BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η υψηλή τεχνογνωσία της Ropa στο σύστημα σύνθλιψης της απορριφθείσας πατάτας

Ο θραυστήρας πατάτας συνθλίβει και κονιορτοποιεί τους βολβούς που έχουν διαχωριστεί από τους αγωγούς εκφόρτωσης και τον μεταφορέα απορριμμάτων. Αυτό προάγει την σήψη και αποτρέπει τη βλάστηση των πατατών την επόμενη περίοδο.

ropa_keiler_2_kartoffelquetsche_ohne_gummi_agritechnica_innovation_award_2019__1__2

Βασίλης Σοφός

17
0

Ανάμεσα στη λίστα των βραβευθέντων με ασημένιο μετάλλιο καινοτομιών από την απονομή της Agritechnica βρίσκεται ο νέος θραυστήρας της απορριφθείσας πατάτας της Ropa. Διαθέσιμο στο μηχάνημα συγκομιδής πατάτας Keiler της εταιρείας, ο συγκεκριμένος θραυστήρας περιγράφεται ως μια «αειφόρος» λύση καταπολέμησης των ζιζανίων για την πρόληψη της βλάστησης των υπολειμμάτων πατάτας της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου.

Η αρχιτεκτονική του θραυστήρα βασίζεται σε δύο ελαστικά που κινούνται υδραυλικά με διαφορετικές ταχύτητες, συνθλίβοντας έτσι τις πατάτες που περνούν ανάμεσα από τους τροχούς. Το ένα από τα δύο ελαστικά είναι μάλιστα εφοδιασμένο με γωνιακά τοποθετημένη μαχαίρια που κόβουν τα μεγάλια κομμάτια σε μικρότερα πριν αυτά καταστραφούν.

Όπως τονίζει η Ropa, η συνδυασμένη χρήση μαχαιριών και ελαστικών καθιστά τον θραυστήρα πολύ αποτελεσματικό καθώς το στενό κενό ανάμεσα δεν μεγαλώνει και εξακολουθεί να πιέζει τα μεγάλα κομμάτια πατάτας. Ακόμη, η μονάδα έχει προστασία από ζημιές και επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν ξεχωριστές ταχύτητες περιστροφής. Σύμφωνα με την εταιρεία, η όλη εγκατάσταση-στο μηχάνημα Keiler με τη κατάλληλη τροποποίηση- δεν επηρεάζει την απόδοση του μηχανήματος συγκομιδής, με τα λειτουργικά κόστη του νέου θραυστήρα να είναι αρκετά χαμηλά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία