Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα συστήματα ασφαλείας στο επίκεντρο της εκδήλωσης Mercedes-Benz Vans & Trucks Safety Weekend

Η Mercedes-Benz κατάφερε να ενθουσιάσει τους επαγγελματίες που επισκέφθηκαν το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων για να μάθουν αλλά και να βιώσουν με έναν πρωτόγνωρο τρόπο τη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας που διαθέτουν τα επαγγελματικά της οχήματα.

Safety_Ride_VANS_area

Βασίλης Σοφός

44
0

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στα επαγγελματικά οχήματα και στα συστήματά τους, πέρα από τα συνηθισμένα και με πολλά σημεία ενδιαφέροντος και επίκεντρο τον επαγγελματία οδηγό διοργάνωσε η Mercedes επί ελληνικού εδάφους πριν λίγες ημέρες. Safety Ride εντός της πίστας με Sprinter και Actros, πρεμιέρες οχημάτων Let’s Talk Workshop από τους εκπαιδευτές της Mercedes-Benz και test drives σε εξωτερική διαδρομή, συζήτηση με τους Συμβούλους Πωλήσεων όλων των κατηγοριών και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες έλαβαν χώρα στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.

Οι επισκέπτες μέσα από την ποικιλία δραστηριοτήτων που τους προσέφερε η εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να καταρτιστούν και να βιώσουν στην πράξη τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων ασφαλείας των πιο προηγμένων επαγγελματικών οχημάτων της αγοράς . Όπως ήταν αναμενόμενο οι επαγγελματίες δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους ύστερα από κάθε επίδειξη με τα δύο Actros εντός κλειστής διαδρομής στην πίστα.

Οι Γερμανοί και Έλληνες εκπαιδευτές εξηγούσαν με κάθε λεπτομέρεια τις καινοτομίες των συστημάτων υποβοήθησης στο νέο Actros καθώς και τις εφαρμογές των τεχνολογιών συνδεσιμότητας. Μέσα από πρακτικές παρουσιάσεις οι συμμετέχοντες στη δοκιμαστική διαδρομή κατανόησαν πώς λειτουργεί το σύστημα καμερών MirrorCam ή πώς ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις ατυχημάτων δεδομένου ότι το όχημα ακινητοποιείται όταν «αναλάβουν δράση» οι αισθητήρες που ανιχνεύουν το νεκρό σημείο, το προπορευόμενο όχημα ή κάποιον πεζό που διασχίζει το δρόμο χωρίς να κοιτάξει.

Κατά την πορεία του φορτηγού διαπίστωσαν επίσης τη λειτουργία του Active Drive Assist που διευθύνει, επιβραδύνει ή επιταχύνει αυτόματα το όχημα υπό προϋποθέσεις και πλέον επιτρέπει τη μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση σε όλο το εύρος ταχυτήτων,ένα πρώτο μεγάλο βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση σε τέτοιου είδους οχήματα. Σε παράλληλη κλειστή διαδρομή τρία Sprinter εντυπωσίασαν τους επιβάτες τους με την επίδειξη των συστημάτων υποβοήθησης νέας γενιάς που εξοπλίζουν το νέο Sprinter και δικαιολογούν την ηγετική θέση που διαχρονικά κατέχει στην κατηγορία του. Το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP®, η ενεργή υποβοήθηση πέδησης Active Brake Assist και το Rear Cross Traffic Alert είναι μερικά μόνο από τα συστήματα που διαθέτει το νέο Sprinter και παρουσιάστηκαν σε πραγματικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ταυτόχρονα, έχοντας τα μάτια στραμμένα στο μέλλον των εναλλακτικών συστημάτων κίνησης, κατά τη διάρκεια του Safety Weekend παρουσιάστηκε το νέο eVito, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Van της Mercedes-Benz, εντυπωσιάζοντας το κοινό με τις δυνατότητες και τις επιδόσεις του. Τα Citan, Vito και Sprinter, η X-Class και φυσικά το νέο eVito, δέχτηκαν πίσω από το τιμόνι πολλούς οδηγούς οι οποίοι τα δοκίμασαν κι έζησαν μία πραγματική εμπειρία οδήγησης στους δρόμους της περιοχής. Στο Safety Weekend η Mercedes-Benz απέδειξε, τέλος, στους επαγγελματίες της μετακίνησης την υπεροχή της στον τομέα αυτό. Με έναν συναρπαστικό, βιωματικό τρόπο τους έφερε πιο κοντά στην ευρύτητα των προτάσεών της αλλά και στην ποικιλία λύσεων που μπορεί να τους παρέχει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία