Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αυτόνομο αμπελουργικό Lindner εργάζεται με τη βοήθεια σαρωτή λέιζερ

Ο εξοπλισμός στον μπροστινό σύνδεσμο χρησιμοποιεί σαρωτή 2 διαστάσεων και εντοπίζει κλήματα ή δέντρα και τον τρόπο με τον οποίο αυτά είναι διατεταγμένα.

lindner_pas2_-_800x0_2

Βασίλης Σοφός

638
0

Η αυστρισκή εταιρεία Peschak Autonome Systeme (PAS) έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο σύστημα διεύθυνσης το οποίο οδηγεί συμπαγή τρακτέρ μέσα από σειρές αμπελιών και δενδρώνων με τη βοήθεια ενός σαρωτή λέιζερ που βρίσκεται στο μπροστινό σύνδεσμο.

Δουλέυοντας σε συνεργασία με την αυστριακή κατασκευάστρια τρακτέρ Lindner, η τεχνολογική start-up πλέον διαθέτει μια γραμμή πλήρως παραγωγής στο χωράφι. «Ένας καλός παραγωγός σταφυλιών κάνει ορισμένες δουλειές, όπως η φυτοπροστασία, το βράδυ, γιατί τότε οι χειρότεροι εχθροί είναι ενεργοί και τα οφέλιμα έντομα δεν δραστηριοποιούνται», εξηγεί ο Klaus Klein στο Profi, γενικός διευθυντής του οινοποιείου Weingut Schloss Fels.

«Ωστόσο, πρέπει να ακολουθούμε αυστηρούς κανόνες εκείνη την ώρα, οπότε οποιαδήποτε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη», εξηγεί. Έτσι, το όνειρο του να χρησιμοποιεί αυτόνομα τρακτέρ για καλύτερη φυτοπροστασία μπορεί να είναι ένα βήμα πιο κοντά με το σύστημα διεύθυνσης Trac Link Pilot Lazer. Ο εξοπλισμός αυτός χρησιμοποιεί σαρωτή 2 διαστάσεων και εντοπίζει κλήματα ή δέντρα και τον τρόπο με τον οποίο αυτά είναι διατεταγμένα.

Το 25Hz λέιζερ μετακινείται 25 φορές το δευτερόλεπτο, αλλάζοντας συνεχώς τη διεύθυνση της ακτίνας λέιζερ ώστε να σκανάρει το πλήρες πλατος εργασίας. Στη συνέχεια η συσκευή αυτή δίνει εντολή και στρίβει το τρακτέρ αυτόνομα μέσα στις γραμμές χωρίς τη βοήθεια GPS και χωρίς να χρειάζεται διαδρομή πρόβας πριν ξεκινήσει. Το σύστημα είναι πολύ αξιόπιστο και ο χειριστής χρειάζεται να παρέμβει μόνο στο τέλος της σειράς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία