BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Arc GIS: Η πλατφόρμα που κάνει τον αγρότη μάνατζερ της εκμετάλλευσης

Η ESRI, πρωτοπόρος εταιρεία στα γεωγραφικά πληροφοριακά συστήματα, συνεργάζεται με την Arc GIS φέρνοντας τώρα τα αγρονομικά και επιχειρησιακά στοιχεία σε μία πλατφόρμα η οποία επιτρέπει στους παραγωγούς να βρουν λύσεις για κάθε είδος καλλιέργειας.

003_9_IMG_foto3

Βασίλης Σοφός

19
0

Επιχειρηματικό χαρακτήρα διαχείρισης και στον γεωργικό τομέα επιδιώκει να δώσει η πλατφόρμα της Arc Gis, προσφέροντας τώρα ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης της εκμετάλλευσης που θα βασίζεται σε γεωγραφικά δεδομένα. Η πλατφόρμα ενσωματώνει μια πληθώρα λειτουργιών, δίνοντας λύσεις σωστής «επιχειρηματικής» διαχείρισης σύμφωνα με τις εδαφικές, φυτικές και κλιματικές συνθήκες. Η πλατφόρμα αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Arc Gis με την Esri, την έκτη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού και πρωτοπόρο στο τομέα των γεωγραφικών πληροφοριακών συστημάτων.

Η ESRI από τη δική της πλευρά βοηθά την Arc Gis παρέχοντάς της ολοκληρωμένα δεδομένα μέσω εικόνων, χαρτών και αισθητήρων, τα οποία είναι συγκεντρωμένα σε μια ενιαία πλατφόρμα. Ιδρυμένη το 1969, η ESRI χρησιμοποιεί μια πληθώρα δεδομένων, συστήματα προγνωστικής ανάλυσης, τεχνολογίες εκμάθησης μηχανών (Machine Learning) και συσκευές διασύνδεσης βοηθώντας δραστικά στην στρατηγική λήψη αποφάσεων, τον έλεγχο, την παραγωγικότητα και την μείωση του κόστους ενός έργου.

Σύμφωνα με τον Marlon Suenari, ειδικό της ESRI στον κλάδο της γεωργίας, τα βασικά πλεονέκτηματα της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι το ολιστικό σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζεται, βασισμένο σε έναν μεγάλο αριθμό μεταβλητών αλλά και η συμβατότητά της με άλλα λογισμικά και συσκευές, όπως είναι οι δορυφόροι, οι αισθητήρες, τα drones, τα λέιζερ, τα σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα κ.α.


«Ο αγρότης γίνεται μάνατζερ και δεν είναι μόνο καλλιεργητής. Θα αρχίσει να εκμεταλλεύεται το αγρόκτημα του ως επιχείρηση, κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι ήξερε μέχρι τώρα», λέει ο Marlon Suenari, ειδικός του κλάδου της γεωργίας στην εταιρεία ESRI.

Από τη δικής της πλευρά η Arc Gis χτίζει ένα πλήρες ιστορικό των καλλιεργειών, τόσο για την σωστή πρόβλεψη όσο και για τον προσδιορισμό σε πραγματικό χρόνο των προβλημάτων των καλλιεργειών. «Με αυτό το τρόπο ο παραγωγός γνωρίζειο ακριβώς τι πρέπει να κάνει και πότε πρέπει να το κάνει ώστε να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του», λέει ο Suenari. Η έκδοση 10.7 της πλατφόρμας της Arc Gis κυκλοφόρησε φέτος και παρέχει υποστήριξη αναφορικά με τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων και των καλλιεργειών.

Βοηθά τον παραγωγό να ελέγξει με μεγαλύτερη επιτυχία την συγκομιδή του, να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της καλλιέργειας, να διαχειριστεί τον στόλο των μηχανημάτων του και να κάνει ανάλυση των αποδόσεων. Ουσιαστικά, η πλατφόρμα είναι σε θέση να παρέχει συνεχή βοήθεια στον παραγωγό και στον αγρόκτημα, σε οποιαδήποτε φάση και αν βρίσκεται αυτό. Με τη βοήθεια, για παράδειγμα, των καταγραφών του ιστορικού ενός αγροκτήματος, ο υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων γνωρίζει ποια είναι η καλύτερη στιγμή για συγκομιδή και πόσες εισροές (φυτοπροστατευτικά προϊόντα) χρειάζεται.

Επίσης μπορεί να δει ποιες περιοχές έχουν καλύτερα αποτελέσματα, ακόμη και ποιες από αυτές φέρουν νομικές απαιτήσεις. «Ο αγρότης γίνεται μάνατζερ και όχι καλλιεργητής. Θα αρχίσει να διαχειρίζεται τις εκμεταλλεύσεις του ως μια επιχείρηση πλέον, κάτι τελείως διαφορετικό από αυτά που ήξερε δηλαδή», τονίζει ο Suenari. Επιπλέον, με την επιτήρηση των καλλιεργειών του σε πραγματικό χρόνο, ο παραγωγός είναι σε θέση να παρακολουθεί την ανάπτυξη αυτών και να προγαμματίζει με ακρίβεια θέματα μεταφοράς και εφοδιασμού, ώστε να αυξήσει την παραγωγικότητά του και να μειώσει τα λειτουργικά κόστη.

Πρακτικά δηλαδή, αν ο παραγωγός γνωρίζει πότε και πού να ποτίσει, ξέρει ανά πάσα στιγμή την απαιτούμενη ποσότητα χημικών, μπορεί να διαχειριστεί την σπορά και να χρησιμοποιήσει κατάλληλα τα μηχανήματά του αλλά και το προσωπικό του. «Έτσι η απόδοση αυξάνεται» σημειώνει ο Suenari. Προσαρμοσμένες λύσεις για τους πελάτες Η Arc Gis είναι σε θέση να δημιουργήσει προσαρμοσμένες λύσεις μέσω του λογισμικού της. Κάθε εβδομάδα προσθέτει 150 εκατομμύρια χάρτες στη βάση δεδομένων της λόγω του αυξανόμενου αριθμού χρηστών σε όλο τον πλανήτη και με δεδομένο αυτό κάθε μέρα εξελίσσεται και προσαρμόζεται, μαζί με αυτήν και το λογισμικό της.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία