BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Έτοιμη η Χίγκας ΑΒΕΕ να φέρει τη νέα σειρά μηχανημάτων της Claas

Μεταφορά και στην Ελλάδα της νέας τεχνολογίας, που ετοιμάζεται να εισάγει στη διεθνή αγορά η Claas με την καινούρια σειρά μηχανημάτων της, αλλά κι ενίσχυση της πλούσιας γκάμας παρελκόμενων που έχει στο χαρτοφυλάκιο των υπόλοιπων διεθνών συνεργασιών του, προβλέπει η εμπορική στρατηγική του ομίλου «Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ» για το 2020.

01_kentriki

Λεωνίδας Λιάμης

91
0

«Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τον παραγωγό να εκσυγχρονίσει και να εκμηχανίσει την εκμετάλλευσή του, ώστε να μειώσει τα κόστη και να αυξήσει την παραγωγικότητά του, για να γίνει ανταγωνιστικός», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιάννης Χίγκας.

Μιλώντας στην Agrenda, με αφορμή την εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες», που, πλέον, έγινε θεσμός, καθώς φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής, ο κ. Χίγκας δήλωσε ευτυχής για το γεγονός ότι η Claas έχει προ των πυλών το λανσάρισμα της νέας σειράς μηχανημάτων της.

«Έχουν γίνει, ήδη, κάποιες ανακοινώσεις στην Ευρώπη, ότι αλλάζουν τα μεγάλα μοντέλα, από τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές, τα ενσιρωτικά και άλλα μηχανήματα, αλλά περισσότερα θα μάθουμε το Νοέμβριο στην έκθεση του Αννόβερο, όπου θα έχουμε την επίσημη παρουσίασή τους», ανέφερε ο συνομιλητής μας, προσθέτοντας πως «η νέα τεχνολογία είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας του αγρότη και η Claas πρωτοπόρα στον τομέα αυτό γράφει για μια ακόμη φορά ιστορία, διότι έχει βγάλει μοναδικά μοντέλα. Εμείς είμαστε πολύ κοντά στη διαδικασία αυτή και εννοείται πως θα ακολουθήσουμε και θα φέρουμε αυτή την τεχνολογία και στην Ελλάδα από τη νέα χρονιά, για να τη θέσουμε στην υπηρεσία του Έλληνα αγρότη».

Ειδικά για τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές, ο κ. Χίγκας υποστήριξε πως θα έρθουν μοντέλα που ενσωματώνουν καινοτομίες, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα αύξησης της παραγωγικότητας κατά 30%-35%, αλλά και η τιμή τους θα είναι αρκετά υψηλότερη, καθώς απευθύνονται καθαρά σε επαγγελματίες.

Στην ίδια λογική, της υποστήριξης των παραγωγών για τον τεχνολογικό τους εκσυγχρονισμό, ο όμιλος θα ρίξει στην αγορά μεταξύ άλλων και μια σπαρτική για τη βαμβακοκαλλιέργεια, με τεχνολογία «Easy Set», η οποία επιτρέπει την εύκολη, γρήγορη και απόλυτα ακριβή αλλαγή των αποστάσεων μεταξύ των σειρών της μηχανής, γλιτώνοντας τον χειριστή από πολύωρη ταλαιπωρία.

«Πέρυσι φέραμε μερικά κομμάτια, τα δοκιμάσαμε πήγαν πολύ καλά και φέτος θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της μηχανής και θα συνοδευτεί με ειδική προσφορά από τον κατασκευαστή για την ελληνική αγορά. Θα είναι ειδική τιμή, πολύ κοντά ίσως σε εκείνη με την οποία πωλείται το προηγούμενο μοντέλο, χωρίς το easy set», μας εξήγησε ο κ. Χίγκας και τόνισε ότι σίγουρα το μηχάνημα θα είναι διαθέσιμο και στην Agrotica.

Μια πρώτη γεύση πάντως από τις δυνατότητες του μηχανήματος πήραν οι παραγωγοί που επισκέφθηκαν τις «Ανοικτές Πόρτες», καθώς υπήρξε ειδική εκδήλωση τη δεύτερη ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Η πρώτη ημέρα αντίστοιχα ήταν αφιερωμένη στα ψεκαστικά Martignani τα οποία, όπως ειπώθηκε, «διαθέτουν μια ειδική πατέντα και είναι ίσως τα μοναδικά πραγματικά ηλεκτροστατικά ψεκαστικά. Μπορεί το κόστος για την απόκτησή τους να είναι σημαντικά υψηλότερο από άλλες λύσεις στην αγορά, αλλά εξασφαλίζουν ποιότητα στην εφαρμογή κι οικονομία, η οποία ειδικά στο νερό φτάνει στο 90%. Ένα τέτοιο μηχάνημα, εάν ο αγρότης έχει μια εύλογη εκμετάλλευση μπορεί να το αποσβέσει αν όχι στον πρώτο χρόνο, σίγουρα στο δεύτερο».

Την τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων την τιμητική τους είχαν τα κτηνοτροφικά μηχανήματα, που αντιπροσωπεύει ο όμιλος, παρουσία του Faresin, με το τηλεπισκοπικό μηχάνημα πολλαπλών χρήσεων (σ. σ. τρία μοντέλα) της σειράς, να «κλέβει την παράσταση», καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλες ελαφριές χρήσεις, όπως μια γεννήτρια ή ένα ποτιστικό, ενώ απευθύνεται και σε εταιρείες με οικοδομικά υλικά, σε κατασκευαστικές, επιχειρήσεις με αποθήκες, αλλά και σε δήμους κλπ.

Οι «Ανοικτές Πόρτες 2019» διήρκεσαν από τις 13 έως τις 15 Σεπτέμβρη, πλαισιώθηκαν με ενημερωτικές ημερίδες για διάφορα θεματικά πεδία που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα, αλλά και με κληρώσεις δώρων και ταξιδιών σε εργοστάσια συνεργατών του ομίλου στην Ευρώπη και τις επισκέφθηκαν πλειάδα αγροτών από διάφορα σημεία της χώρας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία