BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πτωτικές οι πωλήσεις τρακτέρ σε Ευρώπη, Κίνα και Τουρκία, αυξημένες σε ΗΠΑ και Ινδία

Σύμφωνα με την ιταλική ομοσπονδία κατασκευαστών αγροτικών μηχανημάτων FederUnacoma, τα στοιχεία των πωλήσεων τρακτέρ ανά τον κόσμο για το 2018 δείχνουν μείωση στην Ευρώπη, την Κίνα και την Τουρκία ενώ, αντίθετα, οι πωλήσεις φάνηκαν αυξημένες στις ΗΠΑ και την Ινδία.

46675_1

57
0

Με πτωτική τάση έκλεισαν οι πωλήσεις τρακτέρ το 2018 για ορισμένες από τις χώρες της Ευρώπης, κάτι που δε δημιουργεί μεγάλες πεποιθήσεις για την προοπτική ανόδου το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία αλλά και τα λεγόμενα των ιθυνόντων της ιταλικής ομοσπονδίας κατασκευαστών αγροτικών μηχανημάτων της γειτονικής Ιταλίας FederUnacoma.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις νέων τρακτέρ μειώθηκαν κατά 10% σε σχέση με την χρονιά 2017, με τις ταξινομήσεις να ορίζονται στις 177.300 μονάδες. Όπως αναφέρεται μάλιστα, οι μειώσεις προήλθαν από σημαντικές χώρες της Ευρώπης, όπως είναι η Γαλλία η οποία κατέγραψε μια πτώση της τάξεως του 9%, με 24.700 ταξινομημένα τρακτέρ.

Η Γερμανία, στην οποία ταξινομήθηκαν 27.700 τρακτέρ, βίωσε μια σημαντική πτώση 18%. Στη γειτονική Ιταλία οι πωλήσεις τρακτέρ έπεσαν κατά 19% (18.400 μονάδες τρακτέρ) ενώ η Ισπανία ταξινόμησε 11.400 τρακτέρ, που μεταφράζεται σε πτώση των πωλήσεων κατά 5%. Σε παγκόσμια κλίμακα ωστόσο, οι ΗΠΑ κέρδισαν έδαφος με τις πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο 7%.

Σύμφωνα με την ιταλική ομοσπονδία, οι αυξημένες πωλήσεις στις ΗΠΑ σε σχέση με το 2017 αποδίδονται σε διάφορες μεταβλητές που βίωσε ο κόσμος εκεί. Στον αντίποδα τώρα, ορισμένες άλλες τάσεις έφεραν σημαντική πτώση στην Κίνα και άνοδο στις πωλήσεις τρακτέρ στην Ινδία.

Ο ασιατικός γίγαντας κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις του της τάξεως του 26% το 2018 ενώ την ίδια στιγμή η Ινδία πανηγυρίζει, αφού το 2018 ταξινομήθηκαν εκεί 800.000 τρακτέρ. Αλλά και η Βραζιλία αυξάνει τις προσδοκίες της, καθώς είδε αυξημένες τις πωλήσεις τρακτέρ κατά 5% πουλώντας 39.000 τρακτέρ. Σε σύγκριση με το 2018 και η Ρωσία σημείωσε 3% αύξηση.

Δύσκολα όμως ήταν τα πράγματα για την Τουρκία η οποία, μολονότι έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην αγορά τρακτέρ, δεν βιώνει «αβρόχοις ποσίν» την οικονομική κρίση με την υποτίμηση του νομίσματος και την επιβράδυνση των επενδύσεων στη γεωργία. Η πτώση που κατεγράφηκε εκεί ήταν 34% (48.000 μονάδες τρακτέρ).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία