση.

ArmaTrac 1254 Lux CRD4



Η τουρκική φίρμα ArmaTrac βρήκε μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο μοντέλο της, βασισμένο στο πρόσφατο 1104 Lux των 113 ίππων. Το 1254 Lux CRD4 διαθέτει τώρα 125 ίππους από τον τετρακύλινδρο κινητήρα της Deutz (Stage 4) με κιβώτιο 16 και 16 ταχυτήτων ZF. Σύμφωνα με την εταιρεία, η καμπίνα ανανεώθηκε και έγινε πιο εργονομική για τον χειριστή, αφού όλα τα χειριστήρια είναι πλέον πιο κοντά σε αυτόν. Η ArmaTrac λέει ότι το μοντέλο της είναι ιδανικό για κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και μικρά ή μεσαία αγροκτήματα.

Zetor Crystal 170 HD



Με το 170 HD θέλει να κλέψει τις εντυπώσεις η Zetor, για να αντικαταστήσει το μοντέλο 160. Όπως ακριβώς το 150, έτσι και το 170 χρησιμοποιεί εξακύλινδρο κινητήρα 6,1 λίτρων της Deutz συνολικής ισχύος 171 ίππων. Η Zetor βάζει το 30/30 κιβώτιο ταχυτήτων. Στο πίσω μέρος δύο ανυψωτικοί κύλινδροι καταφέρνουν να δώσουν συνολική ικανότητα ανύψωσης 8,5 τόνους Την καμπίνα του 170 HD η Zetor την ήθελε τελείως σύγχρονη, δανειζόμενη τη δεξιά κονσόλα σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα τετρακύλινδρα Forterra HD.

JCB Utility Fastrac



Θέλοντας να αναδείξει τις πολυδιάστατες ικανότητες της σειράς τρακτέρ Fastrac, η JCB παρουσιάζει στη Lamma 2019 μια διαφορετική έκδοση του Fastrac 4220, με εξοπλισμό που ανεβάζει την ευελιξία, ως δείγμα της εξατομίκευσης που μπορεί να προσφέρει η JCB στα τρακτέρ της.

Deutz-Fahr 5D Keyline



Η Deutz-Fahr λανσάρει τη νέα σειρά 5D Keyline, που θα τοποθετείται κάτω από το μεγαλύτερη 5G και θα προσφέρεται για μικρές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με ισχύ από 65 έως 100 ίππους. Το 5080D χρησιμοποιεί έναν κινητήρα με τρεις κυλίδνρους της Deutz-Fahr με κιβώτιο 15/15. Το «κερασάκι στη τούρτα» η νέα ευάερη και ευήλια καμπίνα με κυρτά πίσω παράθυρα και τζάμι στη οροφή.

Landini 5 Series



Τρία νέα Landini της σειράς 5 θα βρίσκονται στη Lamma 2019, με ισχύ από 99 έως 113 ίππους. Η εταιρεία λέει ότι πρόκειται για το ιδανικότερο τρακτέρ για κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με διαθέσιμη μια επιλογή κιβωτίων synchro ή powershuttle, επιλογές στο Pto και μηχανικά ή ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο πίσω σύνδεσμο. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των Landini της σειράς 5 έχει χωρητικότητα 3,6 λίτρων (Deutz).

Fendt 300 Vario Series



Η Fendt παρουσιάζει τη μικρή δημοφιλή σειρά 300 Vario. Τα τέσσερα συνολικά μοντέλα στη γκάμα διαθέτουν ισχύ από 100 έως 138 ίππους και ένα πλήρως αυτόματο σύστημα διεύθυνσης. Με τη βοήθεια των εταιρειών NovAtel or Trimble και σε συνδυασμό με το σύστημα VarioGuide. Η σχεδιαστική φιλοσοφία των μοντέλων της σειράς 300 έχει διατηρηθεί ίδια με αυτή των μεγαλύτερων σειρών 500 και 700.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία