BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Basf Xarvio και Nutrien AG ενώνουν τις ψηφιακές τους δυνατότητες κατά των ζιζανίων και ασθενειών

Η εφαρμογή εντοπισμού της Basf με την ονομασία Xarvio, η οποία επιτρέπει στους καλλιεργητές και τους γεωπόνους να ανιχνεύσουν πιθανές απειλές από ζιζάνια και ασθένειες θα είναι διαθέσιμη τώρα και στην διαδικτυακή πλατφόρμα Nutrien Ag Solutions.

DlRIxQBVsAE-Zsl

44
0

Ευρέως γνωστή αλλά και εύκολη στη χρήση θέλει να κάνει η Basf τη νέα της ψηφιακή εφαρμογή ανίχνευσης ζιζανίων και ασθενειών από καλλιεργητές και γεωπόνους, αφού την προσφέρει τώρα απλόχερα μέσω της διαδικτυακού portal Nutrien Ag Solutions.

Η πλατφόρμα Nutrien Ag Solutions είναι ένα ανοικτό ψηφιακό «οικοσύστημα» που αξιοποιεί εις βάθος τα δεδομένα της αγρονομικής επιστήμης και τις τελευταίες τεχνολογίες για να βοηθήσει τους καλλιεργητές να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα απόδοσης στις εκμεταλλεύσεις με τις οποίες ασχολούνται.

Η εταιρεία θα φιλοξενεί από τώρα της εφαρμογή ανίχνευσης Xarvio της Basf ως μέρος των προσφερόμενων λειτουργιών της ήδη υπάρχουσας πλατφόρμας με σκοπό την παροχή χρήσιμων δεδομένων εντοπισμού των ζιζανίων και μέτρησης της πίεσης των παρασίτων καθώς οι καλλιεργητές επιτηρούν και προστατεύουν τις καλλιέργειες καθόλη τη διάρκεια του έτους.

«Μέσα από τις κοινές προσπάθειες η Basf και η Nutrien Ag Solutions μπορούν να βοηθήσουν με βήματα μπροστά την βιομηχανία με το να παρέχουν στους καλλιεργητές τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τα πρόσφατα ψηφιακά εργαλεία για να υποστηρίξουν την επιτυχίας τους στις καλλιέργειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Paul Rea, αντιπρόεδρος της Basf στη βόρεια Αμερική.


Η εφαρμογή Basf Xarvio είναι διαθέσιμη τόσο μέσω υπολογιστή όσο και μέσω κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών.


«Είμαστε περήφανοι που διαθέτουμε αυτή την επαναστατική τεχνολογία εντοπισμού της Basf στην διαδικτυακή πλατφόρμα Nutrien Ag Solutions Customer Portal», εξηγεί ο Paul Rea. Επιπλέον η Basf ερευνά περαιτέρω ευκαιρίες συνεργασίας με το διαδικτυακό portal Nutrien συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης της υπηρεσίας Xarvio Field Manager, η οποία θα προσφέρει αγρονομικές συμβουλές για συγκεκριμένες περιοχές και συγκεκριμένες ζώνες για τη βελτιστοποίηση της καλλιέργειας.

Σύμφωνα με την Basf η εφαρμογή Xarvio επιτρέπει στους καλλιεργητές να εντοπίσουν το στρες στο οποίο υποβάλλονται τα φυτά μέσα από την λήψη φωτογραφίας. Η εφαρμογή μπορεί ακόμη να προσδιορίσει την παρουσία ζιζανίων, να αναγνωρίσει ασθένειες και να καθορίσει ποσοστιαία τις ζημιές στα φύλλα. Στα παραπάνω βοηθούν οι εξελιγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης με αλγόριθμους που βελτιώνουν συνεχώς την ακρίβεια του συστήματος ανίχνευσης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία