BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Οι οθόνες της Ag Leader κάνουν «παιχνίδι» την εκφόρτωση εν κινήσει

Το σύστημα CartACE της AgLeader συνδέει τον κάδο σιτηρών με την θεριζοαλωνιστική, δίνοντας τη δυνατότητα στον χειριστή του κάδου να γνωρίζει πότε και που πρέπει να γίνει η εκφόρτωση αλλά και ποια γραμμή πρέπει να ακολουθηθεί εντός του πεδίου.

John-Deere-Machine-Sync-1024x581

23
0

Απλοποίηση της απαιτητικής και εξειδικευμένης δουλειάς του χειριστή του κάδου σιτηρών κατά την φόρτωση εν κινήσει υπόσχεται ο νέος εξοπλισμός CartACE που λάνσαρε η AgLeader. Το σύστημα CartACE, αποτελούμενο από δύο οθόνες και ένα λογισμικό, συνδέει τον κάδο με την θεριζοαλωνιστική μηχανή και δημιουργεί έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του συστήματος αυτόματης καθοδήγησης της θεριζοαλωνιστικής και του συστήματος αυτόματης οδήγησης του τρακτέρ που έλκει τον κάδο.

Σύμφωνα με την AgLeader το σύστημα απλοποιεί την δουλειά του χειριστή του κάδου σιτηρών όταν εκείνος φορτώνει εν κινήσει συνδυαστικά με την θεριζοαλωβιστική.

Προβάλλοντας έναν χάρτη προόδου και θέσης της θεριζοαλωνιστικής, οι οθόνες InCommand βοηθούν τον χειριστή να γνωρίζει πού και πότε πρέπει να γίνει η φόρτωση και η εκφόρτωση αλλά και ποια γραμμή πεδίου πρέπει να ακολουθηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, η οθόνη InCommand που βρίσκεται στον κάδο των σιτηρών δημιουργεί αυτόματα μια γραμμή καθοδήγησης παράλληλα με την θέση της θεριζοαλωνιστικής, με τον χειριστή του τρακτέρ να χρειάζεται να πατήσει μόνο ένα κουμπί για την ενεργοποίηση του συστήματος αυτόματης διεύθυνσης του τρακτέρ.

Λειτουργώντας ως «χέρι βοηθείας» το σύστημα CartACE δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα στον χειριστή να εστιάσει την προσοχή του στην εκφόρτωση εν κινήσει. «Γνωρίζουμε ότι ο ρόλος του χειριστή του κάδου σιτηρών είναι δύσκολος και απαιτητικός.


Η οθόνη InCommand προβάλλει σε πραγματικό χρόνο χάρτες καθοδήγησης  ενώ ο χειριστής χρειάζεται να πατήσει μόνο ένα κουμπί για την ενεργοποίηση του αυτόματου συστήματος διεύθυνσης του τρακτέρ.

Το ίδιο δύσκολο είναι να βρεθεί και ο κατάλληλος άνθρωπος που να έχει την δέουσα εμπειρία», εξηγεί ο Joe Holoubek, διευθυντής προϊόντος της AgLeader. Ο ίδιος λέει πως τον συγκεκριμένο ρόλο μπορούν με λιγότερη εμπειρία να καλύψουν και άλλοι άνθρωποι του χώρου αν επωφεληθούν από το σύστημα CartACE.

«Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τον μέσο οδηγό οχημάτων σε έναν εξειδικευμένο χειριστή καλαθιού σιτηρών παρέχοντάς του τα σωστά εργαλεία και την κατάλληλη βοήθεια κατά τις εργασίες που ενέχουν πολλές πιθανότητες λάθους και υψηλά επίπεδα στρες», ανέφερε για το προϊόν ο Joe Holoubek.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία