BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H Nissan δοκιμάζει «ρομπότ-πάπια» στους ορυζώνες της Ιαπωνίας

Η εταιρεία Nissan ξεκίνησε να πραγματοποιεί δοκιμές με το νέο της «ρομπότ-πάπια» που στοχεύει, όπως μεταδίδει το farminguk.com, να βοηθήσει τους Ιάπωνες αγρότες να αντιμετωπίσουν τα αγριόχορτα και να μειώσουν τη χρήση ζιζανιοκτόνων.

anissanjapanjapanesefarmers

22
0

Το «agiamo robo» (ρομπότ-πάπια) δημιουργήθηκε από εθελοντές μηχανολόγους της πολυεθνικής εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων, Nissan.

Με βάρος 1.5 κιλού και εξοπλισμένο με Wi-Fi και GPS, η λειτουργία του τεστάρεται σε ορυζώνες της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, στην περιοχή Yamagata.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το συγκεκριμένο ρομπότ είναι βιώσιμο και οικονομικά εφικτό να βγει στην παραγωγή. Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία του ήταν να συμβάλει στη μείωση της εφαρμογής εντομοαπωθητικών όταν δεν προσφέρονται οι πάπιες, τις οποίες παραδοσιακά χρησιμοποιούν οι καλλιεργητές ρυζιού αντί για τα ζιζανιοκτόνα αφού απομακρύνουν τα αγριόχορτα και θρέφονται με τα έντομα.

Το νέο ρομπότ υποστηρίζεται ότι κατασκευάστηκε ώστε να μιμείται την πάπια. Επιπλέον, όπως εξηγεί το nippon.com, με την κίνησή του στους ορυζώνες θολώνει με λάσπη το νερό με τους δύο του έλικες (screws) για να αποτρέψει την ανάπτυξη χόρτων.

Στην ίδια κατεύθυνση, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ένα μεγάλο εργοστάσιο μοσχαρίσιου κρέατος χρησιμοποιεί το ρομπότ R2DMoo με δύο βραχίονες (two-armed), που ελέγχεται εξ αποστάσεως.

Την ίδια ώρα, μια βρετανική εταιρεία αγροτεχνολογίας που επιχειρηματολογεί υπέρ της χρήσης ρομπότ στη φάρμα για μια βιώσιμη γεωργία συγκέντρωσε περισσότερες από 1.2 εκατομμύρια λίρες νωρίτερα μέσα στη χρονιά μέσω διαδικτυακής καμπάνιας χρηματοδότησης (crowdfunding).

Έρευνα της εταιρείας τεχνολογίας IDTechEx, την οποία επικαλείται το farminguk.org, εκτιμά ότι η παγκόσμια βιομηχανία ρομποτικής στον αγροτικό τομέα θα αξίζει δώδεκα δις δολάρια μέχρι το 2027.

 


Πηγή: farminguk.com

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία