BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ο πρώτος περιστρεφόμενος τηλεσκοπικός φορτωτής της JCB είναι γεγονός

Η βρετανική εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα στην αυξανόμενη ζήτηση της ευρωπαϊκής αγοράς για τηλεσκοπικούς φορτωτές με περιστροφή αλλά και μεγαλύτερες δυνατότητες ανύψωσης, παρουσιάζοντας το πρώτο της μοντέλο με την ονομασία Hydraload 555-210R.

149959_hydraloadrotatingtelescopichandler3_672484

123
0

Με μέγιστη ικανότητα ανύψωσης 5,5 τόνους και ύψος εργασίας τα 20,5 μέτρα «απαντάει» η JCB στην αύξηση της δημοφιλίας στην ευρωπαϊκή αγορά των περιστροφικών τηλεσκοπικών φορτωτών, λανσάροντας το πρώτο μοντέλο της σειράς, το JCB Hydraload 555-210R.

Το μηχάνημα θα εισαχθεί, όπως είναι φυσικό βέβαια, αρχικά στην Ευρώπη και ύστερα στις υπόλοιπες Ηπείρους. Από τεχνική σκοπιά, το περιστρεφόμενο JCB θα διαθέτει σύστημα αυτόματης εγκατάστασης και ισοπέδωσης για την ελαχιστοποίηση του χρόνου που δαπανάται κατά την εργασία.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κατασκευαστή, εκεί που «παίζεται όλο το παιχνίδι» σε αυτόυ του είδους τα μηχανήματα είναι, μεταξύ άλλων, στον χρόνο τελικής ανύψωσης αλλά και περιστροφής, χαρακτηριστικά για τα οποία μερίμνησε βεβαίως και η JCB. Ο Hydraload 555-210R έχει τον κινητήρα τοποθετημένο χαμηλά και διαθέτει πολύ καλά επίπεδα ορατότητας.

Ο βραχίονας είναι εύκολα ορατός από κάθε γωνία και σε αυτό υποβοηθούν οι κάμερες και οι φωτισμοί με τα οποία έρχεται εξοπλισμένο το μοντέλο. Τοποθετημένος χαμηλά, όπως είπαμε, είναι ο κινητήρας Ecomax της JCB, ο οποίος μοιράζεται πολλά από τα μηχανικά μέρη των κινητήρων που εξοπλίζουν τους τηλεσκοπικούς φορτωτές Loadall. Όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρεία, το σύστημα τηλεματικής JCB LiveLink έρχεται στον στάνταρντ εξοπλισμό του μοντέλου.

Τα προφίλ ανύψωσης αλλά και ταχύτητας επιλέγονται από τον χειριστής ο οποίος μπορεί μέσα από αυτά τα προγράμματα να βελτιστοποιήσει την εκάστοτε εργασία στην οποία χρησιμοποιεί τον φορτωτή. Ενδιαφέρουσα είναι επίσης η τεχνολογία RFID που ενσωματώνουν τα «παρελκόμενα» που μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν από τον φορτωτή και με τη σειρά του αυτός να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις του αυτόματα.

«Οι περιστρεφόμενοι τηλεσκοπικοί φορτωτές έχουν διαμορφωθεί ως αυθεντικά εργαλεία εξοικονόμησης κόστους έναντι των μικρών κινητών γερανών, αφού εγκαθίστανται εύκολα, είναι ευέλικτα και έχουν δυνατότητα εκτέλεσης πολλών εργασιών», εξηγούν οι ειδικοί της JCB.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία