BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Taranis και BASF συνεργάζονται δίνοντας λύσεις στην έγκαιρη ανίχνευση των απειλών στις καλλιέργειες

Η βριαζιλιάνικη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην γεωργία ακριβείας φιλοδοξεί να παράσχει αρχικά στους παραγωγούς της Βραζιλίας -και ύστερα και σε άλλες χώρες- λύσεις παρακολούθησης των καλλιεργειών με τη βοήθεια της BASF και της τεχνογνωσίας της στα προϊόντα προστασίας έναντι των απειλών των φυτών.

Taranis

Βασίλης Σοφός

12
0

Μέρος της παλέτας σύγχρονων μεθόδων ανίχνευσης ζιζανίων και παρακολούθησης των καλλιεργειών της Taranis θα αποτελεί η BASF μετά την ανακοίνωση των δύο εταιρειών για συνεργασία με σκοπό την παροχή ακόμη πιο ολοκληρωμένων λύσεων στους παραγωγούς. Η Taranis διαθέτει μια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες μέσω του «machine learning». Σε συνδυασμό με υψηλής ταχύτητας drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) αλλά και επανδρωμένα αεροπλάνα καταφέρει να παρέχει στους παραγωγούς δεδομένα σχετικά με την εμφάνιση των σπόρων, τα ζιζάνια, τις ζημιές που προκαλούν τα έντομα, τη διατροφική ανεπάρκεια και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες πρόληψης αλλά και έγκαιρης φροντίδας των καλλιεργειών.

Όπως αναφέρει η εταιρεία Taranis αυτά τα δεδομένα που συλλέγονται επιτρέπουν στους αγρότες να προβλέπουν και να αποτρέπουν τις κάθε είδους απειλές στις καλλιέργειες σε πάνω από 20 εκατομμύρια στρέμματα, χρησιμοποιώντας μοντέλα πρόβλεψης και τεχνικές συστάσεις για τη βελτίωση των αποδόσεων.

Η συνεργασία σηματοδοτεί μάλιστα και την επέκταση των δραστηριοτήτων της Taranis στην αγορά της Βραζιλίας με την εταιρεία να λέει ότι αργότερα θα επικεντρωθεί και σε άλλες χώρες. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη BASF, έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες στον τομέα των σπόρων και των χημικών προϊόντων στον κόσμο συνδυάζοντας τις υψηλής ποιότητας πληροφορίες για κάθε καλλιέργεια ανά εποχή με πολύτιμα ιστορικά δεδομένα ώστε οι αγρότες να μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη των καλλιεργειών κάθε χρόνο ώστε στο τέλος να μάθουν τις καλύτερες μεθόδους για την αύξηση της παραγωγικότητας», αναφέρει ο  Ofir Schlam, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Taranis.

Ό ίδιος αναφέρει πως με τις τεχνολογίες της Taranis οι αγρότες θα είναι σε θέση να εκτελούν προληπτικές ενέργειες ενάντια στις ασθένειες, τα παράσιτα και τα ζιζάνια εντός της καλλιέργειας, αυξάνοντας έτσι την απόδοσή της και μειώνοντας το κόστος. Μετά τη δοκιμαστική περίοδο Taranis και BASF άρχισαν εδώ και λίγο διάστημα να προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους στους αγρότες της Βραζιλίας εστιάζοντας σε καλλιέργειας μεγάλης κλίμακας όπως η σόγια, το καλαμπόκι, το ζαχαροκάλαμο και το βαμβάκι. Αξιοποιώντας τους τομείς στους οποίους αφοσιώνεται η BASF οι παραγωγοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Taranis.

Βιώσιμη γεωργία και νεοφυείς επιχειρήσεις

Ο Almir Araújo, επικεφαλής του Τμήματος Ψηφιακής Γεωργίας της BASF στη Λατινική Αμερική είπε: «Για να προωθήσουμε τη βιώσιμη γεωργία επενδύουμε σε νέα ψηφιακά εργαλεία που συνδέουν την καινοτόμο σκέψη με συγκεκριμένες λύσεις συμβάλλοντας στη διατήρηρη των καλλιεργειών για τις επόμενες γενιές». Στο πλαίσιο το προγράμματος AgroStart η BASF έχει προσεγγίσει πάνω από 400 νεοφυείς επιχειρήσεις από το 2016 αναζητώντας λύσεις που διαμορφώθηκαν από κοινού για τη στήριξη των γεωργών στη λήψη αποφάσεων με τον Almir Araújo να μεταφέρει τον ενθουσιασμό της εταιρείας για την ενσωμάτωση των υπηρεσιών της Taranis στις ψηφιακές λύσεις στη γεωργία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία