BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τεχνολογίες άνεσης εντός και εκτός πεδίου φέρει η νέα σπαρτική DG II της Kverneland

Διαθέσιμη σε πλάτη εργασίας των 9 και 12 μέτρων, η νέα DG II χρησιμοποιεί τα μαχαίρια διπλού δίσκου της Kverneland και διαθέτει μια σειρά από βελτιώσεις στο τομέα της άνεσης και της λειτουργικότητας.

KV_DG_II_0001_productslider

Βασίλης Σοφός

43
0

Μεγαλύτερη άνεση εντός και εκτός πεδίου αλλά και υψηλότερη χωρητικότητα φέρνει με τα νέα της χαρακτηριστικά η συρόμενη πνευματική σπαρτική DG II που εισάγει η Kverneland στην γκάμα της. Παράλληλα η εταιρεία πρόσεξε πολύ τις λεπτομέρειες κάνοντας αξιοσημείωτες βελτιώσεις προσφέροντας ένα πολύ ανταγωνιστικό πακέτο στην κατηγορία. Αρχικά η DG II έρχεται με 72 μαχαίρια στην έκδοση των 9 μέτρων και με 96 μαχαίρια στην έκδοση πλάτους εργασίας των 12 μέτρων. Οι αποστάσεις μεταξύ των σειρών για αμφότερες τις εκδόσεις είναι 12,5 εκατοστά.

Σημαντική αναβάθμιση έχει γίνει και στον τρόπο αναδίπλωσης του μηχανήματος για μεταφορά. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι διπλές μονάδες μέτρησης απλοποιήθηκαν και οι υδραυλικές πτυσσόμενες κεφαλές διανομής σπόρων αναδιπλώνονται πλέον δίνοντας επιπλέον άνεση. «Ο εγκάρσιον άξονας της νέας DG II είναι πλέον στους χαμηλότερους βραχίονες του τρακτέρ με τον χειριστή να επωφελείται από ένα υδραυλικό σύστημα μεταφοράς βάρους το οποίο μαζεύεται αυτόματα κάτω από τους βραχίονες σύνδεσης ενώ η σπαρτική διπλώνεται και ξεδιπλώνεται», εξηγεί ο διευθυντής προϊόντων της Kverneland Graham Owen.


Η DG II αναδιπλώνεται τώρα έχοντας 3 μέτρα πλάτος και 4 μέτρα συνολικό ύψος, διατηρώντας πολύ καλή ισορροπία και προσφέροντας στον χειριστή του τρακτέρ μεγαλύτερη ευελιξία ακόμη και στα 40 χλμ/ώρα με τα οποία μπορεί να κινηθεί το μηχάνημα. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο σύστημα επιτρέπει μάλιστα την έλξη του μηχανήματος και από μικρότερα τρακτέρ των 200-250 ίππων. Νέα είναι και η γραμμή εργαλείων στη σπαρτική DG II την οποία η Kverneland ονόμασε Active-on. Όπως λέει η εταιρεία, το μηχάνημα διατηρεί και εξισορροπεί την πίεση που ασκείται τόσο πλευρικά όσο και κατά μήκος, σε όλο το πλάτος εργασίας της μπάρας των μαχαιριών, με αποτέλεσμα το βάθος της τοποθέτησης των σπόρων να γίνεται με ακρίβεια και η μέγιστη πίεση των μαχαιριών να φτάνει τα 80 κιλά.

Η σπαρτική είναι εφοδιασμένη με σύστημα ISOBUS και διαθέτει διπλές ηλεκτρικές μονάδες δοσομέτρησης σπόρων (ELDOS) για να τροφοδοτούν τα δύο ξεχωριστά μέρη της σπαρτικής από τις χοάνες σπόρων συνολικής χωρητικότηας 6000 λίτρων. Ο ρυθμός σποράς κυμαίνεται από 2 έως 320 κιλά/στρέμμα με την νέα DG II να περιλαμβάνει έλεγχο μεταβλητής σποράς.

Οι διπλές κεφαλές διανομής που παρέχονται στα μαχαίρια μπορούν να εξοπλιστούν με σύστημα παρακολούθησης της ροής των σπόρων για να αποτρέπουν το μπλοκάρισμα, προειδοιώντας τον χειριστή και απλοποιώντας συνεπώς την χρήση της σπαρτικής. «Με το ενσωματωμένο ISOBUS η σπαρτική DG II προσφέρει ολοκληρωμένη διαχείριση του κεφαλαριού για όλες τις υδραυλικές λειτουργίες της, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους ελέγχου των μαχαιριών, της ταχύτητας του ανεμιστήρα, του δείκτη περιστροφής, των εξαλείψεων της τροχιάς και του διπλώματος», αναφέρει ο διευθυντής προϊόντων της Kverneland.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει μια υδραυλική προσαρμοζόμενη επέκταση για τη διαχείριση των πετρών και μια σβάρνα με δόντια 12 χιλιοστών αντί για την στάνταρντ σβάρνα S-tine. Να σημειώσουμε ότι ο φωτισμός Led, το σύστημα εξάλειψης της τροχιάς, το σύστημα παρακολούθησης της ροής των σπόρων και οι δείκτες περιγράμματος είναι εξοπλισμός που ανήκει και αυτός στην προαιρετική λίστα των επιλογών διαμόρφωσης της σπαρτικής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία