BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα δορυφορικά δεδομένα φέρνουν τη βιωσιμότητα λένε οι φιναλίστ start-ups του Copernicus Masters

Οι τρεις start-ups επιχειρήσεις Audili, Auravant και Ceptu, διακρίνονται στο τελικό του διαγωνισμού BayWa Smart Farming Challenge, πείθοντας με τις καινοτομίες τους τον οργανισμό και τους χορηγούς.

003_958_IMG_PR_P_10219_Auravant

Βασίλης Σοφός

17
0

Είναι η δεύτερη χρονιά για το διαγωνισμό Smart Farming Challenge, μιας «πρόκλησης» για τις νεοφυείς επιχειρήσεις να επιδείξουν τις καινοτομίες τους σε ποικίλους κλάδους της γεωργίας. Αυτή τη φορά οι αξιολογητές ξεχώρισαν τρεις από τις 36 επιχειρήσεις που συμμετείχαν, στέλνοντάς τις στο τελικό. Σκοπός της εταιρείας BayWa είναι να εξελίξει περαιτέρω τις προσφερόμενες λύσεις στον τομέα της βιώσιμης γεωργίας, φέρνοντας τα δορυφορικά δεδομένα πιο κοντά στη γεωργία, αφού μία από τις καινοτόμες λύσεις που ζητά από τις νεοφυείς επιχειρήσεις ήταν η απομακρυσμένη ανάλυση δορυφορικών δεδομένων και η χρήση τους στο χωράφι.

Στο φετινό διαγωνισμό με τις συνολικά 36 ιδέες γύρω από την φιλική προς το περιβάλλον γεωργία βασισμένη στους δορυφόρους, τρεις από τις επιχειρήσεις-συμμετέχοντες είχαν την πιο «πειστική» καινοτομία, πηγαίνοντας αμέσως στο τελικό που θα διοργανωθεί το Δεκέμβριο.

Η εταιρεία Audili από την Αυστρία είναι μία από τους φιναλίστ που επελέγη από μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους της BayWa AG και των θυγατρικών της FarmFacts GmbH και Vista GmbH. Η νεοφυής εταιρεία διαγωνίζετα με μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί δορυφορικά δεδομένα για τον προσδιορισμό της περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά των αροτραίων καλλιεργειών και των βοσκότοπων. «Τα δείγματα από το έδαφος σστο πεδίο δεν είναι πλέον απαραίτητα», τονίζει η εταιρεία.

Η αργεντίνικη Auravant έχει αναπτύξει μια ψηφιακή πλατφόρμα που συνδυάζει τις πληροφορίες από το πεδίο, συμπεριλαμβανομένων και των δορυφορικών δεδομένων, κάνοντάς τα επεξεργάσιμα δεδομένα. Από την κυκλοφορία της στην αγορά πριν από ένα χρόνο, η πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε από τους αγρότες και τους παραγωγούς σε 26 χώρες για να επιτρέψει την πιο αποτελεσματική διαχείριση, να εξοικονομήσει χρόνο και να αυξήσει τις αποδόσεις στα χωράφια.

Ο τρίτος υποψήφιος του τελικό γύρου είναι η δανέζικη start-up Ceptu. Από το διάστημα, οι Δανοί είναι σε θέση να προσδιορίσουν τόσο τα όρια των αγρών όσο και τα καλλιεργούμενα είδη φρούτων, αμφότερα με απόλυτη ακρίβεια. Σύμφωνα με την Ceptu, οι παραγωγοί μπορούν να χρησιμοποιούν τους δορυφόρους όχι μόνο για την παρακολούθηση της ανάπτυξης των δικών τους καλλιεργειών, αλλά και για την πραγματοποίηση συγκρίσεων με άλλες καλλιέργειας εντός των εθνικών πλαισίων. Η συγκεκριμένη λύση επιτρέπει στους αγρότες να κάνουν σωστές εκτιμήσεις για την προσφορά και τη ζήτηση για διάφορα είδη φρούτων, όντας πρώιμο στάδιο, και σε παγκόσμιο επίπεδο να αξιολογούν τις εποχιακές τάσεις στην αγορά.

Η διοργάνωση BayWa Smart Farming Challenge  είναι μία από τις 8 που περιλαμβάνονται στον φετινό διαγωνισμό Copernicus Masters που διοργανώνει κάθε χρόνο το Κέντρο Εφαρμογών Oberpfaffenhofen (AZO) για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία