Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τη νέα μονάδα ανάπτυξης τεχνολογικών λύσεων εγκαινίασε η John Deere στην Αϊόβα

Η νέα μονάδα βρίσκεται πολύ κοντά στις άλλες εγκαταστάσεις και κέντρα δοκιμών των μηχανημάτων της John Deere, πράγμα που επιτρέπει στους μηχανικούς να «δοκιμάσουν επιτόπου ό,τι σχεδιάζουν στα γραφεία τους».

Deere_isg

Βασίλης Σοφός

110
0

Μέσα σε μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση με εμβαδόν 12.500 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της Αϊόβα των ΗΠΑ θα αναπτύσσονται και θα δοκιμάζονται όλες οι τεχνολογικές λύσεις γεωργίας ακριβείας που θα φέρουν πολλά από τα γεωργικά μηχανήματα της John Deere.

Εξοπλισμός και υπηρεσίες του κολοσσού του γεωργικού κλάδου θα μελετώνται στο νέο φουτουριστικού χαρακτήρα κτίριο, με τους εργαζόμενους να δουλεύουν επάνω στην εκμάθηση μηχανών (Machine Learning), τη συνδεσιμότητα, και τη ρομποτική, τεχνολογίες που θα ενσωματώνονται στα γεωργικά μηχανήματα. Η John Deere λέει πως, αν και το συγκεκριμένο κτίριο είναι νέο, η αφοσίωση από τους μηχανικούς στην ανάπτυξη λύσεων βασισμένων στους παραπάνω κλάδους συμβαίνει εδώ και 25 χρόνια.

«Με την τοποθεσία της μονάδας ανάπτυξης έξυπνων λύσεων να βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο χωράφι, εκεί όπου λειτουργούν τα γεωργικά μηχανήματα της John Deere, είμαστε κοντά στις γεωργικές προκλήσεις και δουλεύουμε ενεργά για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας», ανέφερε ο John Stone, αντιπρόεδρος του κλάδου έξυπνων λύσεων (John Deere Intelligent Solutions Group) της John Deere.


Οι τοίχοι του κτιρίου είναι φτιαγμένοι από ανακυκλώσιμα υλικά με τον αντιπρόεδρο του τμήματος τεχνολογικών λύσεων της John Deere να τονίζει ότι αυτή η ιδέα θα τους βοηθήσει στο μέλλον να αναδιαμορφώσουν τον χώρο πολύ πιο εύκολα, αφού λίγα μέρη είναι φτιαγμένα από υλικά όπως ατσάλι ή μπετόν.

Ο ίδιος μάλιστα λέει πως η νέα μονάδα δίνει έμφαση στο ρόλο που διαδραματίζει η εταιρεία ως ηγέτης στην τεχνολογία του συγκεκριμένου κλάδου. Η John Deere εργάστηκε εντατικά για να δημιουργήσει έναν χώρο συνεργατικού και ανοικτού χαρακτήρα για τους υπαλλήλους, των οποίων τα γραφεία δε θα είναι κλειστά αλλά θα έχουν ελέυθερη πρόσβαση. Σύμφωνα με τον John Stone, πρόκειται για μια αρχιτεκτονική πολύ αποδοτική αλλά και αρκετά «οικολογική».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι τοίχοι των αιθουσών συνεδρίασης οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένα ρούχα τζιν με σκοπό να μειωθούν τα απόβλητα που πηγαίνουν σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμάτων. Έτσι σε περίπτωση που οι ανάγκες αλλάξουν και το κτίριο χρήζει αλλαγών οι τοίχοι μπορούν να αναδιαμορφωθούν, δημιουργώντας έναν νέο χώρο εργασίας.

Έξω από το κτίριο οι σπόροι σόγιας, καλαμποκιού, βαμβακιού, βρώμης και ηλίανθου που φυτεύτηκαν πριν την εγκαινίαση της νέας εγκατάστασης εντάσσονται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας που η John Deere ονομάζει Front 40 Farm. Ουσιαστικά αυτή η ιδέα δίνει στους εργαζόμενους, που δεν έχουν μεγαλώσει δίπλα σε αγροκτήματα, μια εικόνα του κύκλου ζωής των καλλιεργειών και κατ'επέκταση συμβάλλει στο να δουν το τελικό προϊόν, αυτό που στην ουσία οι πελάτες της εταιρείας παράγουν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία