BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Honda κατασκευάζει αυτοκινούμενο χορτοκοπτικό υψηλής ταχύτητας

Το ρεκόρ για το ταχύτερο, πλήρως λειτουργικό αυτοκινούμενο χορτοκοπτικό στον κόσμο είναι πλέον 242,99 χλμ/ώρα, και ανήκει στη Honda.

kentriko_honda

299
0

Η Honda επανήλθε στους πίνακες των ρεκόρ με το Mean Mower V2. Με τη βοήθεια του κινητήρα 999cc της Honda Fireblade, ο ολοκαίνουργιος «αγωνιστής» των  χλοροκοπτικών επιταχύνθηκε από 0 σε 100 χλμ/ώρα σε μόλις 6,29 δευτερόλεπτα, κατακτώντας ένα νέο ρεκόρ Guinness.

Η ομάδα μηχανικών της Honda πέτυχε αυτό το νέο ρεκόρ στις 6 Μαΐου 2019 στο Dekra Lausitzring κοντά στη Δρέσδη κάτω από το άγρυπνο μάτι ενός διαιτητή WORLD RECORD GUINNESS. Στο τιμόνι του μηχανοκίνητου που σημείωσε ρεκόρ ήταν η Jess Hawkins, μια έμπειρη γυναίκα, οδηγός καρτ και αγώνων δρόμου.

Υψηλή τεχνολογία και προσαρμόσιμη εργασία

Ο Mean Mower V2 βασίζεται στην επιτυχία του αρχικού Mean Mower, που έγινε ο ταχύτερος χορτοκοπτικός μηχανισμός στον κόσμο στις 8 Μαρτίου 2014 «πιάνοντας» τα  188,08 χλμ/ώρα. Αυτή τη φορά, όμως, η Honda και οι συνεργάτες της έχουν  πάει την εξέλιξη σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, χρησιμοποιώντας υπολογιστικό σχεδιασμό και ειδικά εξαρτήματα από εκτυπωτή 3D.

Η καρδιά του Mean Mower V2 είναι ο κινητήρας του. Αυτή τη φορά, ένας τετρακύλινδρος κινητήρας των 999cc που υιοθετήθηκε από τη μοτοσικλέτα SPR6000RRR της σειράς Fireblade SP της Honda, επιτυγχάνει 200hp στις 13.000rpm. Το V2 έχει σχεδόν διπλάσια ισχύ από την αρχική μηχανή κοπής, με ένα εξαιρετικά ελαφρύ πλαίσιο και βάρος ξηρού κινητήρα μόλις 69,1 kg.

Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των κριτών του παγκοσμίου θεσμού των ρεκόρ, ο μέσος μηχανικός V2 χρειάστηκε να κάνει το ίδιο ταξίδι δύο φορές σε μιαν ώρα. Από τη μέση επιτάχυνση αυτών των δύο διαδρομών υπολογίστηκε ο επίσημος χρόνος - 6,29 δευτερόλεπτα: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την «ταχύτερη επιτάχυνση που μετρήθηκε ποτέ 0 έως 100 μίλια/ώρα με μηχανή χλοροκοπτικής μηχανής".

Το χλοροκοπτικό παραμένει χλοροκοπτικό

Προκειμένου να καταγραφεί στα βιβλία των ρεκόρ, η Mean Mower V2 όχι μόνο έπρεπε να είναι εξαιρετικά γρήγορη, αλλά έπρεπε επίσης να αποδείξει ότι μπορεί ακόμα να εκπληρώσει τον πραγματικό σκοπό της: να κόβει το γκαζόν. Για το σκοπό αυτό, το σασί του μηχανήματος αναβαθμίστηκε ελαφρώς για να δημιουργήσει χώρο για δύο μπαταρίες που τροφοδοτούν ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Αυτό οδηγεί τις δύο λεπίδες ανθρακονημάτων για κοπή.

Απίστευτο με 242,99 χλμ./ώρα

Πέρα από την προσπάθεια για παγκόσμιο ρεκόρ, η ομάδα της Honda στο Lausitzring θα χρησιμοποιήσει την ευκαιρία για περαιτέρω δοκιμή του Mean Mower V2. Το κόκκινο αυτοκίνητο για χλοροκοπτικές μηχανές έφτασε σε μια τελική ταχύτητα 242,99 χλμ/ώρα. Αυτή τη φορά μετρήθηκε και επιβεβαιώθηκε από τα ανεξάρτητα ρολόγια Timing Solutions Limited.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία