Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Την πλήρη γκάμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της αποκάλυψε η Ford στην έκθεση της Φρανκφούρτης

Η εταιρεία παρουσίασε στο κοινό μοντέλα, όπως το νέο Puma EcoBoost Hybrid, τα νέα Explorer και Tourneo Custom Plug-In Hybrid, καθώς και το νέο Kuga SUV – το πρώτο μοντέλο Ford που διατίθεται με ήπια υβριδικά, υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης.

2019_FORD_TOURNEO_CUSTOM_PHEV__01

Βασίλης Σοφός

45
0

Τη δεσμευσή της σε ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον επαναεπιβεβαίωσε πριν λίγες ημέρες η Ford στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η εταιρεία αποκάλυψε την πιο ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων του συγκεκριμένου είδους προβλέπεται να ξεπεράσουν στην Ευρώπη εκείνες των μοντέλων με συμβατικά συστήματα κίνησης (βενζίνης και diesel) μέχρι το τέλος του 2022.

Νωρίτερα φέτος, η Ford ανακοίνωσε ότι κάθε νέο, επιβατικό μοντέλο Ford θα περιλαμβάνει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση – είτε μία ήπια υβριδική, υβριδική, plug-in υβριδική είτε μία αμιγώς ηλεκτρική – προσφέροντας ένα από τα πιο πλήρη χαρτοφυλάκια ηλεκτροκίνητων εκδόσεων για τους ευρωπαίους αγοραστές. Η εταιρία πρόκειται να λανσάρει 17 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην Ευρώπη μέχρι το 2024.

Από αυτά τα 8 θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο 2019. Η Ford εκτιμά ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της θα καταφέρουν να κατακτήσουν έναντι των συμβατικών μία αναλογία επί των συνολικών πωλήσεων της μάρκας άνω του 50% μέχρι το τέλος του 2022. Η χρονιά αυτή θα αλλάξει τις ισορροπίες στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων/συμβατικών οχημάτων της Ford. Μέχρι τότε, η εταιρεία εκτιμά επίσης ότι θα έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα επιβατικά οχήματα. «Με την ηλεκτροκίνηση να γίνεται με γοργό ρυθμό η τάσης της εποχής, αυξάνουμε τον αριθμό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων και επιλογών κινητήρων μας, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να επιλέξουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους» δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης. «Διευκολύνοντας περισσότερο από ποτέ την ομαλή μετάβαση σε ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον, προβλέπουμε ότι οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων επιβατικών οχημάτων μας θα έχουν τη μερίδα του λέοντος μέχρι το τέλος του 2022.»

Με διάχυτη τη φιλοσοφία της ηλεκτροκίνησης, το περίπτερο της Ford στην Φρανκφούρτη διέθετε την πιο ποικίλη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων που έχει παρουσιάσει ποτέ η εταιρεία. Μεταξύ των μοντέλων αυτών ξεχώρισαν:

-Το ολοκαίνουργιο Kuga Plug-In Hybrid– το πιο πολυδιάστατο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην ιστορία της Ford και το πρώτο με ήπια υβριδικά, αυτοφορτιζόμενα υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης

-Το νέο Explorer Plug-In Hybrid (επταθέσιο SUV)  

-Το νέο Tourneo Custom Plug-In Hybrid (οκταθέσια επιβατική έκδοση) – και τα δύο με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης, σε συνδυασμό με την αυτονομία και ελευθερία που προσφέρει ένας παραδοσιακός κινητήρας εσωτερικής καύσης

-Το εμπνευσμένο από SUV νέο Puma EcoBoost Hybrid (κόμπακτ crossover), με προηγμένη ήπια υβριδική τεχνολογία για μειωμένες εκπομπές CO2, βελτιστοποιημένη απόδοση και κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά. Στην Έκθεση της Φρανκφούρτης πραγματοποίησε το ντεμπούτο της και η κομψή έκδοση Titanium X Το Ford Mondeo Hybrid wagon, με αυτοφορτιζόμενο, πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης με ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα, που αποτελεί μία κορυφαία εναλλακτική πρόταση έναντι των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων προσφέροντας τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για αθόρυβη λειτουργία στην πόλη Το νέο, εμπνευσμένο από τη Mustang πλήρως ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων της Ford θα κυκλοφορήσει το 2020, με στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης και ηλεκτρική αυτονομία 600 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP).

«Δεν υπάρχει μία λύση που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες, στον τομέα της ηλεκτροκίνησης – οι συνθήκες και οι μεταφορικές ανάγκες κάθε πελάτη είναι διαφορετικές» δήλωσε ο Joerg Beyer, executive director, Engineering, Ford Ευρώπης. «Η στρατηγική μας είναι να συνδυάσουμε το κατάλληλο σύστημα ηλεκτροκίνησης με το σωστό όχημα, βοηθώντας τους πελάτες μας να απολαύσουν την εμπειρία ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος.»

Λύσεις εύκολης και γρήγορης φόρτισης

Η Ford θα συνεργαστεί με έξι κορυφαίους προμηθευτές ενέργειας σε όλη την Ευρώπη για να προσφέρει υπηρεσίες εγκατάστασης οικιακών επιτοίχιων φορτιστών (Wallbox), καθώς και προσιτά τιμολόγια για την προμήθεια πράσινης ενέργειας σε κατόχους plug-in υβριδικών συστημάτων, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό απλούστερες και ταχύτερες διαδικασίες φόρτισης.

Η Ford πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συνεργαστεί με την Centrica για παροχή υπηρεσιών στη Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία. Οι εταίροι της Ford στον τομέα της ενέργειας θα παρέχουν επίσης τις υπηρεσίες τους για τις απαραίτητες εγκαταστάσεις φόρτισης στο επίσημο δίκτυο εμπόρων της Ford σε όλη την Ευρώπη. Η λύση του επιτοίχιου φορτιστή της Ford θα προσφέρει έως και 50% περισσότερη ισχύ φόρτισης από μία στάνταρ οικιακή πρίζα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα για τους πελάτες των plug-in υβριδικών μοντέλων Ford τη μείωση του χρόνου φόρτισης στο σπίτι κατά περίπου ένα τρίτο.

«Οι συνεργασίες μας με κορυφαίους προμηθευτές ενέργειας, όπως η Centrica μας επιτρέπει να προσφέρουμε ένα κέντρο ενιαίας εξυπηρέτησης για τη φόρτιση, συμπεριλαμβανομένης της παροχής και της εγκατάστασης, καθώς και ειδικών τιμολογίων πράσινης ενέργειας για τον επιτοίχιο φορτιστή ταχείας φόρτισης» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing Sales & Service, Ford Ευρώπης.  Η Ford λάνσαρε επίσης μία νέα εφαρμογή για smartphone και tablet που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των plug-in υβριδικών οχημάτων της να εντοπίζουν εύκολα τους σταθμούς φόρτισης, να καθοδηγούνται προς αυτούς, αλλά και να πληρώνουν μέσω της σχετικής εφαρμογής τις υπηρεσίες φόρτισης που θα απολαμβάνουν.

Σε συνεργασία με τη NewMotion, η εταιρεία παρέχει πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης με εκτεταμένη κάλυψη σε όλη την Ευρώπη. Η νέα εφαρμογή θα προσφέρει απλουστευμένη πρόσβαση και πληρωμή για τους πελάτες της γηραιάς ηπείρου σε περισσότερα από 118.000 σημεία φόρτισης σε 30 διαφορετικές χώρες. Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν εύκολα τα σημεία φόρτισης σε διάφορες χώρες και να πληρώνουν για τις υπηρεσίες φόρτισης μέσω ενός λογαριασμού.

Επιπλέον, σε συνδυασμό με το προαιρετικό ενσωματωμένο modem FordPass Connect, η FordPass mobile app επιτρέπει στους οδηγούς των plug-in υβριδικών μοντέλων Ford να παρακολουθούν από απόσταση την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους. Η Ford είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και μέτοχος της κοινοπραξίας IONITY που έχει στόχο τη δημιουργία 400 σταθμών ταχείας φόρτισης έως και 350 kW σε βασικές περιοχές της Ευρώπης μέχρι το 2020. Η δυνατότητα φόρτισης στα 350 kW θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους φόρτισης των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων συγκριτικά με τα υπάρχοντα συστήματα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία