BACK TO
TOP
Τεχνολογία

«Έξυπνο ρουλεμάν» προειδοποιεί τους χειριστές για υπερβολικές φθορές στο μηχάνημά τους

Η «igus», μια γερμανική εταιρεία, ανέπτυξε το πρώτο ευφυές κυλινδρικό ρουλεμάν στον κόσμο που, όπως μας λέει η ίδια, προειδοποιεί και εμμέσως ενημερώνει τους χειριστές ώστε εκείνοι να σπεύσουν να συντηρήσουν, να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν οτιδήποτε έχει φθαρεί στο επαγγελματικό τους μηχάνημα.

PM2919-1-750x450

36
0

Το πρώτο στον κόσμο έξυπνο ρουλεμάν που προειδοποιεί για φθορές και επικείμενες ζημιές σε τρακτέρ και άλλα επαγγελματικής χρήσης οχήματα ισχυρίζεται ότι κατασκευάσε η γερμανική εταιρεία igus, η οποία εδρεύει και στις ΗΠΑ, με τον επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας,Stefan Loockmann-Rittich, να εξηγεί: «Τα ρουλεμάν πρέπει να αντέχουν υπό δυσμενείς συνθήκες όπως η πυκνή σκόνη, οι χημικές ουσίες με τις οποίες έρχονται σε επαφή και, φυσικά, οι υψηλές ταχύτητες».

Η igus είναι μια γερμανική εταιρεία που διαθέτει όμως κεντρικά γραφεία και στις ΗΠΑ. Το ρουλεμάν που ανέπτυξε επιτρέπει πρακτικά στον χειριστή να προγραμματίσει την απαραίτητη αντικατάσταση των ρουλεμάν -και όποιων άλλων εξαρτημάτων έχουν φθαρεί δίπλα στα ρουλεμάν- αποφεύγοντας έτσι απρόοπτες ζημιές... χρόνου και χρήματος. «Σε περίπτωση βλάβης ενός μηχανήματος λόγω των ρουλεμάν, χειριστές και εξοπλισμός τίθενται σε αδράνεια με ζημία για την επιχείρηση», αναφέρει ο επικεφαλής της ανάπτυξης του έξυπνου ρουλεμάν.


Η igus είναι παγκόσμιος κατασκευαστής και διανομέας πλαστικών, σφαιρικών ρουλεμάν, γραμμικών οδηγών, καναλιών καλωδιώσεων και εύκαμπτων καλωδίων.

Το ρουλεμάν της igus, ισχυρίζοντοι οι ειδικοί της εταιρείας, κατασκευάστηκαν για αυτόν ακριβώς τον λόγο, καθώς ανιχνεύουν την φθορά και ειδοποιούν τον χειριστή κάθε φορά που αυτά τείνουν να χαλάσουν. Σύμφωνα με την εταιρεία, το «σώμα» του καινοτόμου αυτού ρουλεμάν αποτελείται από δύο εξαρτήματα: ένα εσωτερικό εξάρτημα, απο υλικό που δε χρειάζεται λίπανση και ένα εξωτερικό σκληρό πολυμερές κέλυφος, σχεδιασμένο για να προστατεύει το ρουλεμάν.

Για να εκτιμηθεί το μέγεθος της φθοράς χρησιμοποιείται ένας αισθητήρας ανάμεσα στα δύο υλικά-εξαρτήματα. Έπειτα, τα δεδομένα μπορούν να συλλεχθούν και να διαμοιραστούν με διαφορετικούς τρόπους. Όπως αναφέρει η igus, ο χειριστής μπορεί να ενημερωθεί για την φθορά του ρουλεμάν μέσω οπτικών σημάτων, δηλαδή με τη βοήθεια ενός προειδοποιητικού φωτός.

Σε άλλη περίπτωση, τα δεδομένα μπορούν να σταλούν απευθείας σε ένα σύστημα ελέγχου-που διαθέτει το μηχάνημα προφανώς-, τα οποία, ύστερα από ανάλυση, μεταβιβάζονται σε διαδικτυακή πλατφόρμα. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως με αυτό το τρόπο η συντήτηση και η επισκευή γίνεται εύκολη υπόθεση χωρίς επιπτώσεις λόγω καθυστέρησης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία