BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H Syngenta στους κολοσσούς που ασφαλίζουν την αγροτική παραγωγή

Οι αγρότες μπορούν τώρα για πρώτη φορά να ασφαλίσουν τα προϊόντα τους από την αστάθεια των τιμών τόσο εύκολα όσο ασφαλίζουν τα σπίτια τους, με μια παγκόσμια πλατφόρμα βασισμένη σε εκατοντάδες ειδικούς δείκτες βασικών εμπορευμάτων που αναλαμβάνει η οργάνωση Lloyd's of London της Ascot Insurance Group.

Syngenta-sign-close-up

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

10
0

Η ασφάλιση των καλλιεργειών υπάρχει από τη δεκαετία του 1930 στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά επιδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση για την παροχή προστασίας από τις ζημίες στην παραγωγή και τους κινδύνους των τιμών. Υπήρχαν επίσης κυβερνητικά υποστηριζόμενα προγράμματα στον Καναδά και την Ινδία.

Η παροχή ασφάλισης χωρίς αυτό το κρατικό στήριγμα αποδείχθηκε πρόκληση, παρόλο που ο κίνδυνος των τιμών συνεχίζει να αυξάνεται λόγω διαφόρων παραγόντων, μεταξύ των οποίων η απελευθέρωση της αγοράς βασικών προϊόντων και η κλιματική αλλαγή.

"Μιλάμε για ασφάλιση ως το πετρέλαιο των τροχών της οικονομίας αλλά υπάρχουν πολλές υποεξυπηρετούμενες περιοχές και μία από αυτές είναι η γεωργία", δήλωσε ο Parth Patel, Διευθύνων Σύμβουλος Κινδύνου για το Syndicate Lloyd's του Λονδίνου της Ascot Insurance Group.

Τα νέα προϊόντα (για τον τομέα των αγροτικών προϊόντων) έγιναν δυνατά από τις πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη των δεδομένων και το μειωμένο κόστος εκτέλεσης των τρισεκατομμυρίων υπολογιστικών προσομοιώσεων που απαιτούνται για τον υπολογισμό των κινδύνων στο χαρτοφυλάκιο των δεικτών βασικών προϊόντων που χρησιμοποιεί ο δημιουργός της πλατφόρμας, η Stable.

Η Stable είναι μια βρετανική εταιρεία start-up στης οποίας τους κύριους επενδυτές συμπεριλαμβάνονται η αγροχημική εταιρεία Syngenta, ο επενδυτής σε σπόρους προς σπορά Anthemis Group και η ελβετική ασφαλιστική εταιρεία Baloise Group, καθώς και η Ascot.

Μέχρι στιγμής περίπου 450 αγρότες έχουν χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί εδώ και οκτώ εβδομάδες, αλλά μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών σε έναν τομέα γνωστό για τον συντηρητισμό του.

Στη Ρωσία, η πλατφόρμα χρησιμοποιεί δείκτες τιμών που εκδίδονται από τη σύμβουλο γεωργίας της SovEcon.

"Θα πρέπει να αποδείξουν (το Stable) το όφελος από την πλατφόρμα τους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αγροτών και των μεταποιητών που είναι συνηθισμένοι στην κοινή πρακτική – να παραμένουν απλήρωτοι ή με μη παραδοθείσες καλλιέργειες σε περίπτωση αιφνίδιων αλλαγών στις τιμές", δήλωσε ο επικεφαλής της SovEcon Andrey Sizov.

 

Η πλατφόρμα είναι προς το παρόν διαθέσιμη για αγρότες στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Νότια Αφρική, την Πολωνία, τις Κάτω Χώρες, τη Χιλή, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιρλανδία, τη Βραζιλία, την Ουρουγουάη, τη Σουηδία, την Κροατία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία