BACK TO
TOP
Τεχνολογία

John Deere και Claas συνεργάζονται καλωσορίζοντας τη νέα εποχή στη διαχείριση του στόλου

Οι δύο εταιρείες, σε συνεργασία με την πλατφόρμα 365FarmNet, ανακοίνωσαν ότι εισάγουν την πρώτη ανεξάρτητη πλατφόρμα μεταφοράς δεδομένων από το ένα μηχάνημα στο άλλο, κάνοντας το επόμενο βήμα στο κλάδο της γεωργίας, αυτό που θα «χαιρετίσουν» πολλοί ιδιοκτήτες στόλων με διαφορετικά μηχανήματα.

02294d9c-ea4a-477b-8ab3-ff9e07693c45

Βασίλης Σοφός

36
0

Μεγάλες εκπλήξεις περιμένουμε από την φετινή Agritechnica, ορισμένα από τα «προσεχώς» της οποίας κάνουν την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες. Στη εκδήλωση-ανασκόπηση της Agritechnica, που διοργάνωθηκε πριν λίγες ημέρες σε συνεργασία με τον συνεταιρισμό γεωργικών μηχανημάτων της Γερμανίας (VDMA), η John Deere, η Claas και η 365FarmNet ανανακοίνωσαν την από κοινού συνεργασία για την ανάπτυξη και διάθεση μιας αναξάρτητης πλατφόρμας ανταλλαγής δεδομένων cloud-to-cloud.

Η λύση, εν ονόματι DataConnenct, την οποία θα υιοθετήσουν οι εταιρείες, στοχεύει στο να δώσει την ελευθερία στους ιδιοκτήτες ενός μικτού στόλου τρακτέρ, θεριζοαλωνιστικών μηχανών και ψεκαστικών, να μπορούν να επιλέξουν την προτιμώμενη για αυτούς πλατφόρμα ανάλυσης και μεταφοράς δεδομένων -μία εκ των τριών εταιρειών- ενώ παράλληλα μπορούν να μεταδώσουν δεδομένα από άλλα μηχανήματα μέσω του νέου περιβάλλοντος χρήσης.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα δεδομένα παραμένουν διαθέσιμα στα αντίστοιχα JD Operations Center, Claas Telematics ή στο 365FarmNet, αλλά μπορούν να ανταλλαγούν σε πραγματικό χρόνο χωρίς περιορισμούς χάρη στη νέα πλατφόρμα διασύνδεσης. Σύμφωνα με τις τρεις εταιρείες και τα όσα αναφέρθηκαν στην ανασκόπηση της Agritechnica, αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα μεγάλο βήμα που φέρνει τη γεωρία ακριβείας στη νέα εποχή.


Μέχρι σήμερα, οι παραγωγοί με ένα μεικτό μηχανολογικό στόλο μπορούσαν να καταγράφουν, να επεξεργάζονται και να τεκμηριώνουν τα δεδομένα τους χρησιμοποιώντας τον αντίστοιχο εξοπλισμό και τις διαδικτυακές πλατφόρμες μεμονωμένα.

Αυτό το μεγάλο και απροσδόκητο βήμα είναι ένα άλμα προς τα εμπρός στην ανταλλαγή δεδομένων και τη διαχείριση και επιβεβαιώνει καθώς και τονίζει τη σημασία των μεγάλων δεδομένων στη γεωργία. Οι ίδιες οι εταιρείες αποκαλούν το DataConnect «Μια νέα εποχή στη γεωργία ακριβείας». Η κοινόχρηστη πλατφόρμα θα επιτρέπει, όπως είπαμε, την ανταλλαγή όλων των σημαντικών δεδομένων μηχανών, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών της τρέχουσας αλλά και θέσης του μηχανήματος, της στάθμης της δεξαμενής καυσίμου, της τρέχουσας κατάστασης λειτουργίας και της ταχύτητας με την οποία κινείται το μηχάνημα.

Όμως το βασικό πλεονέκτημα για τους χρήστες είναι ότι όλα τα απαραίτητα προφίλ διαμόρφωσης των μηχανημάτων θα είναι διαθέσιμα σε ένα σύστημα ενοποιημένα. Οι τρεις εταιρείες τονίζουν ότι η αρχιτεκτονική της διασύνδεσης των δεδομένων έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας, με το ομόφωνο κάλεσμά τους προς τους άλλους κατασκευαστές μηχανημάτων και λογισμικού στη βοήθεια για την ανάπτυξη της πλατφόρμας DataConnect να αποτελεί ευχάριστο νέο για τη γεωργική βιομηχανία και πρόκληση για τους ιδιοκτήτες μηχανημάτων διαφορετικών κατασκευαστών. Η πρώτη αναλυτική παρουσίαση του DataConnect θα γίνει στην επερχόμενη Agritechnica και το επίσημο λανσάρισμα αναμένεται το καλοκαίρι του 2020.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία