BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αυτοματισμός στο αλώνισμα με το HarvestLab 3000 της John Deere

Δημιουργημένος και κατοχυρωμένος με την Carl Zeiss, ο πιστοποιημένος από τη Γερμανική Αγροτική Εταιρεία αισθητήρας HarvestLab 3000 της John Deere χρησιμοποιεί φασματοκοπία στο εγγύς υπέρυθρο ( NIR) για την ανάλυση διάφορων συστατικών της σοδειάς που έχει θεριστεί, του ενσιρώματος ή του ρευστού λιπάσματος.

HarvestLab3000_Mounted_lr_crop_focus-none_width-800

34
0

Ο νέος ηλεκτρονικός εξοπλισμός του HarvestLab 3000 βασίζεται σε εκατομμύρια ώρες εμπειρίας στα χωράφια. Ο αισθητήρας παρέχει πάνω από 4000 μετρήσεις ανά δευτερόλεπτο ( περίπου 1 εκατομμύριο μετρήσεις ανά φορτίο) και δεν παρέχει απλά μια τιμή τυχαίου δείγματος αλλά σίγουρα στατιστικά δεδομένα εν κινήσει τα οποία εμφανίζονται και καταγράφονται ανά περιοχή σε πραγματικό χρόνο: έτσι, οι χειριστές προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις του μηχανήματος ενώ είναι ακόμη στο χωράφι.

Η υγρασία της καλλιέργειας μπορεί να ποικίλει μέχρι και 20% σε ένα και μόνο χωράφι. Το HarvestLab 3000 επιτρέπει την αυτόματη ρύθμιση του μήκους κοπής με βάση την περιεκτικότητα σε ξηρή ουσία, ενώ αυτόματες ρυθμίσεις ποσότητας ουσιών εμβολιασμού ενσίρωσης βοηθούν στη βελτιστοποίηση της ζύμωσης.

Εκτός από την ξηρά ουσία, παρέχει υψηλής ακριβείας, πραγμαιτικού χρόνου τιμές σε ακατέργαστες ίνες, NDF, ADF, σάκχαρα και ακατέργαστη στάχτη. Δίνει λοιπόν την δυνατότητα τιμολόγησης ή αγοράς της θερισμένης σοδειάς με βάση την ποιότητα και όχι την ποσότητα.

Μέχρι τώρα, η φυσική διακύμανση και η ταχεία κατακάθιση άφηνε στην τύχη την επιτυχία της οργανικής λίπανσης. Με την Ανάλυση Οργανικού Λιπάσματος της John Deere είναι δυνατή η ακριβής εφαρμογή N,P,K βάσει της επιθυμητής ποσότητας θρεπτικών ουσιών σε κιλά ανά εκτάριο και η χρήση χαρτών εφαρμογής.

Το HarvestLab 3000 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαστήριο σε εγκατάσταση αποθήκευσης ή σε γραφείο, παρέχοντας τιμές όλο το χρόνο. Συνδεδεμένο στην πρίζα ενός οχήματος δίνει πλήρη ελευθερία κινήσεων και παρέχει άμεση πληροφόρηση καθώς τα αποτελέσματα πραγματικού χρόνου βοηθούν στη διασφάλιση σωστής διαχείρισης αποθήκευσης, ακριβή δοσολογία ζωοτροφών, υγιή ζωντανά, υψηλότερες αποδόσεις σε μοσχαρίσιο κρέας, σε παραγωγή γάλακτος ή βιοαερίου και τελικά υψηλότερη αποδοτικότητα της επιχείρησης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία