BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με καλύτερο κέντρο βάρους και βελτιωμένη αναδίπλωση ήρθαν τα νέα χορτοκοπτικά Novadisc της Pöttinger

Η Pöttinger τελειοποίησε τα χορτοκοπτικά της μηχανήματα Novadisc δίνοντας αυτή τη φορά έμφαση στην ευελιξία εντός και εκτός πεδίου, με στάνταρντ αλλά και προαιρετικό εξοπλισμό προσανατολισμένο στην ευκολία χρήσης.

8__pottinger_novadisc_3

Βασίλης Σοφός

98
0

Αναδίπλωση 102 μοιρών για καλύτερο κέντρο βάρους και ανάλογη βελτίωση της ορατότητας του χειριστή του τρακτέρ είναι το κύριο πλεονέκτημα που φέρουν τα νέα πλαϊνής και οπίσθιας τοποθέτησης χορτοκοπτικά Novadisc της Pöttinger. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, ο συμπαγής σχεδιασμός τους προσφέρει ακόμη καλύτερη ορατότητα και από τους δύο καθρέπτες του τρακτέρ. Εντός του πεδίο το χορτοκοπτικό έχει ένα ευρύ τόξο κίνησης (+22 μοίρες/-30 μοίρες), χαρακτηριστικό που το καθιστά κατάλληλο για εργασία σε επικλινή ή ανώμαλα εδάφη.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, το σύστημα ανύψωσης διατηρήθηκε ως είχε, με το χορτοκοπτικό να χαμηλώνει έτσι ώστε το εξωτερικό άκρο της ράβδου κοπής να έρχεται πρώτο σε επαφή με το έδαφος. Από την άλλη μεριά, στη στροφή στο κεφαλάρι, το εσωτερικό μέρος ανυψώνεται πρώτο.


Ακόμη, στον στάντανρτ εξοπλισμό τα Novadisc διαθέτουν ένα σύστημα ασφαλείας το οποίο ενεργοποιείται όταν το μηχάνημα συναντήσει εμπόδιο, περιστρέφοντας τις ράβδους κοπής κατά 12 μοίρες για να προστατευτούν. Μετά την περιστροφή, αυτές γυρίζουν πάλι στη θέση τους.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένα υδραυλικό σύστημα πλευρικού διπλώματος για ακόμη πιο άνετη μεταφορά των Novadisc και ένα στάντ για κατακόρυφη τοποθέτηση. Τα πλάτη εργασίας των μηχανημάτων κυμαίνονται από 2,2 μέτρα έως και 3,46 μέτρα ανάλογα το μοντέλο ( Novadisc 222, 262, 302 και 352), με το μικρότερο μοντέλο να χρειάζεται τρακτέρ μόλις 40 ίππων για να εργαστεί απροβλημάτιστα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία