BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το πρώτο αγρόκτημα ψηφιακής καινοτομίας «πίστα δοκιμών» νέων τεχνολογιών

Το αγγλικό Hartpury University βρίσκεται σε στάδιο μελέτης δημιουργίας του πρώτου αγροτικού πεδίου ψηφιακών καινοτομιών που θα λειτουργεί ως αρωγός στην επαφή των νέων με τις νέες τεχνολογίες αλλά και στις προσπάθειες των εταιρειών της αγροτεχνολογίας να εξελίσσουν σε σχεδόν πραγματικές συνθήκες τα προϊόντα τους.

shutterstock_1258961086

Βασίλης Σοφός

9
0

Ο πρώτος χώρος δοκιμών καινοτομιών της ψηφιακής γεωργίας ως «απάντηση» στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση νέων τεχνολογιών πρόκειται να δημιουργηθεί από το αγγλικό Πανεπιστήμιο Hartpury. Είναι αλήθεια πως η γεωργική βιομηχανία εξελίσσεται χωρίς προηγούμενο για να ανταποκριθεί στη ζήτηση τροφίμων του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού.

Σε αυτές τις πολύ γρήγορες μεταβολές η ανταπόκριση του πανεπιστημίου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις αγροτεχνολογίας αποκτά μεγαλύτερη ουσία με το δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης ενός κέντρου γεωργικής τεχνολογίας επένδυσης 2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του αυτο το φθινόπωρο. Βασικός στόχος, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, είναι να παρέχει στους αγρότες, τους σπουδαστές και τους οργανισμούς πρόσβαση στις τελευταίες τεχνολογίες του κλάδου της γεωργίας.


To νέο αγρόκτημα ψηφιακής καινοτομίας θα ανοίξει για μαθητές, σπουδαστές και επιχειρήσεις το φθινόπωρο.

Μάλιστα εκεί θα τεθούν και θεμέλια έμπνευσης και ανάπτυξης νέων προϊόντων, με την έγκριση του πανεπιστημίου. Ο Russell Marchant, αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Πανεπιστημίου Hartpury, δήλωσε: «Τα πλάνα μας αυτά υπογραμμίζουν την «κλίμακα» της δέσμευσής μας και τη φιλοδοξία μας να είμαστε ηγέτες στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ψηφιακής γεωργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και πέρα από αυτό. Στόχος μας είναι μέχρι το 2030 η φάρμα ψηφιακών καινοτομιών να έχει επεκταθεί και εξελιχθεί σε ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα που θα προσελκύει κορυφαίες εταιρείες γεωργικής τεχνολογίας και θα συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας στο Gloucestershire και το Ηνωμένο Βασίλειο».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία