Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σύστημα που προσαρμόζει αυτόματα τις μονάδες σποράς λανσάρει η Väderstad

Το σύστημα Tempo WideLining θα αποκαλυφθεί στην Agritechnica, με την πρώτη του εφαρμογή να γίνεται στις σπαρτικές Tempo V 6-12 στα μέσα του 2020.

0d51e3018dce940f257ca75cd6a4c706

Βασίλης Σοφός

26
0

Το πρώτο καινοτόμο σύστημα πλήρους φύτευσης σπόρων λανσάρει στις σπαρτικές της η Väderstad. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Tempo Widelining, επιτρέπει στους αγρότες να διανέμουν υγρή κοπριά σε καλλιέργεια αραβόσιτου χωρίς να διακυβεύεται το δυναμικό που έχει η ίδια η καλλιέργεια για την πιθανή σοδειά της.

Πιο συγκεκριμένα, οι σπαρτικές Tempo V 6-12, οι οποίες θα ενσωματώσουν πρώτες το νέο σύστημα, αντί να δημιουργούν γραμμές τροχιάς μέσω της δημιουργίας αυλακώσεων, θα αλλάζουν αυτόματα και υδραυλικά την απόσταση μεταξύ των σειρών στη μονάδα φύτευσης για να δημιουργήσουν δύο «πατήματα» για τα ελαστικά πλάτος 1050 χιλιοστών, διασφαλίζοντας έτσι ότι όλες οι σειρές των αυλακώσεων θα φυτευτούν πλήρως.

Η απόσταση μεταξύ των σειρών ανάμεσα στα ελαστικά του μηχανήματος θα κυμαίνεται από 750 έως 600 χιλιοστά. Το σύστημα WideLining είναι πλήρως αυτόματο και ενσωματωμένο στο σύστημα ελέγχου Väderstad E-Control που συνεργάζεται με τις ηλεκτρονικές φορητές συσκευές (τάμπλετ, έξυπνα κινητά τηλέφωνα).

Όταν ενεργοποιείται η συγκεκριμένη λειτουργία, το μηχάνημα υπολογίζει το πεδίο και ρυθμίζει αυτόματα τις μονάδες σειράς για τη δημιουργία γραμμών με βάση το πλάτος εργασίας του διανομέα. Η Väderstad ισχυρίζεται πως όταν εφαρμόζεται ενσίρωμα αραβόσιτου με ένα φυτευτικό μηχάνημα των 8 σειρών και έναν κοπροδιανομέα με πλάτος εργασίας 18 μέτρων, η σπαρτική θα φυτέψει 8,3% περισσότερους σπόρους στο πεδίο, συγκριτικά με τις σπαρτικές που δε διαθέτουν αυτή τη τεχνολογία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία