Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Συνεργασία John Deere και Corteva για επιτάγχυνση της γεωργικής ανάπτυξης στην Αφρική

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της John Deere στην υποσαχάρια Αφρική Jacques Taylor και τον Prabdeep Bajwa, πρόεδρο της εταιρείας Corteva Agriscience στην Μέση Ανατολή. Η συμφωνία έγινε στην διοργάνωση NAMPO 2019, την μεγαλύτερη αγροτική έκθεση της νότιας Αφρικής.

D8fYXZoW4AA673Y

19
0

Με φόρα προς την ανάτπυξη του αγροτικού τομέα στην Αφρική βαδίζουν δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο του αγροτικού τομέα, κίνηση που σηματοδοτεί ενδεχομένως την αρχή για την επιτάγχυνση της γεωργίας στην ήπειρο. John Deere και Corteva Agriscience υπέγραψαν συμφωνία η οποία ορίζει επίσημα πως οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν ώστε να εμπλουτίσουν τις ευκαιρίες συνεργασίας στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ σε ολόκληρη την Αφρική.

Η συμφωνία έγινε στα πλαίσια της μεγαλύτερης διοργάνωσης για την γεωργία που λαμβάνει χώρα στη νότια Αφρική NAMPO 2019, υπό την αιγίδα της Grain South Africa. Εκεί βρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο Jabu Mashinini, πρόεδρος των κυβερνητικών σχέσεων και γενικός σύμβουλος της John Deere στην νότια Αφρική και ο Tony Esmeraldo, επιχειρησιακός διευθυντής της Corteva Agriscience στη νότια Αφρική.

«Μετά την ανασυγκρότηση της θέσης της John Deere στην υποσαχάρια Αφρική προχωράμε προς την μηχανολογική ανανέωση στην Αφρική. Η επίτευξη υψηλότερων στόχων παραγωγής στην περιοχή απαιτεί συνεργασία με όλη την αλυσίδα, με όλους τους τομείς που συνδέονται με τη γεωργία. Για το σκοπό αυτό, η συγκεκριμένη εταιρική συνεργασία θα δείξει ότι John Deere και Corteva θα εντοπίσουν τις κατάλληλες ευκαιρίες συνεργασίας σε ολόκληρη την Αφρική με συνδυασμό των τελευταίων μηχανολογικών εξελίξεων και την σύγχρονης επιστήμης που εφαρμόζεται στις καλλιέργειες.

 Αυτή η συνεργασία αναμένεται να προσφέρει στους αφρικανούς αγρότες ολοκληρωμένες λύσεις στις εσωτερικές προκλήσεις που εμφανίζονται μέσω νέων τεχνολογιών και προϊόντων διαχείρισης καλλιεργειών», είπε στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της John Deere στην υποσαχάρια Αφρική Jacques Taylor. 
Αριστερά ο Prabdeep Bajwa (πρόεδρος της εταιρείας Corteva Agriscience στην Μέση Ανατολή) και δεξιά ο Jacques Taylor (διευθύνων σύμβουλος της John Deere στην υποσαχάρια Αφρική) υπογράφουν το μνημόνιο συνεργασίας (MoU).

Πιο αναλυτικά, η συμφωνία περιλαμβάνει την ανάπτυξη του τομέα της γεωργίας ακριβείας μέσω νέων ευνοϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης της John Deere Financial. Θα περιλαμβάνει επίσης την συνεργασία σε τεχνολογικό επίπεδο μέσω του προγράμματος ανάπτυξης τεχνολογίας Hello Tractor της John Deere που λειτουργεί σε επιλεγμένες αφρικανικές αγορές. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της John Deere, η συμφωνία καλύπτει επίσης μικρές και νέες γεωργικές τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των τοπικών ποικιλιών των σπόρων.


Ο πρόεδρος της εταιρείας Corteva Agriscience Prabdeep Bajwa πιστεύει μάλιστα πως αυτή η εταιρική σχέση θα προσφέρει νέες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο εύρεσης λύσεων που θα εφαρμόζουν οι αγρότες, οι οποίες θα μεγιστοποιούν τη δυναμική που έχει κάθε εκτάριο στο χωράφι τους, δίνοντας την ίδια στιγμή τη δυνατότητα σε αυτούς να αξιοποιούν στο έπακρο κάθε καλλιεργητική σεζόν. Στην έκθεση NAMPO 2019 ο διευθύνων σύμβουλος της John Deere έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας πως η εταιρεία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πράσινη επανάσταση στην Αφρική, αυξάνοντας την τοπική επισιτιστική ασφάλεια και ενδυναμώνοντας τον ρόλο της Αφρικής στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού αγροτικών προϊόντων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία