BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Βραβείο καινοτομίας δίνουν οι Σκωτσέζοι στο άροτρο της Kverneland 2500 i-plough

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Royal Highland Show που διοργανώνεται στη Σκωτία απονεμήθηκαν σημαντικά βραβεία καινοτομίας στο τομέα των γεωργικών μηχανημάτων και της τεχολογίας που αυτά ενσωματώνουν.

singleusekvernmain_Main

44
0

Ένα χρυσό μετάλλιο, έξι ασημένια αλλά και τέσσερις επαίνους απένειμε η αγροτική κοινότητα της Σκωτίας ( RHASS στους συμμετέχοντες της φαντασμαγορικής εκδήλωσης που διεξήχθη 20 με 23 Ιουνίου στη Σκωτία.   Το φετινό χρυσό μετάλλιο έλαβε το άροτρο 2500 i-plough της Kverneland για τα συστήματα IsoBus που ενσωματώνει με την εταιρεία να μη σταματά να τ εξελίσσει.  

Το ασημένιο μετάλλιο έλαβε το τρακτέρ Case Maxxum 145 Multicontroller που είναι εξοπλισμένο με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων ActiveDrive 8 που προσφέρει συνολικά 24/24 ταχύτητες. Βραβεύτηκε όμως και το ATV της Can-Am, καρδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο για το πρωτοποριακό σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών που φέρει το νέο της παντός εδάφους μοντέλο. Σημαντική καινοτομία αποτελεί και το σύστημα καθαρισμού αγελάδων DipFast αναπτυγμένο από την εταιρεία Oran Oak Engineering που εδρεύει στη βόρεια Ιρλανδία.

Ο ρυμουλκούμενος θάλαμος εξασφαλίζει ότι το ζώο καθαρίζεται εν κινήσει, χωρίς ο χειριστής να έρχεται σε επαφή μαζί του αλλά και με τα χημικά, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και αφήνοντας το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο απέσπασε η εταιρεία Easyfix από την Ιρλανδία για το σύστημα ταΐσματος των αγελάδων. Με σκοπό την ευημερία και την αποδοτικότητα της κτηνοτροφικής μονάδας, το σύστημα διαθέτει έναν σχεδιασμό που επιτρέπει τη μέγιστη πρόσληψη τροφής από τις αγελάδες και την έυκολη πρόσβαση σε αυτές από τους κτηνοτρόφους.

Το Arrowquip Q-Catch κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο καθώς, όπως ισχυρίζεται η σκωτσέζικη εταιρεία Penderfeed Livestock Equipment, η σύγχρονη κατασκευή πατώματος για τα βοοειδή είναι η πιο «αθόρυβη» και εξασφαλίζει στιβαρότητα και αντοχή για τα ζώα. Σειρά είχαν οι έπαινοι στη Σκωτία με την εταιρεία Hampton Steel να τιμάται για τον μεταλλικό στύλο Versalok και σύστημα περίφραξης. Το Versalok παρέχει μια μακροχρόνια καια σφαλή λύση για κτηνοτρόφους που θέλουν να αντικαταστήσουν τους ξύλινου στύλους με μια ευέλικτη και εναλλακτική λύση ξύλινης κατασκευής.

Η εταιρεία PEL Waste Reduction Equipment από την Ιρλανδία προσπαθεί να μειώσει στο ελάχιστο κάθε είδους απόβλητα στο χωράφι με τις αποθηκευτικές τεχνικές που φέρουν τα τυλιχτικά συστήματά τους. Καταφέρνει με αυτό το τρόπο να μειώνει τον όγκο των αποβλήτων κατά 80%, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος μεταφοράς και τον χώρο αποθήκευσης που απαιτείται.

Η κατασκευάστρια Ferris Industries από τη Νέα Υόρκη με το χορτοκοπτικό Ferris ISX 800 στη Σκωτία λαμβάνοντας έπαινο για την καινοτομία των διπλών ψαλιδιών που φέρουν οι αναρτήσεις του ISX 800. Το χορτοκοπτικό χρησιμοποιεί τέσσερις ράβδους ελέγχου στους μπροστινούς τροχούς εξασφαλίζοντας ομαλότερη και πιο άνετη κίνηση κατά την εργασία, ακριβέστερο «πάτημα» στο έδαφος και βελτιωμένο κόψιμο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία