BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η απομακρυσμένη παραγωγή λαχανικών θερμοκηπίου το όραμα ολλανδικού πανεπιστημίου

Στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού « International Autonomous Greenhouse Challenge» ομάδες από όλο τον κόσμο θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τη τεχνητή νοημοσύνη για την εξ αποστάσεως παραγωγή λαχανικών και την ελπίδα της μελλοντικής χρήσης αυτόνομων θερμοκηπίων.

002_223_IMG_Kopievan0008_20180814M-0005

Βασίλης Σοφός

60
0

Το Πανεπιστήμιο του Wageningen ( Wageningen University & Research-WUR) και η τεχνολογική εταιρεία Tencent θα διοργανώσουν το 2ο διαγωνισμό Διεθνούς Προκλήσεως για το Αυτόνομο Θερμοκήπιο (International Autonomous Greenhouse Challenge) εκεί όπου διεπιστημονικές ομάδες από όλο τον κόσμο θα χρησιμοποιήσουν τη τεχνητή νοημοσύνη ώστε να καταφέρουν να παράξουν εξ αποστάσεως λαχανικά θερμοκηπίου. Στόχος της όλης «πρόκλησης» είναι να διερευνηθεί πώς η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να παράγει λαχανικά πιο αποτελεσματικά.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποοιηθεί 12 και 13 Σεπτεμβρίου με 21 διεθνείς ομάδες να έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα, εκ των οποίων μόλις οι 5 θα βρεθούν στη λίστα εκείνων που θα πειραματιστούν με την ιδεά της παραγωγής λαχανικών θερμοκηπίου. Από το Δεκέμβριο του 2019 έως τα τέλη Μαΐου του 2020, οι 5 ομάδες που θα επιλεγούν θα λάβουν η καθεμιά από ένα τμήμα θερμοκηπίου στο χώρο έρευνας του Bleiswijk του τμήματος ερευνών του Πανεπιστημίου του Wageningen.

Οι ομάδες θα κληθούν να παράγουν την καλύτερη δυνατή καλλιέργεια που θα έχει την υψηλότερη δυνατή απόδοση με την ελάχιστη χρήση πόρων όπως η ενέργεια και το νερό αλλά και την ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση, αφού η τεχνητή νοημοσύνη θα παίξει το ρόλο του παραγωγού.

Περισσότετα θερμοκήπια, μεγαλύτερη παραγωγή τροφίμων

Σύμφωνα με το ολλανδικό Πανεπιστήμιο του Wageningen, στο μέλλον θα χρειάζονται περισσότετα θερμοκήπια για να παραχθούν τρόφιμα. Τα αυτόνομα θερμοκήπια σε συνάρτηση με τη ψηφιακή γεωργία μπορούν να βοηθήσουν περισσότερους ανθρώπους, αφού από εκείνα θα παράγονται τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες με στόχο να αυξηθεί η επισιτιστική ασφάλεια και να παράγονται περισσότερα λαχανικά με λιγότερους πόρους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία