BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Massey Ferguson ΝΕΧΤ concept: Το εξαετές πρότζεκτ καλός οιωνός των επερχόμενων τρακτέρ της φίρμας

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο παρουσιάστηκε στην έκθεση Agritechnica, δίνοντας στους επισκέπτες μια μικρή γεύση για τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η εταιρεία αλλά... όχι μόνο.

MF_NEXT_CONCEPT

Βασίλης Σοφός

48
0

Την επανάσταση στα τρακτέρ φαίνεται ότι θα φέρει η Massey Ferguson με τη νέα γενιά τρακτέρ, αποκαλύπτοντας στην Agritechnica το πρωτότυπο τρακτέρ της με την επιγραφή NEXT, το οποίο «εσωκλείει» αλλά και μαρτυρά πολλά από τα χαρακτηριστικά που θα διαθέτουν τα νέα της μοντέλα.

Το πρωτότυπο Massey Ferguson, αποτέλεσμα ενός εξαετούς πρότζεκτ εστιασμένου στην ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας, είναι εφοδιασμένο με κινητήρα πετρελαίου, η εταιρεία όμως τονίζει πως τώρα ένα 10% επιπλέον δύναμης θα φθάνει στο έδαφος από το πίσω μέρος.

Χωρίς να αποκαλύπτει κάτι παραπάνω η κατασκευάστρια, αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι το γεγονός ότι η κατασκευάστρια έχει υϊοθετήσει μια νέα τεχνολογία στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, την οποία ενδεχομένως να «μεταγγίσει» και στα νέα της τρακτέρ. Εντυπωσιακό πάντως είναι ο τρόπος με τον οποίο ο κινητήρας έχει απομονωθεί από την καμπίνα, χαρακτηριστικό που, μεταξύ άλλων, σίγουρα συμβάλλει στην υψηλού επιπέδου ηχομόνωση.

Στην καμπίνα τα πράγματα είναι ακόμη πιο πρωτόγνωρα, αφού από εκεί απουσιάζουν τα κουμπιά, την θέση των οποίων έχουν πάρει οι οθόνες και οι ψηφιακές ενδείξεις περιφερειακά των παραθύρων. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα ελαστικά που φοράει το πρωτότυπο τρακτέρ είναι της Trelleborg και φέρουν μια τεχνολογία μέσω της οποίας μεταβάλλουν σε πραγματικό χρόνο την πίεση ανάλογα με την κατάσταση και σύμφωνα με την Trelleborg είναι και φιλικά προς το περιβάλλον.

Το πρώτο από τα νέας γενιάς τρακτέρ της Massey Ferguson αναμένεται στα τέλη του επόμενου έτους και μολονότι ο σχεδιασμός του μπορεί να διαφέρει από εκείνον του πρωτότυπου, πολλά θα είναι τα κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία