BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρώτο δείγμα των υβριδικών τρακτέρ της Steyr συνοδεία «ιπτάμενου βοηθού»

Ο Όμιλος CNH παρουσίασε το υβριδικό τρακτέρ, το οποίο όμως συνοδεύεται και από ένα drone ως «ιπτάμενο βοηθό» στο χωράφι.

kep-steyr-elektromos-t-xjaeb_2

Βασίλης Σοφός

285
1

Την πιο καινοτόμα μπράντα ανάμεσα στις υπόλοιπες φιλοδοξεί να κάνει ο Όμιλος CNH τα τρακτέρ Steyr, δίνοντας ένα πρώτο δείγμα των μελλοντικών πλάνων στην έκθεση Agritechnica, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες.

Το συγκεκριμένο τρακτέρ ονομάζεται Steyr Konzept, είναι εφοδιασμένο με έναν τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 4,5 λίτρων της FPT αλλά και με 5 ηλεκτρικά μοτέρ. Το κιβώτιο ταχυτήτων απουσιάζει και η κίνηση μεταφέρεται κατευθείαν από τα ηλεκτρικά μοτέρ στους τέσσερις τροχούς ενώ ένα ξεχωριστό ηλεκτρικό μοτέρ είναι υπεύθυνο για την λειτουργία του υδραυλικού συστήματος και του pto.

Και μολονότι οι ηλεκτροκινητήρες συνεργάζονται με τον πετρελαιοκινητήρα, διατίθεται και μπαταρία, η οποία δίνει πλήρη αυτονομία μίας ώρας στο τρακτέρ, το οποίο εκείνη τη στιγμή θα κινείται μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες.

Στην καμπίνα του Steyr Konzept η εταιρεία έχει τοποθετήσει σύστημα Head-up display, που προβάλλει όλα τα σημαντικά δεδομένα στον χειριστή, ο οποίος έχει πλήρη ορατότητα του χώρου γύρω από το τρακτέρ χάρη στις εξωτερικές περιφερειακές κάμερες που ενσωματώνει το Konzept.

Δίπλα στο Konzept ένας «ιπτάμενος βοηθός» έκανε την εμφάνισή του στο σταντ της έκθεσης Agritechnica. Το συγκεκριμένο drone μπορεί να πετάει ακριβώς μπροστά από το τρακτέρ, να χαρτογραφεί σε πραγματικό χρόνο τον χώρο και να εποπτεύει την καλλιέργεια, στέλνοντας έπειτα όλα αυτά τα δεδομένα πάλι πίσω στο Konzept.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

04-04-2023 03:33ionitouth

<a href=https://buycialis.boats>safe cialis online</a> and they who protested outside the site on Wednesday night

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία