BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η τηλεματική αυξάνεται με μικρές συστολές στην υιοθέτηση από αγρότες

Ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς στον κλάδο της γεωργίας ακριβείας αναμένεται να καταγράψει άνοδο της τάξεως του 14,2% σύμφωνα με την έρευνα που εξήχθη από τον φορέα Research And Markets.

pic-for-web_2

41
0

Αυξανόμενη αναμένεται η τάση για εφαρμογή συστημάτων τηλεματικής στη γεωργία, κάτι που θα οδηγήσει στη ζήτηση για εξοπλισμό γεωργίας ακριβείας, όπως αναφέρει η ερευνα του μεγαλύτερου φορέα αναλύσεων και ερευνών Research And Markets για την περίοδο 2019-2025.

Οι τηλεματικές υπηρεσίες σημείο εκκίνησης για την αυξημένη τάση προς την γεωργία ακριβείας περιλαμβάνει συσκευές παρακολούθησης που χρησιμοποιούν το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης (GNSS) με σκοπό την ορθότερη διαχείριση της καλλιέργειας. Σύμφωνα με την έρευνα οι μεγάλοι κατασκευαστές γεωργικού εξοπλισμού υιοθετούν υπηρεσίες τηλεματικής για τον εξοπλισμό τους για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των εκμεταλλεύσεων, μειώνοντας έτσι το κόστος των γεωργικών δραστηριοτήτων και μεγιστοποιώντας παράλληλα την κερδοφορία.

Επιπλέον, η βελτιωμένη διαχείριση της καλλιέργειας μπορεί να συμβάλει βεβαίως στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Πιο συγκεκριμένα η τεχνολογία τηλεματικής χρησιμοποιείται για τη συλλογή και μεταφορά δεδομένων από τον αγροτικό εξοπλισμό μέσω αισθητήρων εγκατεστημένων σε τρακτέρ και άλλου εξοπλισμού παρακολούθησης καλλιέργειας.

Κατά συνέπεια η αυξανόμενη υιοθέτηση τηλεματικών συστημάτων από τις εταιρείες γεωργικού εξοπλισμού αναμένεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη της αγοράς γεωργίας ακριβείας. Ακόμη, στις ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά στην καθοδήγηση μέσω GPS και την αυτοματοποίηση που αυτή η τεχνολογία φέρει, σημαντικό ρόλο παίζουν τα drones τα οποία είναι έτοιμα να μεταμοφώσουν την γεωργική βιομηχανία. Η ικανότητα των drones να αναλύσουν με ακρίβεια το έδαφος στην αρχή του κύκλου καλλιέργειάς του και να ανιχνεύσουν ένα φυτό μολυσμένο με βακτήρια ή μύκητες αναμένεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη του κλάδου των ιπτάμενων αυτών συσκευών.

Για παράδειγμα, η εφαρμογή Connected Farm της Trimble Inc. χρησιμοποιεί κυψελωτή και ασύρματη τεχνολογία για να μοιράζεται αρχεία από εικόνες της καλλιέργειας για διαμορφώσει ύστερα τις αντίστοιχες αναφορές πεδίου. Το ίδιο συμβαίνει και με το λογισμικό της εταιρείας Farm Works που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση των δεδομένων που μεταφέρονται από τον αγροτικό εξοπλισμό. Αλλά και η Raven Industries Inc. μεταξύ άλλων παρέχει μια υπηρεσία τηλεματικής εν ονόματι Slingshot.

Παρ'όλα αυτά ο χαμηλός ρυθμός υιοθέτησης της τεχνολογίας από τους αγρότες, βλέπει η έρευνα, είναι πιθανό να περιορίσει την τάση της αγοράς για ανάπτυξη αναφορικά με την περίοδο πρόβλεψης (2019-2025). Φυσικά η ενδεχόμενη αυτή συστολή μπορεί να οφείλεται τόσο στην άγνοια των αγροτών όσο και στην απουσία προτύπων ή στους περιορισμούς στην ανταλλαγή δεδομένων μέσω των παραπάνω τεχνολογιών. Εκτός από τα παραπάνω, οι αγρότες στερούνται μέχρι στιγμής των συμβουλευτικών υπηρεσιών εξαιτίας της έλλειψης επικυρωμένων αγρονομικών μοντέλων που ρυθμίζουν τις λήψεις αποφάσεων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία