BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τις θεριζοαλωνιστικές της μηχανές CX7 και CX8 αναβάθμισε η New Holland

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιλογή του νέου κλιμακωτού τυμπάνου βελτιώνει το αλώνισμα και αυξάνει την απόδοση κατά 10% στις εκδόσεις προδιαγραφών Stage V των νέων θεριζοαλωνιστικών CX7 και CX8.

img

Βασίλης Σοφός

25
0

Ομαλότερη ροή, χαμηλότερο θόρυβο μέσα στην καμπίνα και μειωμένα μπλοκαρίσματα υπόσχεται ότι φέρνει το νέο κυλινδρικό τύμπανο που τοποθέτησε η New Holland στις νέες της θεριζοαλωνιστικές μηχανές CX7 και CX8. Η κατασκευάστρια μιλά όμως και για σημαντικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό που φέρουν οι φρεσκαρισμένες μηχανές CX είναι το κιτ τυμπάνων χαμηλής ταχύτητας το οποίο επιτρέπει στο τύμπανο να κινείται με μειωμένη ταχύτητα με αποτέλεσμα να μειώνεται και ο αριθμός των σπασμένων κόκκων. Τ

α νέα μοντέλα έχουν δεχτεί αναβαθμίσεις και στην καμπίνα, αφού τώρα ο χειριστής έχει στη διάθεσή του ακόμη περισσότερες επιλογές ελέγχου του μηχανήματος, όπως είναι η διαχείριση του περιστροφικού διαχωριστή και το άνοιγμα της κοσκίνας. Από το κάθισμά του ο χειριστής μπορεί ακόμη να ελέγξει το σύστημα διανομής για τους διπλούς δίσκους και να μεταβεί από τη λειτουργία τεμαχισμού στη λειτουργία συλλογής.

Από αναβάθμιση πέρασε και το σύστημα AutoFloat III της New Holland, το οποίο διαθέτει τώρα έλεγχο ύψους κεφαλής με αισθητήρα πίεσης για αποδοτικότερη εργασία σε ανώμαλα εδάφη. Επίσης η New Holland εγκατέστησε και έναν αισθητήρα στην παγίδα ο οποίος ειδοποιεί όταν αυτή είναι ανοικτή. Τέλος, το δοχείο των κόκκων έγινε κίτρινο για να προσφέρει στον χειριστή καλύτερη ορατότητα μέσα από την καμπίνα αλλά και να δίνει τη δυνατότητα σε εκείνον να ελέγχει με μεγαλύτερη ευκολία την ποιότητα του κόκκου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία