BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το πρώτο της αυτόνομο ψεκαστικό μηχάνημα δοκιμάζει η Horsch

Με τις πληροφορίες να φθάνουν με το σταγονόμετρο, η Ηοrsch δοκιμάζει αυτή την περίοδο τα πρωτότυπα αυτοκινούμενα και αυτόνομα ψεκαστικά της τα οποία πιθανώς θα διαθέτουν πλάτος εργασίας που θα φτάνει ακόμη και τα 36 μέτρα.

csm-leeb-pt-330-01-c406d282d2

Βασίλης Σοφός

224
0

Ένα αυτοκινούμενο ψεκαστικό που θα μπορεί να κινηθεί και να εργαστεί εντός της καλλιέργεια χωρίς οδηγό φαίνεται ότι έχει στα σχέδια της η Horsch με τις διάφορες πηγές να λένε πως ασχολείται με το συγκεκριμένο πρότζεκτ από το 2017.

Ωστόσο μία από τις προκλήσεις που σίγουρα έχει να αντιμετωπίσει η κατασκευάστρια-και όλες οι κατασκευάστριες εταιρείες που εξελίσσουν αυτόνομα αγροτικά μηχανήματα- είναι σίγουρα οι κανονισμοί που ισχύουν από χώρα σε χώρα αναφορικά με τα αυτόνομα οχήματα. Άλλο ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα αποτελεί βέβαια και η μεταφορά του αυτόνομου ψεκαστικού από χωράφι σε χωράφι.


Η εταιρεία ενδεχομένως χρησιμοποιεί ένα πρωτότυπο όχημα που κουβαλάει δεξαμενή για να ανεφοδιάζει αυτόνομο ψεκαστικό ώστε εκείνο να μην σταματάει να εργάζεται αλλά και να μην χρειάζεται ανθρώπινη επέμβαση.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Profi.uk το Shuttle, το φορτηγό όχημα που μεταφέρει πιθανώς δεξαμενές ανεφοδιασμό του πρωτότυπου αυτόνομου ψεκαστικού, εθεάθη πρόσφατα στα κεντρικά της Horsch, στην πόλη Schwandorf της Γερμανίας.

Όμως από πίσω ρυμουλκούσε και μια πλατφόρμα φόρτωσης η οποία φαίνεται ιδανική για την μεταφορά του ίδιου του αυτόνομου αυτοκινούμενου ψεκαστικού. Το πρότζεκτ συνεχίζεται και αναμένουμε τις εξελίξεις αλλά και το λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου της Horsch που ψεκάζει χωρίς οδηγό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία