Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ο αυτόματος έλεγχος ύψους της μπούμας AutoBoom XRT στα ψεκαστικά Patriot και Trident της Case

Η εταιρεία εξοπλίζει τα ψεκαστικά της με τρια ραντάρ και σύστημα επιτήρησης του πλαισίου για διατήρηση του ύψους της μπούμας από το έδαφος.

Patriot_Sprayer_0338_08-23-16_3

Βασίλης Σοφός

100
0

Τη τελευταία τεχνολογία AutoBoom XRT για τον έλεγχο της μπούμας στα αυτοκινούμενα ψεκαστικά της Patriot και Trident ενσωματώνει πλέον η Case IH. Η επόμενη γενιά του AutoBoom XRT ρυθμίζει αυτόματα τους βραχίονες (μπούμα) του αυτοκινούμενου ψεκαστικού με τη βοήθεια ενός συστήματος επιτήρησης του πλαισίου και διαφόρων αισθητήρων. Τα δύο αυτά συστήματα λειτουργούν συνδυαστικά και επιτηρούν συνεχώς τις αλλαγές του εδάφους.

Οι αισθητήρες μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να εντοπίζουν στοιχεία του εδάφους και πυκνές φυλλωσιές στις καλλιέργειες, προσπαθώντας συνεχώς να διατηρούν μια επίπεδη επιφάνεια ψεκασμού, μεγιστοποιώντας μάλιστα τη διάρκεια ζωής της μπούμας. «Όταν μιλάμε για ψεκασμό ακριβείας και υψηλής απόδοσης, εννοούμε φυσικά πως η μπούμα πρέπει να είναι σταθερή, έχοντας αντίστοιχα σταθερό ύψος πάνω από το έδαφος», αναφέρει ο Mark Burns, διευθυντής μάρκετινγκ του αγροτικού εξοπλισμού της Case IH.


Αισθητήρες κατά μήκος της μπούμας και ένα σύστημα επιτήρησης του πλαισίου διατηρούν το ύψος από το έδαφος σταθερό.

Σύμφωνα με την Case IH, το σύστημα AutoBoom XRT για τον αυτόματο έλεγχου του ύψους της μπούμας έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθάσ τους χειριστές των αυτοκινούμενων ψεκαστικών να καλύπτουν αποτελεσματικά περισσότερα στρέμματα ανά διαδρομή και να κάνουν εφαρμογές ακριβείας σε κάθε χιλιοστό του εδάφους.

Όσο μεγαλύτερη είναι η μπούμα τόσο πιο δύσκολη είναι η εφαρμογή, γιαυτό και η εταιρεία αναφέρει πως το AutoBoom XRT κρίνεται ιδανικό για παραγωγούς που χρησιμοποιούν μεγάλες μπούμες στην εκμετάλλευσή τους. Η βασική έκδοση του συστήματος AutoBoom XRT διαθέτει τρεις αισθητήρες τοποθετημένους κατά μήκος της μπούμας, με την εταιρεία να λέει ότι υπάρχει η επιλογή τοποθέτησης μέχρι και 7 αισθητήρων για επιτήρηση περισσότερων σημείων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία